Recomandare specială


Această recomandare este una specială şi specifică timpului pe care-l trăim, timp de pregătire pentru sărbătoarea pascală. Iată despre ce este vorba, folosindu-mă direct de cuvintele celei care a dat viaţă acestui proiect, cuvinte preluate de pe www.klaudiastan.wordpress.com:

În fiecare zi a Săptămânii Sfinte şi a Timpului Pascal 2012, din Lunea Mare (2 aprilie), continuând cu Duminica Învierii (8 aprilie) şi încheind cu Solemnitatea Rusaliilor (27 mai), blogul de spiritualitate catolică „Deus meus in te confido” (Ps 25,2) va găzdui câte o meditație pe marginea evangheliei zilei, pornind de la întrebarea „Cum trăiesc eu Învierea lui Cristos?”. Fiecare duminică, zi a Învierii Domnului, va fi sărbătorită prin câte două meditaţii, care vor oferi două perspective diferite asupra evangheliei zilei. Proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, şi beneficiază de un Cuvânt înainte al PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Textele meditaţiilor sunt scrise de preoți catolici din țară şi de peste hotare, precum şi de laici de diverse confesiuni, şi vor fi preluate şi difuzate de Radio Maria, în lectura autorilor, în cadrul unor emisiuni interactive cu ascultătorii. De asemenea, Radio România Cultural va difuza 2 emisiuni consacrate acestei inițiative (24 aprilie şi 22 mai, de la ora 22:15).

Preoţii care au scris meditaţiile sunt:

• Dan Suciu CSJ (misionar în Caucaz)

• James Martin SJ (editor cultural al „America Magazine” – New York şi autor al mai multor bestseller-uri de spiritualitate catolică)

• Francisc Doboş (purtător de cuvânt al Arhipiescopiei Romano-Catolice de Bucureşti)

• Marius Taloş SJ (doctorand în Teologie la Madrid, Spania)

• Michel Kubler AA (director al Centrului de Studii Bizantine „Sfinţii Petru şi Paul”)

• Laurențiu Dăncuță (profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif”, Iaşi)

• Adrian Dancă (redactor „Radio Vatican” – Roma)

• Fabian Măriuţ (responsabil cu Pastoraţia Familiilor în Arhidieceza de Bucureşti)

• Victor Dumitrescu (îndrumător spiritual al Comunităţii „Magnificat”)

• Marko Ivan Rupnik SJ (artist plastic, director al Centrului de Studii şi Cercetări „Ezio Aletti”, Roma)

Citiţi zilnic postările de pe blog pentru a vă putea bucura de câteva oportunităţi speciale pe tot timpul desfăşurării acestui proiect:

– veţi putea intra în dialog cu autorii meditaţiilor, adresând întrebări, comentând meditaţiile lor, împărtăşind experienţele personale pe drumul de urmare a Domnului;

– dialogul cu autorii meditaţiilor va aduce premii săptămânale comentatorilor cei mai consecvenţi (detalii aici).

De asemenea, voturile cititorilor vor desemna postările cele mai apreciate, ai căror autori vor fi premiaţi, la rândul lor (detalii aici).

Pentru gândul acestui proiect care vesteşte Învierea lui Cristos doresc să mulţumesc în primul rând Domnului, pe care l-am simţit aproape în tot acest răstimp, susţinând lucrarea noastră comună în numele lui. Multă recunoştinţă tuturor celor care au primit invitaţia de a se alătura acestei aventuri spirituale şi de a căuta, plini de curaj şi de încredere, lumina evangheliei în mijlocul preocupărilor cotidiene, asumându-şi, cum ar zice pr. Steinhardt, „primejdia mărturisirii”. Un gând deosebit de rugăciune se îndreaptă către dragii mei prieteni Mădălina-Veronica Haidemak, Marie Şoucaliuc-Prager şi pr. Florin Silaghi SJ, care m-au încurajat pe cale.

Cu nădejdea că noi toţi nu am fost altceva decât „creioane în mâna lui Dumnezeu” (cum frumos spunea fer. Tereza de Calcutta), vă încredinţez roadele căutărilor noastre, invitându-vă să citiţi meditaţiile zilnice şi să rămâneţi în rugăciune alături de Isus, a cărui Înviere să o vestim prin toate lucrările noastre…

© „Cum trăiesc eu Învierea lui Cristos?” este un proiect exclusiv Claudia Stan, „Deus meus in te confido” (Ps 25,2).

Partener media: „Radio Maria”

Sponsori: Editura „Galaxia Gutenberg”, Editura ARCB

Proiectul „Cum trăiesc eu Învierea lui Cristos?” în media: Episcopia Romano-Catolică de Iaşi.

Pentru a vă deschide interesul faţă de acest proiect vă propun câteva gânduri din „Cuvânt înainte la proiectul Cum trăiesc eu Învierea lui Cristos„, gânduri ce aparţin PS Cornel Damian:

Una dintre cele mai vechi mărturisiri de credință din Noul Testament este redată de evanghelistul Luca: „Domnul a înviat într-adevăr și s-a arătat lui Simon” (Lc24,34). Aceeași mărturisire o găsim exprimată diferit de sfântul Paul: „Căci v-am transmis, în primul rând, ceea ce am primit și eu: Cristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi, a fost înmormântat și a înviat a treia zi după Scripturi. Și i s-a arătat lui Chefa…” (1Cor 15,3-5). Liturgia proclamă această mărturisire ca fiind misterul credinței: „Moartea ta o vestim, Doamne, și învierea ta o mărturisim până când vei veni”.

Viața nouă pe care o proclamăm în învierea lui Cristos este legată de o nouă lume. Dacă există o lume nouă, atunci este și un nou mod de a trăi. Imediat apare și întrebarea referitoare la lumea în care trăim. Proclamăm o lume nouă, o viață nouă, iar noi ne regăsim în aceeași condiție. Cum se explică acest lucru?

Continuarea o găsiţi AICI. Vă doresc o meditaţie rodnică şi plină de inspiraţie.

 

Categorii:RecomandariEtichete:, ,

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: