Între voi să nu fie așa!!!


Între voi să domnească adevărul și dreptatea. Voi să fiți oameni preocupați de fericirea celorlalți. Învățați să vă construiți fericirea împreună și nu zidiți nimic pe nenorocirea altora. Prețuiți-vă familiile și iubiți-vă unii pe alții. Rămâneți fideli angajamentelor pe care vi le-ați luat și nu vă speriați în fața dificultăților căci toți cei care seamănă cu lacrimi vor secera cu bucurie. Prețuiți ceea ce aveți, puțin sau mult, dar nu uitați că tot ceea ce aveți este fragil, este ca o comoară purtată în vase de lut. Nu aveți cu ce să vă mândriți. Tot ceea ce aveți este binele pe care îl faceți, slujirea pe care vi-o îndepliniți”.

Dacă ne-am obișnuit să privim (râvnim) zilnic la cei care ajung mai marii acestei lumi, astăzi trebuie să ne întoarcem privirea spre „Omul” prin excelență, spre Cristos, Dumnezeu adevărat și om adevărat și să-i urmăm exemplul. Să ne întipărim în minte cuvintele sale și să le împlinim: „Fiul Omului nu a venit să fie slujit, ci ca să slujească și să-și dea viața ca răscumpărare pentru cei mulți”. Așa trebuie să facem și noi. Această slujire trebuie să fie și între noi. Suntem chemați să fim apostolii săi, să fim cei care slujim primii, fără rețineri, fără mândrie, fără să așteptăm altă răsplată decât cea rânduită de Domnul: viața veșnică!

Prea târziu te-am iubit...

slujitor bun si credinciosOamenii au început să mintă, să fure și să înșele, dar „între voi să nu fie așa”. La tot pasul auzim despre oameni care și-au clădit viața pe nenorocirea și suferința altora, dar „între voi să nu fie așa”. Este suficient să deschidem pentru câteva clipe televizorul și-i vedem pe puternicii lumii cum se (z)bat să prindă mereu primele locuri, dar „între voi să nu fie așa”. Trăim înconjurați de oameni triști, aflați pe culmile disperării, pentru că nu au reușit să intre în topurile mondiale, pentru că nu își văd numele trecute în clasamentele acestei lumi, dar „între voi să nu fie așa”. Soții își părăsesc soțiile, mamele uită de copiii lor, fiii se răzvrătesc împotriva părinților și-i fac să sufere, familiile se destramă, dar „între voi să nu fie așa”. „Dar atunci, Doamne, între noi cum să fie? Cum să facem ca să reușim să-ți ascultăm cuvântul și…

Vezi articolul original 922 de cuvinte mai mult

Categorii:Diverse

Lasă un comentariu