Să fie primăvară pentru toţi!

O primavara inspirataÎmi doresc o primăvară care să fie suficientă pentru toţi: să ajungă şi pentru copacii dornici să înmugurească şi pentru florile nerăbdătoare să se scalde în lumina soarelui; să fie imbold pentru animalele zgribulite care vor să zburde şi îmbiere la cânt pentru păsările care ne vor copleşi cu trilul lor; să fie o primăvară care trezeşte tot ce era amorţit şi redă vigoare naturii care stătea în lâncezeală.

Îmi doresc o primăvară care să fie pentru toţi: să redea speranţa celor care au pierdut-o şi forţă celor căzuţi care nu se pot ridica; să fie plină de soare pentru copiii care vor să alerge liberi în natura ce înverzeşte calm şi totodată plină de linişte pentru bătrânii ce abia aşteaptă să-şi reia locul pe băncuţa din parc; să fie plină de înţelepciune pentru elevii ce o vor petrece admirând-o de la fereastra sălilor de clase şi totodată să fie binevoitoare faţă de truda părinţilor şi să facă rodnice eforturile lor de acasă şi de la serviciu.

Îmi doresc o primăvară suficientă pentru toate virtuţile: să răsară soarele dreptăţii şi al adevărului în casele noastre; credinţa, speranţa şi dragostea să adie prin inimile noastre şi să înflorească în familiile noastre; iar în întunericul ce uneori ne sperie şi ne descurajează să se facă lumină. Peste tot să fie armonie şi bună înţelegere, aşa cum e în natura ce se dezlănţuie spre verde, eliberată de orice frică a gerului şi a nopţii.

Îmi doresc o primăvară plină pentru toţi de inspiraţia Duhului Sfânt: să fie o primăvară a Bisericii şi a credinţei; să fie o primăvară a deciziilor pentru viaţă şi pentru familie; să fie o primăvară a valorilor şi a demnităţii, a curajului şi a libertăţii, a rugăciunii şi a respectului; dar mai ales să fie o primăvară a păcii: pace cu Dumnezeu, pace cu semenii noştri şi pace cu noi înşine.

Tuturor vă doresc o primăvară atât de lungă încât să aveţi timp să vă împliniţi toate visele, să vă faceţi toate rugăciunile, să citiţi toate cărţile adunate pe noptieră; să aveţi timp să faceţi binele, să iubiţi frumos, să aduceţi speranţă acolo unde ea lipseşte; să fie un timp de contemplat natura, de admirat arta, de ascultat muzica. Însă aceeaşi primăvară vreau să vă fie scurtă ca să nu aveţi timp să faceţi răul, să nu fie timp să vă speriaţi sau răgaz pentru a vă descuraja; să fie atât de scurtă încât să nu vă cuprindă nicio boală, niciun necaz şi nicio dezamăgire. Totul să fie ca o floare plină de culoare şi parfum!

Aceasta-i primăvara pe care vi-o doresc, una suficientă pentru toţi: cu soare şi adiere de vânt, cu putere şi speranţă, cu zâmbet şi dragoste, cu mult adevăr despre ziua de ieri şi plină de curajul de a spera în ziua de mâine şi în vara care va aduce lumină în vieţile noastre. La mulţi ani tuturor celor însetaţi de primăvară!

PS.

La toate aceste gânduri adaug şi reînnoiesc urarea de anul trecut:
Ce-aş putea să-ţi doresc la început de primăvară?
Toată forţa naturii,
strălucirea soarelui,
speranţa pământului atât de roditor şi răbdător,
neclintirea pomilor în faţa vântului…

Dar cel mai mult îţi doresc un suflet cristalin
ca apele cele repezi şi curate ale munţilor:
unde ajungi tu totul să înflorească
şi cuvântul tău să dea roadele cele mai bune ale armoniei, ale curajului şi ale iubirii.
Toţi să vadă că Dumnezeu te iubeşti şi tu să-i răspunzi iubirii în fiecare zi.

11 gânduri despre „Să fie primăvară pentru toţi!

 1. „totul sa fie ca o floare plina de culoare si parfum”..multumim parinte pentru frumoasele urari!Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!

  Apreciază

 2. La fel va doresc si eu, parinte! Sa aveti parte numai de bucurii.
  Prin prezentarile dumneavoastra ne linistiti sufletu si imi redati inspiratia credintei in Dumnezeu.
  Domnul sa va dea multa sanatate si mult har .
  multumesc

  Apreciază

 3. o primavara binecuvantata !!laudat sa fie ISUS!

  Apreciază

 4. Daca ziceti dvs parinte, atunci sa fie primavara pentru toti si nu in ultimul rand pentru dvs. ! Multumesc pentru frumoasele urari si pentru melodia lui Tudor Gheorghe ,,Au innebunit salcamii ”, s-ar putea sa aiba dreptate ,mai innebunesc si ei ,nu doar lumea …Pace si bine !!!…:)

  Apreciază

 5. Desigur, in toti intrati in primul rand dumneavoastra, Pr.Laurentiu! Caci asa se cade ca Dumnezeu sa faca parte mai intai celui care daruieste! Iar, daca imi permiteti, complectez acelor speciale urari, sa va doresc si eu, stralucirea Soarelui Isus Cristos in viata, sufletul si inima fiecaruia Amin!

  Apreciază

 6. SIMIAN SILVIA 02/03/2013 — 08:12

  Dumnezeu sa va daruiasca o primavara asa cum v-o doriti in sufletul dumneavoastra!
  Va multumesc!

  Apreciază

 7. O primavara binecuvantata la toti!
  Fie ca inimile noastre sa se elibereze de orice suspiciune,antipatie,dispret,ura,critici raufacatoare,razbunare si nedreptate!Numai iubirea si bunatatea sa fie in jurul nostru!Daca cineva s-ar hotara sa inceapa sa traiasca de azi asa, lumea s-ar imbunatatii pentru ca iubirea,bunatatea,rugaciunea,jertfa-salveaza omenirea.
  Sa ajutam si noi,reinnoindu-ne pe noi insine,in acest fel si vom salva omenirea!!!
  LAUDAT SA FIE ISUS SI MAMA LUI MARIA!!!!

  Apreciază

 8. Cuvinte minunate, profunde, senine, pline de sensibilitate si multa iubire.
  Multumesc din suflet Parinte Laurentiu.
  Binecuvantata sa va fie primavara, inima si intreaga dvs. viata.

  Apreciază

  1. Parintele este plin de mireasma lui Cristos!Are un suflet plin de frumusetea Creatorului!mii de multumiri,aleluia

   Apreciază

 9. Isuse,soarele dreptatii-lumineaza-ne!
  Isuse,floarea cea cu bun miros-bine inmiresmeaza-ne!
  Isuse,caldura cea iubita-incalzeste-ne!
  Isuse,lumina de tot sfanta-revarsa-Te in noi!
  Isuse,Fiul lui Dumneze-ai mila de noi toti!
  :<3

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close