Ce-mi place cel mai mult la Euharistie?

Îmi place că prin ea mă întâlnesc cu Domnul şi-i vorbesc şi el mă ascultă, indiferent cât de multe am de povestit. Acolo e Dumnezeu care nu se plictiseşte niciodată de mine. Dumnezeu e mereu acolo şi nu e niciodată ocupat.

Îmi place Euharistia pentru că deşi nu are gură, îţi vorbeşte, deşi nu are urechi, te ascultă, deşi nu are mâini, te îmbrăţişează cu forţă, deşi nu are picioare, te poartă pe cele mai înalte culmi, deşi nu are ochi, îţi vede inima, îţi simte fiecare bătaie a pieptului şi se îndrăgosteşte de tine.

Îmi place pentru că prin ea Dumnezeu devine oaspetele meu, al casei mele, dar mai ales al inimii mele şi e un oaspete care niciodată nu s-a plâns de condiţiile sărăcăcioase, ci mereu a îmbunătăţit ceea ce a găsit. E foarte generos!

Îmi place Euharistia pentru că mănânc din ea şi, fără să mă satur, mă umplu de Dumnezeu. Imediat ce am gustat sunt gata să împart şi altora din tot ce am primit şi am, şi asta pentru că, spre deosebire de celelalte alimente care devin parte din mine când le mănânc, Euharistia nu se transformă în trupul meu, ci trupul meu se transformă în „euharistie”.

Îmi place Euharistia pentru că deşi e doar o bucăţică de pâine sau un strop de vin reuşeşte să cuprindă ceea ce nu pot cuprinde cerul şi pământul: toată măreţia lui Dumnezeu.

Îmi place Trupul lui Cristos pentru că deşi vine la mine ca rod al pământului şi al muncii oamenilor, rod transformat în pâine şi vin din grâu şi struguri, fiinţa nu mi se umple de gustul făinii sau al băuturilor ameţitoare, ci de dulceaţa iubirii lui Dumnezeu: e cea mai dulce pâine, cel mai suav vin.

Îmi place această taină a tainelor pentru că în faţa ei toţi sunt egali: săraci şi bogaţi, mici sau mari, nebuni sau înţelepţi, prizonieri sau liberi, muncitori sau regi… Toţi stau în genunchi în faţa ei şi pe toţi îi ridică la aceeaşi demnitate.

Dar cel mai mult îmi place Euharistia pentru că de fiecare dată când o privesc şi o primesc simt că e dovada cea mai clară că Dumnezeu iubeşte omul. Da, Dumnezeu ne iubeşte şi vrea să facă parte din viaţa noastră.

Şi lui Dumnezeu îi place Euharistia pentru că-i dă posibilitatea să se facă mic, atât de mic încât să încapă şi în cele mai mici inimi.

Îmi place Euharistia pentru că este Dumnezeu, Dumnezeu-iubire!

3 comentarii la „Ce-mi place cel mai mult la Euharistie?

  1. Da, intr-adevär cel mai frumos dar fäcut nouä oamenilor este Trupul si Sängele lui Cristos. Chiar dacä noi oamenii nu suntem mereu vrednici sä primim acest mare dar, totusi El nu tine cont de släbiciunile noastre, ci ne iartä si ni se däruieste in intregime. Iti multumim Doamne pt. acest dar minunat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat: