Un Împărat Avea Un Servitor✍


Un împărat avea un servitor care, în toate circumstanțele spunea întotdeauna: Regele meu, nu fi descurajat pentru că tot ce face Dumnezeu este perfect, nu greșește. Într-o zi, au plecat la vânătoare și un animal sălbatic l-a atacat pe rege; servitorul a reușit să omoare animalul, dar maiestatea sa și-a pierdut, totuși, un deget. Furios și fără a-și manifesta recunoștința, Regele a spus: Dacă Dumnezeu ar fi fost bun, n-aș fi fost atacat și nu mi-aș fi pierdut un deget. Slujitorul i-a răspuns: „În ciuda tuturor acestor lucruri, vă pot spune doar că Dumnezeu este bun și că tot ceea ce face este perfect, nu greșește niciodată”. Înfuriat de răspuns, regele a ordonat arestarea servitorului său. În timp ce a fost dus în închisoare, i-a spus, din nou, regelui: Dumnezeu este bun și perfect. Într-o altă zi, regele a plecat singur pentru o altă vânătoare și a fost capturat de sălbatici care folosesc ființe umane pentru sacrificiu. Pe altar, sălbaticii au aflat că împăratul nu avea un deget, așa că l-au eliberat pentru că nu era considerat „complet” pentru a fi oferit zeilor. La întoarcerea sa în palat, el a ordonat eliberarea robului său și a spus: Prietenul meu, Dumnezeu a fost foarte bun azi cu mine. Am fost aproape ucis, dar pentru lipsa unui singur deget, am fost eliberat. Dar am o întrebare: „Dacă Dumnezeu este atât de bun, de ce a permis să te pun pe tine în închisoare?”

Slujitorul i-a răspuns: Regele meu, dacă n-aș fi fost pus în închisoare, aș fi plecat cu tine și aș fi fost jertfit, pentru că nu am niciun deget lipsă. Tot ce face Dumnezeu este perfect, El niciodată nu greșește.

Aplicarea spirituală.

Adesea, ne plângem de viață și de lucrurile negative care ni se întâmplă, uitând că totul se întâmplă cu un scop. Dumnezeu este bun și perfect! Când te uiți la viață, carieră, slujbă sau viața ta de familie, ce spui? Învață să spui: astăzi sunt recunoscător că am avut un somn liniștit, sunt recunoscător că trăiesc, sunt recunoscător că am un acoperiș deasupra capului, sunt recunoscător că am un loc de muncă, sunt recunoscător că am Familie și prieteni. Mai presus de toate, sunt recunoscător că ÎL am pe Dumnezeu în viața mea. Fii binecuvântat și nu fi invidios sau șocat când alții prosperă, pentru că nu știi prin ce au trecut pentru a ajunge acolo (testări, încercări și necazuri), așa că mulțumește lui Dumnezeu pentru ceea ce ai. „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine poate fi împotriva noastră?”

Psalmul 86:5 ; Matei 5:48

Un Împărat Avea Un Servitor✍
Categorii:Diverse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: