Rugăciune în faţa Preasfântului Sacrament

Slavă să fie lui Dumnezeu, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt care ne-a chemat în biserică şi ne îngăduie să înălţăm şi astăzi rugăciunea noastră în faţa Preasfântului Sacrament. Acum facem linişte în noi şi în jurul nostru ca să răsune în inima noastră vocea Domnului. Prezentându-i adoraţia, rugăciunea şi cererile noastre să ascultăm şi ceea ce Domnul are să ne transmită în această seară, prin acest moment de adoraţie… (Tăcere!)

Doar un minut de tăcere, Doamne, şi câte gânduri s-au perindat prin mintea noastră: ne-am gândit la noi şi la cei dragi ai noştri, la cei sănătoşi, dar şi la cei bolnavi; la cei vii, dar şi la cei morţi; la prietenii, dar şi la duşmanii noştri; la cei care sunt lângă noi, dar şi la cei care sunt departe; ne-am gândit, Doamne, la realizările noastre, dar şi la problemele şi neliniştile noastre… Domnul şi Dumnezeul nostru, în câteva clipe de tăcere, zeci de rugăciuni s-au înălţat către tine… Ascultă-le, Scump Mântuitor. Împlineşte-le nu pentru meritele noastre, ci pentru iubirea ce ne-o porţi şi ne-o arăţi prin jertfa ta şi prin prezenţa ta de pe altarele noastre.

Printre rugăciunile, cererile şi gândurile noastre multe, s-au strecurat şi cuvintele tale, şoaptele prin care vrei să ne apropii mai mult de tine, prin care vrei să ne arăţi calea ce o avem de urmat. Fă să îndrăznim să punem în practică ceea ce tu şopteşti inimii noastre în aceste clipe de adoraţie.

Te adorăm, Doamne şi-ţi mulţumim că ai rămas cu noi atât de aproape, atât de vizibil în taina altarului. Trupul nostru este acum îngenuncheat în faţa prezenţei tale, fă ca împreună cu trupul nostru să îngenuncheze şi mintea şi inima noastră, recunoscându-te astfel pe tine ca Domn şi Dumnezeu. Jumătate de oră, Doamne, vrem să fim cu tine, trup şi suflet… Îngenuncheaţi total, nu ca sclavi în faţa stăpânului, ci ca prieteni lângă prietenul lor. Doamne Isuse, când priveşti acum în această biserică, spune, câţi prieteni vezi? Când te uiţi spre noi acum, de pe înălţimea altarului, cât de apropiaţi de tine ne vezi? Când te uiţi Isuse din Preasfânta Ostie spre mine, ce vezi? Îţi place ce vezi? Ce ai vrea să fac? Ce ar trebui să schimb pentru a fi mai aproape de tine şi de mântuirea mea? Spune inimii noastre Isuse ce trebuie să facă pentru a fi mereu prilej de bucurie pentru tine; şopteşte tu sufletului nostru pe ce căi trebuie să mergem pentru a nu mai rătăci departe de tine; pune tu în viaţa noastră forţa şi curajul de care avem nevoie pentru a fi asemenea ţie în orice moment al vieţii.

Doamne, după acest moment de rugăciune ne vom întoarce acasă, la familiile noastre, la prietenii noştri, la colegii noştri sau poate va trebui să ne întoarcem la cei care nu ne suportă şi pe care nu-i suportăm, cărora le suntem antipatici sau care ne sunt antipatici: o, Doamne, fă ca întâlnindu-ne cu ei să vedem în ei chipul tău, prezenţa ta şi să avem cuvintele potrivite pline de dragoste; să avem inima blândă şi smerită asemenea inimii tale… Umple, umple Isuse inima noastră de iubirea ta ca să avem mereu dragoste faţă de cei lângă care suntem puşi să trăim.

Sau poate, Doamne, după această întâlnire cu tine ne vom retrage în singurătatea noastră, în casa în care nu mai e nimeni, unde nu vine nimeni să ne viziteze… O, Doamne Isus, în acea apăsătoare singurătate fă să rămânem cu prezenţa ta. Atunci când nu vedem pe nimeni în jurul nostru, să te simţim pe tine prezent; atunci când strigăm după ajutor sau întindem mâna pentru a atinge pe cineva şi nu dăm de nimeni şi nu ne răspunde nimeni, fă să te avem pe tine sprijin, să-ţi auzim glasul, să-ţi simţim prezenţa mângâietoare.

Doamne Isuse Cristoase, sprijinul şi mângâierea noastră în orice suferinţă, îţi mulţumim că ne-ai primit pe noi şi rugăciunile noastre în această seară şi te rugăm să reverşi binecuvântarea ta asupra noastră şi asupra tuturor celor dragi ai noştri, mai ales asupra celor încercaţi de suferinţe trupeşti sau sufleteşti. Mila şi binecuvântarea ta să rămână mereu cu noi. Amin.

 

1 comentariu la „Rugăciune în faţa Preasfântului Sacrament

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat: