Bănuiala ucide vieți, iubiri, prietenii și acolo unde s-a instalat compromite totul. E un demon odios, neghină nocivă semănată zilnic de cel rău în viața omului.


6În fiecare zi, mai ales în zilele de marți, vedem oameni intrând în biserică și cerând cu disperare ajutor prin mijlocirea sfântului Anton. Toți îngenunchem plini de probleme. Toți simțim nevoia să spunem: „Ce bine ne-ar prinde și astăzi un Isus ca cel din evanghelie. Un Isus care să cutreiere toate orașele și satele învățând în bisericile și școlile noastre, predicând evanghelia împărăției și vindecând orice boală și neputință… Un Isus care să treacă pe la cei îndurerați, triști, descurajați și să vindece orice suferinţă. Să vindece totul. Să dea curaj, speranță. Ce bine ne-ar fi cu un Isus care să vadă că suntem istoviți și abătuți ca niște oi fără păstor, să i se facă milă de noi, să-i fim dragi și să ne ajute. Să ne strige: Curaj, nu te teme. Eu sunt cu tine. Va fi bine. … Iată și minunea de care ai nevoie! Te fac bine. Te ajut”. Ce bine ar fi cu un astfel de Isus pe străzile noastre, în viața noastră … Cât de mult ne dorim un Isus în mijlocul nostru, singurul care ne-ar mai putea salva.

Dar oare el lipsește sau noi ne încăpățânăm să nu-l vedem? Oare nu e prezent?! Lipsește el de undeva?! Lipsește doar de acolo de unde e alungat! În rest, este prezent. Și atunci de ce mai există răul? De ce nu dispare orice suferință?

Pentru că și astăzi omenirea e împărțită în două tabere: unii care-l primesc și beneficiază de minunile sale, de învățătura sa, de grija sa și care simt minunile în viața lor și spun: „Niciodată nu am mai văzut așa ceva. E minunat ce mi se întâmplă!” Chiar dacă nu e totul roz în viața lor, simțindu-l pe el aproape, merg mai departe, prind curaj. Beneficiază de bine și, mai ales, fac la rândul lor binele. Ferice de ei.

Dar sunt și alții. Alții care strecoară cel mai odios dușman al binelui: bănuiala. Ca farizeii: „Cu ajutorul căpeteniei diavolilor îi scoate pe diavoli”. Cât de grav și nociv e să-l ai pe Dumnezeu, alături de tine, lângă tine și să nu te încrezi în el. Să-l ai vecin pe Dumnezeu și să-l suspectezi. Să ai la îndemână o iubire veșnică și atotputernică, gata să te salveze, să te ajute și tu să intri la bănuieli și să nu-l crezi. E jalnic de dureros. L-au bănuit! Dar nu numai ei, ci și noi. El e aici, în mijlocul nostru și noi deseori nu credem. De câte ori nu ne-am surprins spunând: „Dar dacă nu mă ajută? Dar dacă nu-mi va da? Dar dacă nu vrea? Dacă și iar dacă… Bănuială și neîncredere…

Reține

Bănuiala ucide vieți, iubiri, prietenii și acolo unde s-a instalat compromite totul. E un demon odios, neghină nocivă semănată zilnic de cel rău în viața omului.

Marţi, 8 iulie 2014 

Marti din saptamâna a 14-a de peste an
Ss. Aquila si Priscilla, soti m.
Os 8,4-7.11-13; Ps 113; Mt 9,32-38

 

LECTURA I
Au semănat vânt, vor culege furtună.
Citire din cartea profetului Osea 8,4-7.11-13
Aşa vorbeşte Domnul: 4 „Fiii lui Israel au pus regi fără să mă consulte pe mine, au numit principi fără învoirea mea. Din aurul şi argintul lor şi-au făcut idoli; de aceea vor fi nimiciţi. 5 Mi-e silă de viţelul tău, Samarie! Mânia mea s-a aprins împotriva fiilor tăi. Până când vor refuza să se curăţe de nelegiuirea lor? 6 Acest viţel este lucrarea lui Israel, e făcut de mâna unui meşter şi nu este Dumnezeu. Acest viţel al Samariei va fi sfărâmat în mii de bucăţi. 7 Pentru că au semănat vânt, vor secera furtună. Grâul lor nu va face spice şi dacă va face, spicele nu vor avea boabe, iar dacă vor avea, nu vor ajunge făină, şi dacă va ajunge, va fi mâncată de străini. 11 Efraim a înmulţit altarele pentru ispăşirea păcatelor, dar aceste altare nu-i slujesc decât să păcătuiască. 12 Oricâte îndrumări le dau în scris, ele sunt pentru ei ca ale unui străin. 13 Ei aduc jertfe şi mâncare din carnea lor, dar ele nu-i sunt plăcute Domnului. Dimpotrivă, ele îi aduc aminte de nelegiuirile lor şi-l fac să-i pedepsească pentru păcatele lor. Să se întoarcă în Egipt”.

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL Ps 113,3b-4.5-6.7-8.9-10 (R.: 9a)
R.: Te adorăm pe tine, Doamne, Dumnezeul cel viu şi adevărat
3b Dumnezeul nostru este în ceruri şi face tot ce voieşte.
4 Idolii lor sunt argint şi aur,
lucrarea mâinilor oamenilor. R.

5 Ei au gură, dar nu vorbesc; au ochi, dar nu pot să vadă,
6 au urechi, dar nu aud; au nas, dar nu pot să miroase. R.

7 Au mâini, dar nu pipăie; au picioare, dar nu merg;
din gâtul lor nu iese nici un sunet.
8 Aşa vor fi cei care i-au făcut,
precum şi cei care se încred într-înşii. R.

9 Poporul lui Israel se încrede în Domnul:
el este ajutorul şi scutul lor.
10 Familia lui Aron se încrede în Domnul:
el este ajutorul şi scutul lor. R.

ALELUIA In 10,14
(Aleluia) Eu sunt păstorul cel bun, spune Domnul.
Eu cunosc oile mele, iar ele mă cunosc pe mine. (Aleluia)

EVANGHELIA
Secerişul este mare, dar lucrătorii sunt puţini.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 9,32-38
În acel timp, 32 a fost adus la Isus un om mut, stăpânit de diavol. 33 După ce Isus l-a scos pe diavol, mutul a început să vorbească. Mulţimea a fost cuprinsă de uimire şi spunea: „Niciodată nu s-a văzut aşa ceva în Israel!” 34 Dar fariseii ziceau: „Cu ajutorul căpeteniei diavolilor îi scoate pe diavoli”. 35Isus cutreiera toate cetăţile şi satele învăţând în sinagogile lor, predicând evanghelia împărăţiei şi vindecând orice boală şi orice neputinţă. 36 Văzând mulţimile, i s-a făcut milă de ele, pentru că erau istovite şi abătute ca nişte oi fără păstor. 37 Atunci le-a zis ucenicilor săi: „Secerişul este într-adevăr mare, dar lucrătorii sunt puţini. 38 Rugaţi, aşadar, pe stăpânul secerişului să trimită lucrători în secerişul său”.

Cuvântul Domnului

 

Categorii:Anton de Padova, Predici si meditatiiEtichete:, , , , , ,

2 comentarii

  1. ;LAUDA TIE CRISTOASE ;Dumnezeu este prezent peste tot ,adevarat ca nu-l vedem dar sigur il simtim ,altfel viata noastra ar fi dezastru total si foarte adevarat ,in ziua de astazi ,la cum suntem de rai este mare nevoie de Dumnezeu ,numai el ne mai poate aduce pe calea cea dreapta ,altfel suntem pierduti definitiv .multumesc

    Apreciază

  2. A republicat asta pe Prea târziu te-am iubit… și a comentat:

    Bănuiala ucide vieți, iubiri, prietenii și acolo unde s-a instalat compromite totul. E un demon odios, neghină nocivă semănată zilnic de cel rău în viața omului.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: