Să ne rugăm


Doar rugaciunea conteazaIsus a spus: „Dacă doi dintre voi pe pământ se vor uni să ceară orice lucru, le va fi dat de Tatăl meu care este în ceruri.  Căci unde doi sau trei sunt adunați în numele meu, sunt și eu acolo în mijlocul lor” (Mt 18,19-20).

Internetul poate trebuie folosit și pentru a ne aduna în numele Domnului! Trebuie să ne rugăm unii pentru alții, să-i mulțumim Domnului pentru darurile sale zilnice și să cerem prezența și ajutorul său în viața noastră. Suntem prea slabi pentru a face față singuri tuturor încercărilor pe care viața ni le pune înainte. Să ne unim în rugăciune pentru a parcurge plini de speranță drumul vieții.

Vă invit să puneți aici (la comentarii sau pe email la adresa paxlaur@yahoo.com) intențiile voastre de rugăciune. Ne vom ruga împreună binecuvântându-l pe Domnul și cerându-i ajutorul.

UNIȚI ÎN RUGĂCIUNE!

Astăzi, 25 noiembrie 2015, vă invit să continuăm rugăciunea noastră pentru pacea în lume. Să-l purtăm în gândurile și în rugăciunile noastre pe Sfântul Părinte care astăzi se îndreaptă spre Africa. În perioada 25-30 noiembrie 2015 va vizita Kenia, Uganda și Republica Centrafricană, purtând un mesaj de speranță și de pace pentru cei de acolo și pentru toată omenirea încercată de violență, teroare și nedreptate.

Programul întregii vizite și anumite transmisiuni în direct pot fi urmărite aici:  Calatoria apostolica in Kenya, Uganda si Republica Centrafricana

banner-africa


 

Astăzi, 18 noiembrie 2015, vă invit să ne rugăm și pentru victimele atentatelor din Nigeria. Ieri au fost ucise cel puțin 32 de persoane și au fost rănite peste 80 într-un atentat terorist. Să ne rugăm pentru ei și pentru cei îndurerați, îndoliați. Este adevărat că pentru cei mai mulți dintre noi Parisul (Franța) este mai aproape decât Yola (Nigeria), însă nu trebuie să uităm că distanța între oameni nu se măsoară doar în metri. Măcar în rugăciunile și compasiunea noastră să nu-i discriminăm pe cei suferinzi. Degeaba ne colorăm poza de pe facebook în culorile Franței sau ale oricărei alte țări, dacă noi rămânem incolori!

Să-i amintim în această zi în rugăciune pe toți cei care trăiesc momente de durere, de încercare, de disperare și ură din cauza terorismului, războiului, nedreptății, indiferenței….

Regina Păcii, roagă-te pentru noi!

http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/11/18/facebook-a-activat-safety-check-dupa-un-atentat-in-nigeria-13-02-22


 

Astăzi, 14 noiembrie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru victimele atentatelor din Paris, pentru cei care au murit, pentru cei care suferă, pentru cei îndoliați. Trebuie să ne rugăm mai mult pentru pacea în lume și totodată trebuie să facem mai mult pentru educarea și responsabilizarea fiecărui om. Trebuie să ne amintim și să amintim și altora valoarea omului, a vieții, a păcii… Ne omorâm unii pe alții pentru că am uitat că omul este sacru, că viața este cel mai frumos dar… Să ne rugăm. Să stăm în tăcere pentru pace! Să muncim pentru pacea în lume și să nu uităm că pacea mondială începe cu pacea, liniștea și împlinirea din fiecare inimă. Să facem pace! Domnul să aibă milă de noi și să ne binecuvânteze, să-și întoarcă spre noi fața sa și să ne dăruiască pacea sa! Fie, Doamne, mila ta asupra noastră, asupra poporului francez, asupra Europei și a omenirii, așa cum și speranța noastră este în tine. Amin!

Sa se odihneasca in pace


Astăzi, 10 noimebrie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru Centrul Diecezan Caritas Iași care împlinește 25 de ani de muncă și binefaceri. Să-l binecuvântăm împreună pe Domnul pentru toate binefacerile trimise asupra lumii prin cei care lucrează în această Instituție. Să ne rugăm împreună pentru cei care lucrează în ea și prin ea, pentru cei care-i sunt binefăcători, dar și pentru cei care sunt beneficiari. Peste toți Domnul să reverse harurile sale pentru ca prin dragostea manifestată față de aproapele, față de cei săraci și vârstnici, față de cei marginalizați și bolnavi, să strălucească și mai mult splendoarea adevărului, chipul lui Cristos prezent în Biserica sa.

Vă cer această unire în rugăciune pentru că îmi sunt foarte la inimă proiectele lor și pe toate le consider mângâieri divine pentru cei în suferință, pentru cei săraci, bolnavi, marginalizați. Mă bucur că și prin Caritas Iași oamenii pot vedea alt chip al Bisericii atât de încercate și contestate în aceste zile în România.

La mulți și binefăcători ani!

Detalii despre acest eveniment găsiți aici: http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20151121


Astăzi, 3 noiembrie 2015, vă invit să vă uniți cu mine în rugăciune pentru toți cei care ne-au cerut să ne rugăm pentru sănătate, vindecare și înțelepciune. Domnul sa ne binecuvânteze cu sănătate și înțelepciune.  Sfânta Fecioară Maria, tămăduitoarea bolnavilor, să ne mijlocească toate harurile de care avem nevoie pentru trup și pentru suflet!

În aceste zile, vă invit să înălțăm un gând special de rugăciune pentru familiile și prietenii tinerilor din clubul Colectiv. Domnul să-i sprijine în aceste momente de suferință și să le aline inima.

Zile de har și multă putere în noua săptămână!


Astăzi, 2 noiembrie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru toți cei răposați, pentru toți cei care au murit, cunoscuți sau necunoscuți. Să aprindem o lumânare, să stăm în tăcere sau în rugăciune, să vizităm cimitirele și să ne rugăm împreună pentru toți cei dragi ai noștri care au plecat din această lume. Fiecare avem în inima noastră și în memoria noastră chipurile celor dragi. Să nu lăsăm să se șteargă această amintire. Să nu lăsăm să ni se fure memoria celor care s-au jertfit pentru noi, pentru țara noastră, pentru credința noastră.

În această seară, la ora 19:30 în Colegiul Lateran din Roma voi celebra o sfântă Liturghie în limba română pentru toți cei răposați, pomenindu-i în special pe tatăl și bunicii mei, dar și pe toți prietenii și toate rudele care au plecat spre casa Tatălui. Îi voi aminti și pe toți cei dragi ai voștri.

Un gând special de rugăciune voi înălța către Domnul pentru tinerii morți în noaptea de 30 spre 31 octombrie, în București! Domnul să-i odihnească în pacea sa, iar celor rămași în viața să le ofere consolarea prietenilor și mângâierea ce ne vine din speranța revederii într-o lume mai bună. Să nu-i lăsăm singuri nici pe cei morți, nici pe cei vii!

Să ne rugăm:

Domnul nostru Isus Cristos va transforma trupul nostru umil, făcându-l asemenea cu trupul său glorios. Însuflețiți de această speranță să-l rugăm:

   Doamne, tu ești viața și învierea noastră!

Doamne, Isuse Cristoase, Fiul Dumnezeului celui viu, tu l-ai înviat din morți pe prietenul tău Lazăr:

–    dăruiește viața și fericirea veșnică răposaților pe care i-ai răscumpărat prin sângele tău prețios.

Doamne, Isuse Cristoase, mângâierea celor întristați, care ai șters lacrimile celor care plângeau la moartea lui Lazăr, a tânărului din Naim și a fiicei lui Iair:

–    alină durerea acelora care îi plâng pe răposații lor.

Doamne, Isuse Cristoase, mântuitorul nostru, distruge în trupul nostru muritor puterea păcatului, pentru ca așa cum printr-însul am meritat pedeapsa morții:

–    tot astfel, prin tine să dobândim viața veșnică.

Doamne, Isuse Cristoase, mântuitorul nostru, privește-i pe aceia care nu au speranță în tine, fiindcă nu te cunosc:

–    fă-i să creadă în înviere și în viața viitoare.

Tu, care le-ai dat orbilor lumina ochilor spre a te putea privi,

–    arată chipul tău acelor răposați care încă n-au văzut strălucirea ta.

Tu, care permiți ca locuința noastră pământească să se destrame,

–    dă-ne o locuință veșnică în ceruri.

Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău, vie împărăţia ta, facă-se voia ta precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi, şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Şi nu ne duce pe noi în ispită ci ne mântuieşte de cel rău. Amin.

Dumnezeu Tatăl l-a înviat pe Isus Cristos din morți. El va învia și trupul nostru supus putrezirii. Să-l rugăm, spunându-i:

Dă-ne, Doamne, viața în Cristos!

Părinte sfânt, fă ca aceia care au fost înmormântați cu Fiul tău prin Botez și reînnoiți prin învierea lui, astfel să trăiască viața cea nouă:

–    încât și atunci când vor muri, să trăiască mereu împreună cu Cristos.

Tu, care ai în grijă totul, ne-ai dat pâinea vie coborâtă din cer, ca să ne hrănim din ea cu vrednicie,

–    fă să avem parte de viața veșnică și să înviem în ziua de apoi.

Dumnezeule, tu ai voit să-l întărești pe Fiul tău aflat în agonie printr-un înger:

–    dă-ne și nouă în ultimele clipe speranța aducătoare de mângâiere.

Tu i-ai eliberat pe cei trei tineri din cuptorul de foc:

–    scapă sufletele răposaților de pedeapsa meritată pentru păcate.

Dumnezeul celor vii și al celor morți, care l-ai înviat pe Isus:

–    dă viață veșnică celor răposați și condu-ne împreună cu ei în slava fericirii veșnice.

Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău, vie împărăţia ta, facă-se voia ta precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi, şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Şi nu ne duce pe noi în ispită ci ne mântuieşte de cel rău. Amin.

Ascultă cu bunătate, Doamne, rugăciunile noastre: sporește în noi credința în Fiul tău înviat din morți și întărește-ne speranța în învierea slujitorilor tăi răposați. Prin Domnul nostru Isus Cristos, Fiul tău, care, fiind Dumnezeu, împreună cu tine vieţuieşte şi domneşte în unire cu Duhul Sfânt, în toţi vecii vecilor. Amin.

Domnul să ne binecuvânteze, să ne apere de orice rău, şi să ne ducă la viaţa cea veşnică. Amin.


Astăzi, 31 octombrie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru toți cei care au murit sau au fost răniți în incendiul din această noapte în clubul din București. Să ne rugăm împreună pentru toți cei care acum sunt în agonie. Domnul să fie alinarea lor și mângâierea familiilor în suferință. De moarte grabnică și neprevăzută, mântuiește-ne Doamne. De orice rău, ocrotește-ne Doamne. O, Marie, tămăduitoarea bolnavilor și mângâierea mâhniților, fii alături de toți cei care suferă în trupul și în sufletul lor.


Astăzi, 11 octombrie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru toți cei care trec printr-un cumplit moment de singurătate. Pentru ca Domnul, cel care a spus că „nu este bine ca omul să fie singur”, să le trimită persoane disponibile să împartă cu ei timpul și viața lor. Sfântă Fecioară Marie, ajutorul și speranța creștinilor, mama celor singuri, roagă-te pentru noi.


Astăzi, 5 octombrie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru familie și pentru Biserică, în mod special pentru Sinodul episcopilor care începe în această zi la Roma. Domnul să binecuvânteze cu harul său toate familiile!


avort vs viata

Astăzi, 25 martie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru viață. Este ziua vieții, ziua în care Cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi. Domnul s-a făcut asemenea nouă întru toate în afară de păcat, tocmai pentru ca să ne arate și să ne învețe valoarea vieții, valoarea omului, valoarea persoanei umane. Noi am uitat! Legislatorii noștri au uitat să apere viața de la momentul conceperii ei și până la ultima suflare. Este atât de trist când interesele economice și politice sunt puse mai presus de valoarea vieții. Este dureros când comoditatea și egoismul ne poartă la decizii împotriva vieții.

Să ne rugăm în această zi pentru toate acele tragedii care se petrec în tăcere. Să ne unim în rugăciune pentru viețile lipsite de apărare și pentru care nimeni nu face un titlu de știri, de ziar. Să ne rugăm pentru viețile care se sting și din cauza păcatelor noastre, a nepăsării noastre. Să cerem iertare Domnului pentru acele zile, pentru acele momente în care am tăcut în fața morții celor nevinovați.

Sfânta Fecioară Maria să ne mijlocească harul de a redescoperi valoarea vieții și de a o proteja în toate fazele ei. Să nu disprețuim omul și viața, cel mai mare har pe care Dumnezeu îl revarsă pe acest pământ.

Să ne rugăm împreună spunând:

Îngerul Domnului a vestit Mariei.
Şi ea a zămislit de la Duhul Sfânt.

Bucură-te, Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin.

Iată roaba Domnului!
Fie mie după cuvântul tău!

Bucură-te, Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin.

Şi cuvântul s-a făcut trup.
Şi a locuit între noi.

Bucură-te, Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin.

Roagă-te pentru noi, sfântă Născătoare de Dumnezeu,
Ca să ne facem vrednici de făgăduinţele lui Cristos.

Să ne rugăm:
Te rugăm, Doamne, să reverşi harul tău asupra sufletelor noastre, pentru ca noi, care am cunoscut prin vestirea îngerului întruparea lui Cristos, Fiul tău, să ajungem, prin patima şi crucea lui, la slava învierii. Prin acelaşi Cristos Domnul nostru. Amin.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, precum era la început şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Înger al lui Dumnezeu, care eşti păzitorul meu, luminează-mă astăzi, păzeşte-mă, povăţuieşte-mă şi ocârmuieşte-mă pe mine care-ţi sunt încredinţat ţie, prin mila lui Dumnezeu. Amin.


Sa se odihneasca in paceAstăzi, 24 martie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru cei 148 de pasageri care tocmai au murit în urma prăbușirii avionului care zbura de la Barcelona la Duesseldorf. Harul și îndurarea Domnului să odihnească sufletele lor în pace. Primirea în casa Tatălui să le alunge groaza și disperarea prin care au trecut în momentul prăbușirii. Doamne, primește și alină sufletele lor. Nu privi la păcatele și slăbiciunile lor, ci la jertfa Fiului tău, Domnul și Mântuitorul nostru Isus Cristos.

În mod deosebit să ne rugăm pentru cei dragi ai lor care încă îi așteaptă acasă. Domnul să întărească inimile lor. Să le dăruiască forță în acest moment de încercare. Sfânta Fecioară Maria, Mângâietoarea mâhniților și mama milostivă să le mijlocească toate harurile de care au nevoie în acest moment.

Odihna cea veșnică dă-le-o lor, Doamne,

și lumina cea fără de sfârșit să le strălucească lor.
Să se odihnească în pace.
Amin.

Detalii despre tragedie, puteți găsi aici: http://www.realitatea.net/avion-prabu-it-fran-a_1660171.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb


Astăzi, 20 martie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru victimele terorismului. Prea mulți oameni nevinovați sunt uciși. Să ne rugăm ca fiecare om să-și amintească de demnitatea semenului său: toți suntem frați, toți suntem creați după chipul și asemănarea aceluiași Tată.

Pune, Doamne, pază urii noastre. Pune, Doamne, dragoste în inima noastră. Pune, Doamne, capăt răului din noi și din jurul nostru. Trimite, Doamne, Duhul tău ca el să reînnoiască fața pământului și inimile noastre.

Un gând de rugăciune și pentru sărbătoriții zilei și pentru toți cei care poartă numele sfinților din această zi: Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen şi îns. m.

Toți sfinții și sfintele lui Dumnezeu, rugați-vă pentru noi. Amin!


Astăzi, 19 martie 2015, vă invit să ne rugăm pentru toți cei care poartă numele sfântului Iosif, soțul preacuratei fecioare Maria și patronul Bisericii Universale. Să ne rugăm și pentru cei care aleargă la mijlocirea acestui sfânt în momentele dificile ale vieții de familie sau ale vieții sociale. În mod deosebit să ne rugăm pentru tații și soții care întâmpină dificultăți în a-și împlini obligațiile pe care le au față de soție și copii.

Un gând de rugăciune pentru sărbătoriții zilei și pentru toți cei care poartă numele sfântului Iosif.

Un gând special de rugăciune pentru sfântul părinte papa Benedict al XVI-lea, Joseph Ratzinger, în ziua onomasticii Sanctității Sale.

Toți sfinții și sfintele lui Dumnezeu, rugați-vă pentru noi. Amin!


Anul familieiAstăzi, 18 martie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru o familie care trece printr-un moment de mare încercare și de suferință. Oamenii au nevoie de curaj, de speranță, de unitate. Să ne împreunăm mâinile în rugăciune pentru ca în această familie să răsară speranța. Să ne rugăm pentru ca toți oamenii care trec prin încercări să nu-și piardă credința și să găsească forța de a spune din toată inima: „Tată, facă-se voia ta… fie mie după cuvântul și voința ta”. Să ne rugăm pentru ca nimeni să nu-și piardă speranța vindecării (trupești și sufletești) spre mântuire.

Binecuvântează, Doamne, familiile noastre cu credință, speranță și dragoste. Binecuvântează, Doamne, inimile noastre cu prezența ta. Binecuvântează, Doamne, viața noastră și a celor dragi ai noștri cu sănătatea trupului și cu înțelepciunea minții care vine de la Duhul Sfânt.

Un gând de rugăciune și pentru sărbătoriții zilei și pentru toți cei care poartă numele sfântului Ciril.

Toți sfinții și sfintele lui Dumnezeu, rugați-vă pentru noi. Amin!


Forta credintei si a rugaciunii

Forta credintei si a rugaciunii

Astăzi, 17 martie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru cei care trăiesc izolați spiritual și nu au o comunitate care să le fie sprijin în credință. Aceștia, privați de ajutorul și ocrotirea celorlalți, sunt o pradă ușoară pentru păcat, pentru abandon, pentru pierderea adevăratelor puncte de reper pentru o viață demnă. Să ne rugăm pentru ei. Să-i susținem prin rugăciunea, cuvintele și faptele noastre. Să ne apropiem de astfel de persoane pentru a le ajuta. Sunt atât de multe comunitățile, societățile, familiile, casele etc. în care doar unul mai crede, sau doar unul mai este botezat, ori doar unul mai merge din când în când la Biserică. Și este atât de greu pentru el să nu se piardă. De aceea trebuie să ne rugăm și să ne susținem unii pe alții. Toți!

Misiunea Bisericii și a fiecărui creștin este ca toți oamenii să ajungă la mântuire. Noi suntem chemați să dăm mărturie despre această chemare universală și totodată să-i sprijinim pe cei care se clatină asaltați de ispite, de dubii, de vocile „fiilor acestei lumi”.

Cristos a instituit Biserica și pentru ca nimeni să nu se mai simtă singur în drumul spre casa Tatălui. Să ne rugăm unii pentru alții și să mergem împreună spre mântuire, spre Cristos, spre împărăția veșnică.

Un gând de rugăciune și pentru sărbătoriții zilei și pentru toți cei care poartă numele sfântului Patriciu.

Toți sfinții și sfintele lui Dumnezeu, rugați-vă pentru noi.


Astăzi, 16 martie 2015, vă invit să ne rugăm pentru toți cei care poartă numele sfântului Iulian. Un gând de bine și o rugăciune pentru cei în sărbătoare. Dumnezeu să vă binecuvânteze viața prin mijlocirea sfântului patron.

Toți sfinții și sfintele lui Dumnezeu rugați-vă pentru noi.


Mai mult decat frati_prieteniAstăzi, 12 martie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru prieteni. Să ne amintim de prietenii din copilăria noastră. Să-i readucem la viață pe cei uitați. Să zâmbim la gândul prietenilor care ne-au făcut și ne fac viața frumoasă. Să ne rugăm pentru ei, prietenii de ieri, de astăzi, dar și pentru cei pe care încă nu i-am cunoscut și care vor face viața noastră și mai colorată.

Unii dintre prietenii noștri sunt acum departe. Cu alții poate nu am mai vorbit de ani de zile. Am putea să-i sunăm, să-i vizităm, să le facem o surpriză, o bucurie. Sau putem măcar să ne rugăm pentru ei. Este minunat să fii prilej de bucurie pentru celălalt. De aceea trebuie să-i cerem în rugăciune Domnului să ne dăruiască timp pentru prieteni. Suntem „trădători”, infideli, prieteni falși atunci când nu ne facem timp pentru prieteni. Nu este adevărat că nu avem timp. Timp avem, doar că îl pierdem.

Fără prieteni cred că viața ar fi săracă și grea, prea plictisitoare și prea lungă. Ei, prietenii, sunt cei care dau culoare vieții noastre și ne fac să ne simțim vii și valoroși. Prietenii sunt partea cea mai colorată a vieții și prezența lor este ca roua dimineții care înviorează natura și sufletul.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru toți oamenii minunați pe care i-am cunoscut și pe care i-ai rânduit să-mi fie prieteni, oameni dragi inimii mele, oameni la care mă gândesc cu drag și recunoștință când mă trezesc, oameni care mă ajută să merg mereu mai departe. Te rog, Părinte sfânt, binecuvântează-mi prietenii, casa, viața și familia lor. Fă-mă să fiu bucurie pentru ei în orice clipă a vieții, ajută-mă să le fiu sprijin în încercare. Dă-mi harul să le vorbesc atunci când au nevoie de un cuvânt de încurajare, dar învață-mă și să-i ascult atunci când au nevoie de o inimă care să-i cuprindă și să-i poarte la liman.

Doamne, iubitorule de oameni și prietenul creației tale, dă-mi curajul să nu-mi abandonez niciodată prietenii, să nu mă rușinez de ei, să nu-i vorbesc niciodată de rău și să-i iubesc necondiționat. Să-i aștept și să-i primesc mereu cu drag în casa și viața mea, dar nu pentru ceea ce-mi oferă, ci pentru ceea ce eu pot să le ofer. Luminează-mă, Duhule Sfinte pentru a ști să prețuiesc omul și sufletul pe care îl are. Dă-mi înțelepciunea vieții și harul prudenței ca să nu fiu niciodată prilej de scandal pentru ei sau piedică în calea mântuirii lor.

Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl, dragostea lui Dumnezeu Fiul și lumina Duhului Sfânt să coboare asupra tuturor prietenilor noștri astăzi și în veșnicie. Amin.

PS. Distanța dintre prieteni nu se măsoară în metri, ci în dor (doruri) pentru că, așa cum știm, ceea ce face să dispară distanța dintre două persoane nu este atât parcurgerea unui drum, a unei distanțe, cât mai ales dorul, dragostea, iubirea. Acesta, dorul, ne apropie și ne ține pe unul lângă altul chiar și atunci când între noi se întind mări și țări.


Legea DomnuluiAstăzi, 11 martie 2015, vă invit să ne rugăm pentru cei care zi de zi muncesc și slujesc desăvârșirea legii. Mii de oameni ne oferă zilnic exemple de împlinire a legii. Sunt sute și mii de persoane care studiază legea pentru a o desăvârși, pentru a o păstra mereu în serviciul omului și pentru împlinirea vieții: mântuirea. Să ne rugăm pentru ca Duhul Sfânt să fie lumină și călăuză pentru ei. În inima lor să se înrădăcineze convingerea că omul care împlinește legea și-i învață și-i ajută și pe alții să o împlinească „va fi numit mare în împărăția cerurilor” (Mt 5,19).

Totodată rugăciunea noastră să se înalțe spre ceruri și pentru cei care suferă de pe urma încălcării legii civile sau bisericești. Oamenii triști nu au nevoie de judecata noastră, ci de ajutorul nostru, de îmbrățișarea și rugăciunea noastră. Nimeni nu trebuie să fie sau să se simtă singur în suferință.

Sfântă Fecioară Marie, chivotul legii, ajutorul creștinilor și tămăduitoarea bolnavilor, roagă-te pentru noi.


greseala-si-iertareAstăzi, 10 martie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru cei care au fost profesorii noștri în arta iertării, pentru oamenii care au avut răbdare cu noi.

Îți mulțumim, Doamne, pentru toți oamenii care ne-au ridicat când am căzut.

Fii binecuvântat, Părinte sfânt, pentru că ai pus pe cărarea vieții noastre suflete nobile care ne-au iertat, ne-au îmbrățișat și ne-au învățat frumusețea vieții, frumusețea de a trăi împreună cu alții și pentru alții.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, slavă Dumnezeului care era, care este și care va fi, pentru că ne-a dăruit o inimă pentru a iubi și o minte pentru a îndruma sufletele pe calea vieții, calea binelui, calea frumosului.


Verano_Roma_cimitir_raposatiAstăzi, 9 martie 2015, vă invit să vă uniți cu mine în rugăciune pentru tatăl meu, Ieronim.
Astăzi ar fi împlinit 56 de ani.
Domnul să-l facă părtaș de moștenirea sfinților în patria celor drepți
și să-l răsplătească cu viața veșnică pentru tot binele făcut.

Să se odihnească în pace! Amin!

https://paxlaur.com/2013/03/09/doua-motive-sa-mi-plec-genunchiul-pentru-rugaciune/


O primavara inspirataAstăzi, 8 martie 2015, rugăciunea noastră să se înalțe la cer pentru mamele, surorile și bunicile noastre.

Să ne rugăm pentru toate femeile pentru ca, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, mama și modelul tuturor femeilor, să reușească să-și trăiască și să-și împlinească propria vocație, spre binele societății, spre creșterea și întărirea Poporului lui Dumnezeu și spre gloria lui Dumnezeu.

Sunt atâtea urări care-mi vin acum în minte.
Zeci de gânduri se zbat să urce dinspre inimă spre vârful degetelor
pentru a se imprima pe această pagină virtuală pe care din când în când se odihneşte privirea ta.

Ce-aş putea să-ţi doresc la început de primăvară?
Toată forţa naturii,
strălucirea soarelui,
speranţa pământului atât de roditor şi răbdător,
neclintirea pomilor în faţa vântului…

Dar cel mai mult îţi doresc un suflet cristalin
ca apele cele repezi şi curate ale munţilor:
unde ajungi tu totul să înflorească
şi cuvântul tău să dea roadele cele mai bune ale armoniei, ale curajului şi ale iubirii.
Toţi să vadă că Dumnezeu te iubeşti şi tu să-i răspunzi iubirii în fiecare zi.

O primăvară inspirată şi memorabilă, plină de frumos!


Verano_sperantaAstăzi, 4 martie 2015, vă invit să ne rugăm împreună pentru acele persoane care și-au pierdut speranța. Sunt atât de multe suflete descurajate care au nevoie de sprijinul nostru. Atât de multe suflete au nevoie de o primăvară!

O, Marie, Maica speranței și a bucuriei noastre, umple inima fiilor tăi de speranța unei noi zile, unei noi convertiri, unei noi vieți. Nu ne lăsa, bună Mamă, pradă disperării. Amin.

O rugăciune specială astăzi și un gând de bine și pentru cei care poartă numele sfântului Cazimir. Domnul să vă ocrotească!


unitatea crestinilor_ecumenism

Astăzi, 18 ianuarie 2015, vă invit să ne rugăm împreună cu toți cei care încep săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Să ne rugăm împreună ca „toți să fie una”, ca toți oamenii să se simtă fii ai aceluiași Tată ceresc. Să ne rugăm împreună cu păstorii noștri ca să vină ziua dorită de Domnul, ziua în care va fi „o singură turmă și un singur păstor”.

O, Marie, Maica unității, roagă-te pentru noi, roagă-te împreună cu noi. Mijlocește Bisericii zile de pace și unitate. Amin!

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Iaşi (18-25 ianuarie 2015)

De mai bine de o sută de ani, în toată lumea creştină, în perioada 18-25 ianuarie se celebrează Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Dieceza Romano-Catolică de Iaşi, care cunoaşte o lungă tradiţie în acest sens şi care încurajează aceste celebrări, va organiza şi în acest an un program în diferite biserici şi capele din Iaşi. Chiar dacă aceste celebrări vor avea loc în mod expres doar în opt locuri, toate celelalte comunităţi sunt chemate ca în fiecare zi să înalţe rugăciuni pentru unitatea creştinilor.

Preasfinţitul Petru Gherghel, care are ca emblemă episcopală deviza Ut unum sint (Ca toţi să fie una), propune pentru oraşul Iaşi următorul program, iar rectorul, parohii sau responsabilii caselor religioase vor organiza ora de rugăciune şi vor căuta un preot care să prezinte cuvântul de învăţătură, pornind de la textele propuse pentru acest an. Tema din acest an pleacă de la dialogul dintre Isus şi femeia samariteană. „Isus i-a spus: «Dă-mi să beau»” (cf. In 4,7).

PROGRAM

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în bisericile şi capelele romano-catolice din Iaşi (18-25 ianuarie 2015)

Duminică, 18 ianuarie
Ora 17.00 – Deschiderea Octavei de rugăciune
Capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, Iaşi (Copou)

Luni, 19 ianuarie
Ora 17.00 – Biserica „Sfânta Tereza”, Iaşi (Cartier Nicolina)

Marţi, 20 ianuarie
Ora 17.00 – Biserica „Sfântul Anton”, Iaşi (Cartier Alexandru cel Bun)

Miercuri, 21 ianuarie
Ora 17.00 – Capela Surorilor Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providente (Plopii fără soţ)

Joi, 22 ianuarie
Ora 17.00 – Capela Centrului „Xaverianum” (Copou)

Vineri, 23 ianuarie
Ora 17.00 – Capela Mănăstirii „Don Orione”, Iaşi (Păcurari)

Sâmbătă, 24 ianuarie
Ora 17.00 – Capela Surorilor Providenţei (Bucium)

Duminică, 25 ianuarie
Ora 17.00 – Încheierea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor
Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, Iaşi

*

„Ca toţi să fie una!” (In 17,21)


rugaciune_campanieAstăzi, 17 ianuarie 2015, ne unim în rugăciune cu toți cei care participă la inițiativă „3 zile, 72 de ore, infinite roade”, o rugăciune pentru pace și pentru toți creștinii persecutați.

O, Marie, Regina păcii și regina martirilor, roagă-te pentru noi, mijlocește pentru noi.

Ce înseamnă 3, 72, infinit?

Iniţiativa are denumirea “Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade” şi urmăreşte să creeze un lanţ de rugăciune pe parcursul a trei zile. Cifrele nu sunt întâmplătoare! A treia zi Cristos a înviat transformând întreaga realitate, învingând răul şi moartea. Rugăciunea comună poate transforma realitatea în care trăim chiar dacă răul pare să se răspândească tot mai mult. Trei zile sunt compuse din 72 de ore. Acesta este numărul ucenicilor trimişi de Cristos să vestească Evanghelia. În mod simbolic această cifră arată că învăţătura lui Cristos este destinată să ajungă la lumea întreagă. Rugăciunea înseamnă punerea în practică a misiunii lui Cristos, este aceea care trece dincolo de orice bariere şi uneşte oamenii din orice colţ a lumii făcând să apare roade infinite, care nu pot fi măsurate în cifre.


Maria tamaduitoarea bolnavilorAstăzi, 16 ianuarie 2015, vă invit să vă rugați împreună cu mine sfântul Rozariu pentru un prieten drag care trece, chiar la această oră, printr-o operație foarte dificilă. După misterele de durere specifice acestei zile de vineri, am început și misterele de bucurie. Al cincilea mister de bucurie exprimă atât de bine grija, teama, suferința prin care trec atâtea familii atunci când pierd pe cineva drag, atunci când suferă alături de cineva drag bolnav. Rugați-vă pentru familia pe care astăzi o port în rugăciune. Să ne rugăm împreună pentru toate familiile aflate în suferință din cauza unui bolnav.

O, Marie, tămăduitoarea bolnavilor și mângâietoarea mâhniților, mijlocește pentru noi harul speranței și dă-ne tărie în încercare. Fii tu alinarea celui ce suferă. Șterge tu sudoarea de pe fruntea celui bolnav. Ține-l de mână pe prietenul meu în ceasul suferinței. Șterge lacrimile din ochii familiei. Îmbrățișează-ne, Mamă, pe toți. Suntem fiii tăi. Învață-ne să spunem cu toată încrederea: „Tată, facă-se voia ta…”

Adu-ţi aminte o preablândă Fecioară Marie, că nu s-a auzit niciodată să fi fost părăsit, cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul şi mijlocirea ta. Însufleţit de o astfel de încredere, alerg la tine, o Maică Fecioară a fecioarelor. La tine vin şi stau gemând înaintea ta ca un păcătos: Maica Cuvântului, nu dispreţui cuvintele mele, dar auzi-mă cu milă şi ascultă-mă. Amin.


Sfanta Maria_Tronul intelepciuniiAstăzi, 15 ianuarie 2015, vă invit să ne rugăm pentru cultură, pentru oamenii care răspândesc și muncesc în acest domeniu atât de important pentru societatea noastră. Vreau să ne unim în această rugăciune și pentru că m-am trezit cu gândul la Mihai Eminescu, sărbătorit astăzi, dar și pentru că tocmai am ascultat la radio cuvintele domnului Giorgio Napolitano (președintele Italiei până ieri, când și-a dat demisia): omenirea trebuie să înțeleagă că ieșirea din orice fel de criză nu se face sacrificând cultura, ci tocmai investind în cultură.

Avem nevoie de cultură și de oameni de cultură în toate domeniile, în toate națiunile, religiile, limbile etc. Lumea trebuie să redescopere pasiunea pentru adevărata cultură, pentru artă, pentru frumos, acel frumos care „va salva lumea”, acel frumos care se inspiră din iubirea și respectarea celuilalt.

O, Marie, Tronul înțelepciunii, roagă-te pentru noi.

„Crăiasă alegându-te
Îngenunchem rugându-te,
Înalță-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie:
Fii scut de întărire
Și zid de mântuire,
Privirea-ți adorată
Asupră-ne coboară,
O, maică prea curată,
Și pururea fecioară,
Marie!

Noi, ce din mila sfântului
Umbră facem pământului,
Rugămu-ne-ndurărilor,
Luceafărului mărilor;
Ascultă-a noastre plângeri,
Regină peste îngeri,
Din neguri te arată,
Lumină dulce clară,
O, maică prea curată
Și pururea fecioară,
Marie!”

Mihai Eminescu


Astăzi, 14 ianuarie 2015, vă invit să ne rugăm pentru pace. Pace. Pace. Pace! Să fie pace în lume, în inimi, în casele și în familiile noastre. Să fie pace mai ales în gândurile, în intențiile și în inima conducătoarelor de state și popoare. O, Marie, Regina lumii, roagă-te pentru noi, roagă-te împreună cu noi pentru pacea în lume. Amin.


Masacrul din NigeriaAstăzi, 13 ianuarie 2015, vă invit să ne unim în rugăciune pentru victimele din Nigeria, pentru cei răposați, dar și pentru cei rămași în viață. Să ne unim în rugăciune pentru cei uitați, pentru cei „mici” care de prea multe ori mor neobservați. Să ne rugăm pentru o lume egală nu doar în cunoașterea drepturilor, ci și în respectarea lor, pentru o lume fără discriminări, pentru o lume care nu are în centrul său creștinismul sau islamismul sau iudaismul sau budismul sau orice altă religie, ci omul, ființa umană așa cum a fost ea creată: liberă, egală etc. Să ne amintim că în centrul credinței noastre nu stă un adevăr abstract, ci o persoană, o ființă reală care poate fi întâlnită, cu care se poate iniția un dialog, cu care se poate parcurge un drum: Isus Cristos, om adevărat, dar și Dumnezeu adevărat împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt. Doar în respectul față de orice ființă umană se poate construi o lume mai bună. Altfel, vom fi reduși toți la vânători sau vânați, asasini sau asasinați. O, Marie, Regina lumii și Regina păcii, roagă-te pentru noi, mijlocește pentru noi la Domnul Isus, Fiul tău preaiubit. Amin.

Doamne, dăruiește odihnă veșnică tuturor răposaților noștri și tuturor victimelor violenței și terorismului și fă să le strălucească lor lumina cea fără de sfârșit. Să se odihnească în pace!


Papa Francesco in Sri Lanka e Filipine 2015Astăzi, 12 ianuarie 2015, vă invit să ne rugăm pentru Sfântul Părinte papa Francisc care și-a început cu câteva ore în urmă călătoria sa apostolică în Sri Lanka și Filipine. Este cea mai lungă călătorie apostolică a papei Francisc (12-19 ianuarie) de când și-a început mandatul. Domnul să-l ocrotească și prin prezența sa să binecuvânteze viața acelor oameni. Să ne rugăm pentru Sfântul Părinte și pentru toți oamenii care, indiferent unde merg și indiferent ce fac, poartă pacea, speranța, dragostea față de aproapele. Să ne rugăm pentru acești oameni și să cerem harul de a fi noi înșine astfel de oameni.
Pacea Domnului să fie pururi cu noi!


Astăzi, 25 noimbrie 2014, vă invit să ne rugăm pentru toate femeile care suferă atât în familie, cât și la serviciu, școală etc. Aceasta și pentru că astăzi, în întreaga lume, este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii (International Day for the Elimination of Violence against Women). Preasfânta Fecioară Maria și sfânta Ecaterina din Alexandria (pe care o sărbătorim astăzi) să fie mereu alături de femeile care suferă, să le întăreasacă în clipele de încercare și totodată să reînnoiască inima celor care se apropie de femei cu gânduri violente. Îngerul păzitor să fie aproape de fiecare femeie. Amin!

Legat de această zi, iată ce am citit pe situl www.agerpres.ro

În acest an, campania pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor, inițiată de Organizația Națiunilor Unite, invită toată populația să poarte un veșmânt portocaliu, simbol al acțiunilor desfășurate în cadrul campaniei în perioada 25 noiembrie — 10 decembrie 2014. Sunt derulate acțiuni de informare cu privire la consecințele negative ale violenței în familie, insistându-se și asupra măsurilor care trebuie luate pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Violența împotriva femeilor și fetelor este tot mai mult recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase și urgente probleme ale tuturor timpurilor. În fiecare colț al lumii, efectul real și dăunător pe care violența îl are asupra femeilor împiedică progresele în multe domenii, inclusiv eradicarea sărăciei, combaterea HIV/SIDA, pacea și securitatea în lume. Comunitatea internațională și societatea civilă au ajuns la concluzia că nu există circumstanțe atenuante pentru violența împotriva femeilor și fetelor. Când are loc, aceasta este de fiecare dată o încălcare a drepturilor lor, este un act criminal și un fapt inacceptabil.
În 1979 a fost adoptată Convenția ONU pentru Eliminarea tuturor Formelor de Discriminare împotriva Femeilor, principalul instrument internațional al drepturilor femeilor și fetelor. Convenția, alături de alte instrumente legale cu rezultate negociate în cadrul conferințelor internaționale, statuează drepturile femeilor și fetelor la o viață fără violență.
Adunarea Generală a ONU a stabilit, prin Rezoluția din 54/134 din 17 decembrie 1999, ziua de 25 noiembrie drept Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să organizeze activități menite să trezească conștiința publică în fața acestor probleme.
Activiștii pentru drepturile femeii marchează Ziua împotriva violenței începând cu 1981. Această dată comemorează asasinarea, în 1961, la ordinele președintelui Rafael Trujillo (1930-1961), a celor trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicană. Alianțele secrete ale generalului Leonidas Trujillo cu biserica, aristocrația, intelectualii și presa au stat la baza controlului său absolut. În timpul regimului său, mai mult de 30.000 de persoane au fost executate.
Violența împotriva femeii este o realitate și estimările ONU arată că abuzurile asupra femeilor nu doar persistă, ci sunt în creștere. Datele arată că 35% dintre femeile din întreaga lume s-au confruntat cu o formă de violență fizică și/sau sexuală. La noi în țară, statisticile arată că până la 70% dintre reprezentantele sexului feminin au fost supuse violenței fizice în timpul vieții.
La nivel mondial, una din trei femei a fost supusă violenței sau abuzată sexual cu premeditare pe perioada vieții, mai ales în țări în care violența domestică nu este consideră o crimă. Tot, la nivel mondial, peste 700 de milioane de femei-copil s-au căsătorit, dintre care 250 de milioane s-au căsătorit înainte de a împlini vârsta de 15 ani, potrivit statisticilor Națiunilor Unite. Violența împotriva femeii omoară mai multe femei decât accidentele rutiere și malaria împreună, conform estimărilor Băncii Mondiale. O cincime dintre femei declară că au fost abuzate sexual înainte de vârsta de 15 ani, aproape 70% dintre victime au fost ucise chiar de către partenerii lor de viață, arată Organizația Mondială a Sănătății. Procentul femeilor din țările în curs de dezvoltare care sunt victime ale violenței în timpul sarcinii este între 4% și 20%, conform European Journal of Public Health.
În România, situația este la fel de îngrijorătoare: una din trei femei a declarat că a fost abuzată fizic sau verbal de partenerul de viață, conform Studiului Sănătății Reproducerii din 2004; în primele cinci luni ale anului 2008 au avut loc cu 21,3% mai multe violuri urmate de moartea victimei față de perioada similară a anului 2007, peste 50% dintre acestea în mediul rural, conform datelor Poliției Române. În 2006, dintr-un total de 9.372 de victime, 5.160 au fost femei, iar în 2007 dintr-un total de 8.787 de victime, 5.794 au fost femei, conform datelor ANPF. 69 de femei au murit din cauza violenței în familie numai în 2006 și 69 în 2007, tendința fiind în creștere, conform datelor ANPF. Legea nr. 217/2003, modificată cu Legea nr. 25/2012, stipulează că „prevenirea și combaterea violenței în familie face parte din politica integrată de ocrotire și sprijinire a familiei, dezvoltarea și consolidarea solidarității familiale și reprezintă o importantă problemă de sănătate publică și constituie, totodată, un obiectiv de interes național”. Legea arată că nimeni nu trebuie să suporte violențele și protejează victimele, oferindu-le găzduire în centre speciale numite adăposturi. Semnalarea situațiilor de violență asupra copilului și violența în familie se face la Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului.
Violența împotriva femeilor continuă să fie o problemă stringentă în statele membre ale UE, afectând drepturile fundamentale de bază ale femeilor, precum demnitatea, accesul la justiție și egalitatea de șanse între femei și bărbați. Impactul violenței împotriva femeilor depășește cu mult persoanele imediat implicate — victima (victimele) și autorul (autorii) infracțiunii — afectând familii, comunități și societatea în ansamblu. Egalitatea între femei și bărbați este un principiu de bază al UE. Acesta este recunoscut în tratatele UE și în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.


Astăzi, 10 noiembrie 2014, începând o nouă săptămână, vă invit să ne rugăm pentru țara noastră. Știm cu toții prin ce vremuri grele trecem. Știm că TREBUIE SĂ MERGEM LA VOT și să alegem un viitor dacă nu mai bun, măcar mai puțin rău. Trebuie să ne rugăm pentru inspirația noastră în a vota pe cel care reprezintă cel mai bine interesele țării și a fiecărui cetățean. Ba mai mult, trebuie să ne rugăm pentru candidați: Domnul să-i lumineze: să le dăruiască curajul adevărului, smerenie, simplitate, înțelepciune.

Am primit pe email această invitație la care mă alătur cu drag și vă invit să ne unim toți în rugăciune cerând binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea fericitului Ieremia. Am primit această novenă pe care dacă o vom începe astăzi o vom termina marți, ziua când vom ști rezultatele oficiale ale alegerilor. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe noi și patria noastră:

fericitul ieremia valahul RomaniaNOVENA SI RUGACIUNI CATRE FERICITUL IEREMIA VALAHUL

Ziua I-a Recunostinta

Fericite Ieremia, in orice imprejurare a vietii, tu ai stiut sa aduci multumire lui Dumnezeu pentru darurile primite. Deseori te opreai spre a contempla natura inconjuratoare si in inima ta se trezea un sentiment de multumire fata de Creatorul intregului univers. Si mai des zaboveai in fata tabernacolului spre a-i multumi lui Isus ca a ramas cu noi in taina sfanta a altarului pentru a ne darui viata sa divina. Indemnati de exemplul tau, dorim si noi sa fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru toate binefacerile sale. Mijloceste-ne, Fericite Ieremia, harul de a primi cu spirit de recunostinta orice binefacere din partea lui Dumnezeu sau a aproapelui. Unind umila noastra recunostinta cu aceea pe care o aveai tu, indraznim sa ne rugam cerand noi haruri si spunand cu credinta: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a II-a Viata de credinta

O Fericite Ieremia, tu nu te-ai multumit cu viata trecatoare, ci ai urmat invatatura pe care Domnul Isus ne-a dat-o prin evanghelia sa. Pe aripile credintei te-ai ridicat pana la tronul Celui Preainalt si ai trait din plin viata harului ce ti s-a daruit la Botez. Tu ai permis ca Stapanul cerului si al pamantului sa infaptuiasca in tine lucrarile sale minunate. O cerescule protector, mijloceste-ne si noua harul de a trai in spirit de credinta, de a ne implini fagaduintele de la Botez, prin care ne-am lepadat de Satana si de rautatea lui, pentru a-i sluji numai lui Cristos si a ne dovedi fii credinciosi ai Bisericii sale. Ajuta-ne sa evitam cu griia tot ce pune in primejdie credinta noastra. De aceea ne rugam spunand: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a III-a Chemarea proprie

Fericite leremia, in tot timpul vietii, grija ta cea mai mare a fost de a cunoaste si de a implini cat mai perfect vointa lui Dumnezeu. Prin indemnurile mamei tale si a celor din jur, el ti-a aratat drumul pe care trebuia sa mergi, daruindu-te trup si suflet slujirii lui Dumnezeu si a aproapelui.
Tu ai urmat cu fidelitate chemarea lui Dumnezeu invingand toate piedicile care ti-au stat in cale; erai convins ca nu se poate ajunge la mantuire decat pe calea voita de Dumnezeu. Miiloceste-ne si noua, Fericite Ieremia, harul de a ne cunoaste chemarea si de a o urma cu staruinta, invingand toate obstacolele. Fii alaturi de noi cu exemplul tau luminos, pentru ca interesele pamantesti sau teama sa nu ne abata de la calea virtutii. Cu incredere cerem sprijinul tau si ne rugam spunand: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a IV-a Rugaciunea

Fericite leremia, tu esti un graitor exemplu de rugaciune; prin ea ai obtinut de la Dumnezeu toate cele trebuincioase in viata; in ea ai gasit refugiul in momentele grele; ea te-a inaltat deasupra slabiciunii omenesti si ti-a dat speranta ca vei primi in cer rasplata pentru toata munca si jertfele oferite lui Dumnezeu. Ajuta-ne si pe noi, Fericite Ieremia, sa gustam farmecul rugaciunii facute cu credinta. Maestru al rugaciunii, mijloceste pentru noi la Dumnezeu, la Maica Preasfanta a lui Isus, pentru ca nevrednicia noastra sa nu ne lipseasca de roadele rugaciunii. Nu permite ca in clipele de parasire sa renuntam la rugaciune, ci sa dam dovada de incredere nestramutata in bunatatea lui Dumnezeu caruia ne adresam spunand: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a V-a Umilinta

Fericite Ieremia, tu ai fost umilit nu pentru faptul ca ai avut o conditie sociala modesta, ci pentru convingerea pe care ti-a insuflat-o credinta ca tot ceea ce avem in viata este darul lui Dumnezeu; cand cei din jur te inconjurau cu stima, tu nu ai uitat ca inaintea lui Dumnezeu valoram cat valoreaza umilinta noastra. Umilinta ta nu s-a marginit numai la sentimente, ci s-a manifestat si prin fapte: tu ai prestat cu placere muncile cele mai injositoare si obositoare. Invata-ne si pe noi, Fericite Ieremia, sa nu ne lasam amagiti de fala acestei lumi, sa nu cautam a fi mai presus de altii, iar succesele pe care le obtinem sa le atribuim totdeauna lui Dumnezeu care ne ajuta. Inspira-ne umilinta care te-a facut rabdator cand erai contrariat; mjiloceste-ne harul de a putea indruma si pe altii pe calea umilintei si impreuna cu tine sa ne rugam spunand: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a VI-a Dragostea fata de aproapele

Fericite Ieremia, tu ai ramas in uitare timp de aproape patru secole pentru ca sa fii dat in zilele noastre ca exemplu de dragoste fata de aproapele. Plecat de la casa parinteasca spre Italia, ai inteles cel mai bine ca Fiul lui Dumnezeu nu a venit in lume sa fie slujit, ci sa slujeasca pe altii si sa-si dea viata ca pret de rascumparare pentru cei multi. Mergand pe urmele Mantuitorului, ti-ai dedicat viata slujirii celor mici, celor bolnavi si celor saraci. Fericite crainic al dragostei fata de aproapele, invata-ne sa vedem in semenii nostri pe Cristos care asteapta ajutorul si afectiunea noastra sincera. Pentru aceasta cerem ajutorul lui Dumnezeu, spunand: (se spune rugaciunea de incheiere).
Ziua a VII-a Curatia

Fericite Ieremia, tu ai renuntat inca din tinerete la bucuriile pe care ti le-ar fi putut oferi viata pamateasca, pentru a te dedica cu trup si suflet raspandirii imparatiei lui Dumnezeu. Desfatarea ta era sa fii in preajma lui Cristos, familia ta erau slujitorii Domnului care ii cantau marire ziua si noaptea. Tu ai evitat cu grija tot ceea ce ti-ar fi putut compromite cinstea si ai pastrat neatinsa nevinovatia ta. Invata-ne si pe noi sa pretuim si sa iubim mereu viata curata, sa evitam orice dezordine trupeasca si sa raspandim in jurul nostru un climat de buna-cuviinta. Fericite Ieremia, icoana ta sa alunge din lume duhul necuratiei care cauta sa pangareasca sufletele spalate in sangele Mielului nepatat. Trezeste in noi respectul sfant fata de nevinovatie pentru a ne bucura de roadele vietii curate. De aceea ne rugam: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a VIII-a Ascultarea

Fericite Ieremia, viata ta cucernica a fost impodobita si de frumoasa virtute a ascultarii. De mic copil ai ascultat de mama care te-a indemnat sa mergi pe calea sfinteniei; virtutea ascultarii te-a calauzit spre tara in care reprezentantii lui Dumnezeu au sadit in sufletul tau supus toate virtutile alese pe care ti-ai cladit viata spirituala. Din ascultare ti-ai riscat viata pentru a-i sluji pe semenii tai in suferinta. Mij1oceste-ne si noua harul de a asculta de glasul lui Dumnezeu care ne vorbeste in adancul inimii sau prin superiorii pe care ni i-a randuit Dumnezeu. Sa fim si noi dispusi sa nu ne impotrivim vointei Celui Preasfant. Fereste-ne de cei rau intentionati, care, sub masca binelui, cauta sa ne indeparteze de calea virtutii. Pentru aceasta ne rugam spunand: (se spune rugaciunea de incheiere).

Ziua a IX-a Evlavia catre Maica Domnului.

Fericite Ieremia, din frageda copilarie ai invatat sa o cinstesti pe Mama lui Isus si sa o chemi in ajutor in clipele grele. Evlavia fata de ea ti-a fost o dulce mangaiere in drumul tau spre cele vesnice, caci Sfanta Fecioara ti-a fost mereu alaturi si ti-a dat ajutor cand erai stramtorat. Tu ai iubit-o si ai ascultat-o cu afectiune fiiasca. Mijloceste-ne si noua harul de a fi copii devotati ai Preacuratei; ajuta-ne sa o cinstim in rugaciune, sa o bucuram prin fapte bune, sa o vestim prin cuvinte, sa o mangaiem prin fapte de pocainta si sa o vedem in patria cereasca. Fericite protector al Bisericii noastre, mijloceste la Preacurata pentru noi care o cinstim cu ravna veacuri de-a randul. Pentru aceasta ne rugam spunand cu incredere:

Rugaciunea de incheiere pentru fiecare zi a novenei

Tatal nostru…, Bucura-te Marie…, Slava Tatalui…

Ant. Domnul Isus spune: Cel care implineste vointa  Tatalui meu  acela  este si fratele si sora si mama mea.

Roaga-te pentru noi, Fericite Ieremia.
Ca sa ne facem vrednici de fagaduintele lui Cristos.

Sa ne rugam:

Dumnezeule, Parinte indurator, care 1-ai inzestrat pe Fericitul Ieremia cu darul de a-1 imita pe Fiul tau in slujirea si totala daruire de sine pentru fratii sai, ajuta-ne, te rugam, ca prin exemplul si mijlocirea lui, sa conlucram la opera de mantuire a tuturor oamenilor, mergand pe calea indicata de Sfanta Evanghelie, adica a umilintei si a caritatii. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.


Astăzi, 17 octombrie 2014, este ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei. Vă invit să ne rugăm împreună pentru cei săraci, pentru cei lipiți de bunurile materiale și spirituale. Un gând de rugăciune și pentru cei care luptă împotriva sărăciei, pentru oamenii cu suflet mare, pentru cei care știu să facă din viața lor un dar pentru ceilalți. Fericiți cei care știu că doar dăruind poți dobândi, că se păstrează cu adevărat doar ceea ce se oferă din toată inima.

În acel timp Isus a zis:
„Însă vouă, care mă ascultați, vă spun:
iubiți-i pe dușmanii voștri, faceți bine celor care vă urăsc, binecuvântați-i pe cei care vă blestemă, rugați-vă pentru cei care vă defăimează.
Celui care te lovește peste un obraz întoarce-i-l și pe celălalt, iar pe cel care-ți ia mantia nu-l împiedica să-ți ia și tunica.
Celui care îți cere, dă-i, și de la cel care a luat dintr-ale tale nu cere înapoi.
Așa cum vreți ca oamenii să vă facă vouă, faceți-le la fel.
Dacă îi iubiți pe cei care vă iubesc, ce răsplată aveți?
Căci și păcătoșii îi iubesc pe cei care îi iubesc pe ei.
Și dacă faceți bine celor care vă fac bine, ce răsplată aveți?
Și păcătoșii fac la fel.
Și dacă dați cu împrumut celor de la care sperați să primiți înapoi, ce răsplată aveți?
Și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor ca să primească la fel înapoi.
Voi însă iubiți-i pe dușmanii voștri,
faceți bine și dați cu împrumut fără ca să așteptați nimic,
iar răsplata voastră va fi mare și veți fi fiii Celui Preaînalt, pentru că el este bun față de cei nerecunoscători și răi.
Fiți milostivi precum Tatăl vostru este milostiv (Lc 6, 27-36)


Astăzi, 9 octombrie 2014, să ne rugăm pentru toți cei care trec printr-un moment dificil, printr-o încercare: să-și regăsească speranța și forța de a nu abandona lupta, de a nu renunța. Prezența și bucuria Domnului să fie forța lor de a merge înainte. Să nu uităm că împreună cu încercarea, Dumnezeu ne dă și harul prin care putem crește în credință! Fie Doamne mila ta asupra noastră precum și speranța noastră este în tine!


Astăzi, 8 octombrie 2014, suntem chemați să ne rugăm pentru cei care, prinși cu munca de fiecare zi, consumați de un activism din ce în ce mai puternic, nu-și mai găsesc timpul și liniștea pentru a se ruga. Sute de mii de oameni, ba chiar milioane, nici măcar nu mai fac semnul sfintei Cruci mulțumindu-i Domnului pentru o nouă zi, pentru dargul vieții, pentru prieteni, pentru apă, pentru pâine etc. Harul și pacea Domnului Isus să aducă recunoștința în inima și în viața lor. Să ne rugăm unii pentru alții! Să ne unim astăzi cu strigăcul ucenicului și să spunem: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm” (Lc 11,1). Doamne, învață lumea să se roage. Amintește omului că avem nevoie de rugăciune!

Ucenicul a văzut că Isus stătea singur şi prelungea rugăciunea. Şi-a dat astfel seama că acel mod de a se ruga era diferit de a-l său. Acum învăţătorul răspunde cererii învăţându-i rugăciunea „Tatăl nostru”, adică spunând că pentru a te ruga trebuie să-l întâlneşti pe Dumnezeu, să priveşti inima sa de Tată, să te oferi lui, să te uneşti cu milostivirea sa.

Text preluat din Calendarul de perete „Cinci pâini de orz” 2014. © Editura Presa Bună Iaşi

Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca 11,1-4

În acel timp, 1 Isus se afla în rugăciune. Când a terminat, unul dintre ucenicii săi l-a rugat: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, aşa cum şi Ioan Botezătorul i-a învăţat pe ucenicii săi”. 2 El le-a răspuns: Când vă rugaţi spuneţi: „Tată, sfinţească-se numele tău, vie împărăţia ta. 3 Dă-ne zilnic pâinea de care avem nevoie. 4 Iartă-ne păcatele, căci şi noi iertăm oricui ne-a greşit, şi nu ne duce pe noi în ispită”.

Cuvântul Domnului


Astăzi, 7 octombrie 2014, ne unim în rugăciune cu toți cei care zi de zi strecoară printre degetele lor bobițele sfântului Rozariu. Într-un mod cu totul special vă invit să ne rugăm pentru cei bolnavi, pentru cei care pe patul suferinței recită zi de zi sfântul Rozariu și oferă suferințele lor pentru ispășirea păcatelor.

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi.


Astăzi, 6 octombrie 2014, îi port în rugăciunea mea pe toți cei care privesc cu emoții la noul început de săptămână, pe toți cei care sunt încercați de teamă în fața viitorului și pe cei care nu au speranța zilei de mâine. Domnul să binecuvânteze viețile noastre și ale celor dragi ai noștri cu un început de săptămână plin de speranță, iubire și credință.

„Învăţătorule, ce trebuie să fac ca să dobândesc viaţa veşnică?” (Lc 10,25)

Învăţătorul Legii îl întreabă pe Isus. Viaţa veşnică pe care acesta o aşteaptă este cea de dincolo, dar Isus răspunde în aşa fel încât viaţa lui Dumnezeu în noi să înceapă deja aici. Iubirea deplină şi gratuită, aceea care îl iubeşte pe Dumnezeu dăruindu-se fiilor săi, fraţii noştri, această iubire ne face să începem imediat viaţa veşnică, aceea prin care Dumnezeu ne iubeşte şi se arată milostiv.

Text preluat din Calendarul de perete „Cinci pâini de orz” 2014. © Editura Presa Bună Iaşi


Astăzi, 5 octombrie 2014, vă invit să ne unim în rugăciune cu sfântul Părinte papa Francisc și cu toți episcopii, preoții, persoanele consacrate și laicii pentru reușita Sinodului Extraordinar pentru familii: Sfânta Familie din Nazareth să inspire viața, gândurile și atitudinea tuturor participanților.

Iată ce spunea Sfântul Părinte papa Francisc aseară: „Fie ca să sufle Vântul de la Rusalii asupra lucrărilor sinodale, asupra Bisericii, asupra întregii omeniri. Să desfacă nodurile care împiedică persoanele să se întâlnească, să vindece rănile care sângerează, aşa de mult, să reaprindă speranţa; există atâţia oameni fără speranţă! Să ne dea acea caritate creativă care permite să iubim aşa cum a iubit Isus. Şi vestirea noastră va regăsi vivacitatea şi dinamismul primilor misionari ai Evangheliei”.


Astăzi, 4 octombrie 2014, sărbătoarea sfântului Francisc de Assisi, omul păcii, vă invit să ne rugăm împreună pentru pacea în lume. Trebuie să recunoaștem că trăim timpurile celui de-al treilea război mondial, doar că de data aceasta lupta este împărțită, sfărămițată în zeci de locuri și forme. Prin mijlocirea celui care ne-a învățat să ne salutăm dorindu-ne „Pace și bine”, să-i cerem Pricipelui păcii, darul împăcării între oameni. Să fie pace pe pământ!

Totodată astăzi vă invit să ne rugăm pentru toți cei care poartă numele sfântului Francisc, în special pentru Sfântul Părinte papa Francisc. Să-i mulțimim împreună Domnului pentru marele dar făcut Bisericii în persoana Sfântului Părinte. Domnul să-i dăruiască pace, sănătate și înțelepciunea inimii. Un gând de bine și o rugăciune pentru toți!

Sfinte Francisc, roagă-te pentru noi!


Astăzi 3 octombrie 2014, vă invit să ne unim în rugăciune pentru cei care au început sau se pregătesc să înceapă un nou an școlar sau un nou an academic, elevi, studenți și profesori: Domnul să le fie lumină și înțelepciune în noul an.

Vino, Duhule Preasfânt,
Şi trimite pe pământ,
A ta luminoasă rază.

Al săracilor Părinte,
Dătător de cele sfinte,
Vino, şi ne luminează.

Bunule Mângâietor,
Oaspete prea iubitor,
Dulcea noastră răcorire.

Tu în trudă alinare,
În căldură eşti răcoare,
Mângâiere în mâhnire.

Peste cei ce ţi se-nchină
Tu revars-a ta lumină,
Harul tău îmbelşugat.

Pentru-a omenirii vină,
Firea-ntreagă acum suspină,
Grav rănită de păcat.

Spală ce e întinat,
Udă tot ce e uscat,
Vindecă ce e rănit.

Moaie tot ce-i împietrit,
Încălzeşte ce-i răcit,
Şi îndreaptă ce-i greşit.

Celor care te cinstesc,
Şi pe tine te slujesc,
Dă-le harul înşeptit.

Răsplăteşte a lor iubire,
Cu suprema fericire,
Sus în raiul nesfârşit.


Astăzi 2 octombrie 2014 vă invit să-i mulțumim Domnului pentru îngerul nostru păzitor, pentru bunătatea cu care acesta stă lângă noi și ne ocrotește pe calea vieții. Să ne amintim cuvântul Domnului: „„Iată, eu trimit un înger înaintea ta ca să te ocrotească pe drum și să te conducă la locul pe care l-am pregătit. Fii atent în prezența lui și ascultă-i glasul” (Ex 23,20-21).

Totodată astăzi vă invit să înălțăm o rugăciune și pentru nepotelul meu, Darius, care împlinește 11 ani: Domnul să-i călăuzească pașii și să-l ajute să crească în înțelepciune, statură și har.

Un gând de rugăciune pentru toți cei care astăzi îi mulțumesc Domnului pentru darul vieții. La mulți ani!

Binecuvântarea Domnului să fie asupra noastră


Astăzi 1 octombrie 2014 ne rugăm pentru persoanele care poartă numele sfintei Tereza: prin mijlocirea sfintei Tereza a Pruncului Isus Domnul să binecuvânteze viețile lor cu darul simplității și să pună în toate inimile dorul de cer.

Sfânta Tereza, roagă-te pentru noi. Amin!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: