Crăciun fericit! Vă doresc cuvinte chibzuite


Cuvântul este o forță atomică. Nu trebuie niciodată desconsiderat, bagatelizat. Orice particulă poate genera haos sau ordine în Univers și în inima noastră. Puterea cuvântului se oglindește în explozia fascinantă de lumină și de viață de la începutul lumii: Dumnezeu a zis și s-a făcut! La fel de fascinantă este prezența tranșantă a Cuvântului întrupat: a venit între noi și a împărțit istoria și omenirea în două. Cristos a transformat lumea prin patima, moartea și învierea sa, dar și prin cuvintele cu care a învățat, a ales, a binecuvântat, a vindecat, a înviat. Ecoul acelor cuvinte răsună și astăzi și, străbătând lumea, schimbă inimi. Cu adevărat: cerul și pământul vor trece, dar cuvintele sale nu trec, ci se împlinesc, rodesc. 

Sfârșitul anului este timpul bilanțului. Împreună cu anul pe care-l încheiem lăsăm în urmă zeci de mii de cuvinte rostite sau scrise. Mii de cuvinte, în diferite moduri, au plecat zilnic din noi spre celălalt. Unele nici măcar nu ni le mai amintim: automatisme, ipocrizii, manipulări. Multe erau bârfe smălțuite cu răutate. Dar au fost și cuvinte memorabile, frumoase, prin care ne-am manifestat iubirea, recunoștința, respectul.

Să ne răsfoim vocabularul acestui an și să privim chipurile destinatarilor cuvintelor noastre: dincolo de cei indiferenți, unii au plâns, alții au râs. Și tocmai lacrimile lor de fericire sau de durere dau mărturie despre forța cuvintelor noastre. Așadar, cum ne-au fost cuvintele în acest an: am construit vieți sau am dărâmat? Am iubit oamenii sau i-am ruinat? Când oamenii ne ascultă se simt încurajați sau deznădăjduiți?

Cuvântul stârnește sau șterge lacrimi. El face să țâșnească strigăte de disperare sau să se întruchipeze fericirea. Iar acum, în acest timp sfânt, lângă noi și în inima noastră stă tocmai ceea ce am construit prin forța cuvintelor noastre. Și ce anume vedem în jurul nostru: binecuvântare sau blestem? Poduri sau ziduri? Fericire sau disperare? Prietenie sau singurătate? Care este rodul cuvintelor noastre?

În timp ce contemplăm și slujim Cuvântul făcut trup, să fim stăpâni buni ai cuvintelor noastre. Să nu abuzăm de cuvinte: să ascultăm mai mult decât vorbim, să citim mai mult decât scriem. Să drămăluim cuvântul și să-l rostim numai spre tămăduirea inimilor, spre fericirea și binele aproapelui. Întocmai ca Isus, Cuvântul întrupat pentru mântuirea noastră.

Crăciun binecuvântat și un an nou plin de cuvinte chibzuite!


Luna decembrie 2021: Tu ești omul bun pentru copilul necunoscut

Dacă vreți să ajutați, puteți susține proiectele Paxlaur destinate copiilor: PayPal: paxlaur@yahoo.com. Sau prin Banca Transilvania: în RON: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON) în EURO: RO03BTRLEURCRT0378224401. Vă mulțumesc! Dăncuță Laurențiu. Domnul să ne țină uniți în rugăciune și în facerea de bine!

€10.00

AICI puteți citi detalii despre PROIECTELE PAXLAUR!

CRĂCIUN FERICIT!

Categorii:Craciun, Predici si meditatiiEtichete:, , , , , , ,

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: