„Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe brațul tău! Căci tare ca moartea este iubirea…”

skywriting_iubire„Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe brațul tău! Căci tare ca moartea este iubirea, și gelozia, teribilă ca locuința morților. Văpaia ei este ca văpaia focului și ca flăcările Domnului. Apele mari nu pot să stingă iubirea și râurile, s-o spele. Dacă un om și-ar da toată averea casei sale pentru iubire, ar fi disprețuit” (Ct 8,6-7). Aceste cuvinte sunt ca un rezumat al focului ce o mistuia pe Maria Magdalena în căutarea celui care i-a schimbat viața. Dorea cu orice preț și nimic nu a putut-o opri să-l vadă pe „Domnul ei”. Nici măcar îngerii nu i-au distras atenția și nu au putut să stăpânească văpăile inimii sale. Trebuia să-l găsească pe Isus și era dispusă să facă orice efort pentru a-l recupera: „Dacă tu l-ai luat, spune-mi unde l-ai pus și mă voi duce eu să-l iau”. Iată cum este inima unui om care l-a cunoscut pe Cristos. Iată cum trebuie să fie inima noastră acum, după ce am trăit învierea. Iată cum trebuie să continuăm viața noastră în preajma lui Cristos cel înviat.

Evanghelia de astăzi și exemplul Mariei Magdalena ne vorbesc despre modul în care Dumnezeu răsplătește iubirea. Dragostea Mariei Magdalena a fost răsplătită cu îmbelșugare de Domnul. În primul rând s-a lăsat găsit, i-a venit în întâmpinare: eforturile omului sunt zadarnice fără harul lui Dumnezeu, însă cine primește ajutorul său reușește să străbată și cele mai imposibile distanțe, reușește să-l găsească și să-l îmbrățișeze chiar și atunci când totul pare pierdut. Apoi Domnul i-a spus pe nume: „Marie!” Și noi știm că mai presus de faptul că Dumnezeu ne cunoaște pe nume, stă faptul că el cunoaște iubirea care se ascunde în fiecare nume, în fiecare inimă. Și nu în ultimul rând, Domnul îi încredințează cel mai important mesaj din istoria mântuirii: „Domnul a învins moartea, iar prin învierea sa glorioasă Tatăl său a devenit și Tatăl nostru, iar Dumnezeul său a devenit și Dumnezeul nostru”.

În fața acestei istorii de iubire, ne putem întreba asemenea mulțimii: „Fraților, noi ce trebuie să facem?”. Noi trebuie să ne convertim, „să ne salvăm din mijlocul acestui popor rătăcit”, noi trebuie să-l căutăm pe Domnul. Nimeni și nimic, nici măcar îngerii (cf. Gal 1,8), nu trebuie să ne abată de la calea Evangheliei, de la această căutare a lui Cristos înviat. Doar el poate potoli iubirea din sufletul nostru, doar el poate șterge orice lacrimă din ochii noștri.

Reține

Iubirea nu încetează să caute ceea ce iubește: nu se oprește în fața imposibilului și nu se teme de dificultăți. Iubirea poate totul!

Marţi, 22 aprilie 2014 

Marti din octava Pastelui
Ss. Soter si Caius, pp.; Leonida, m.
Fap 2,36-41; Ps 32; In 20,11-18

LECTURA I
Faceţi pocăinţă şi fiecare dintre voi să se boteze în numele lui Isus Cristos.
Citire din Faptele Apostolilor 2,36-41
În ziua de Rusalii, Petru spunea iudeilor: 36 „Să ştie tot poporul lui Israel, că Dumnezeu l-a înălţat ca Domn şi Mesia, pe acest Isus, pe care voi l-aţi răstignit”. 37 Auzind ei acestea, au fost mişcaţi până în adâncul inimii şi l-au întrebat pe Petru şi pe ceilalţi apostoli: „Fraţilor, ce trebuie să facem?” 38 Petru le-a răspuns: „Convertiţi-vă şi fiecare dintre voi să se boteze în numele lui Isus Cristos, pentru a primi iertarea păcatelor voastre. Astfel veţi primi darul Duhului Sfânt. 39 Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei care sunt departe acum: pentru toţi aceia, pe care Domnul Dumnezeul nostru îi va chema, oricât de mare ar fi numărul lor”. 40 Şi cu multe alte cuvinte îi convingea şi-i îndemna, zicându-le: „Salvaţi-vă din mijlocul acestui popor rătăcit!” 41 Cei care au primit îndemnul lui Petru s-au botezat. În ziua aceea, comunitatea a crescut cu circa trei mii de suflete.

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL Ps 32,4-5.18-19.20 şi 22 (R.: 5b)
R.: Pământul este plin de îndurarea Domnului!
sau
Aleluia!
4 Drept este cuvântul Domnului
şi în toate lucrările sale se arată adevărul.
5 El iubeşte dreptatea şi adevărul,
pământul este plin de bunătatea Domnului. R.

18 Iată, ochii Domnului sunt îndreptaţi
spre cei care se tem de dânsul, spre cei ce nădăjduiesc în mila lui,
19 ca să-i scape de la moarte
şi să-i hrănească în timp de foamete. R.

20 Sufletul nostru îl aşteaptă pe Domnul,
pentru că este ajutorul şi apărătorul nostru.
22 Fie, Doamne, mila ta asupra noastră,
precum şi speranţa noastră este în tine. R.

Secvenţa, la alegere, pag. 410.

ALELUIA Ps 117,24
(Aleluia) Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul:
să ne bucurăm şi să ne înveselim într-însa. (Aleluia)

EVANGHELIA
L-am văzut pe Domnul şi mi-a spus acestea.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Ioan 20,11-18
În acel timp, 11 Maria stătea lângă mormânt şi plângea. În timp ce plângea, s-a aplecat şi s-a uitat în mormânt. 12 Atunci a văzut doi îngeri, îmbrăcaţi în alb, şezând în locul unde fusese pus trupul lui Isus, unul la cap şi altul la picioare. 13 „Femeie, au întrebat-o ei, de ce plângi?” Ea le-a răspuns: „Fiindcă l-au luat pe Domnul meu şi nu ştiu unde l-au pus”. 14 Spunând aceasta, s-a întors şi l-a văzut pe Isus, stând acolo în picioare, dar nu ştia că este Isus. 15 „Femeie, a întrebat-o Isus, de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea, crezând că este grădinarul, i-a zis: „Domnule, dacă l-ai luat, spune-mi unde l-ai pus şi mă voi duce să-l iau”. 16 Isus i-a spus: „Marie!” Ea l-a recunoscut şi i-a spus în evreieşte: „Rabbuni!” – adică „Învăţătorule!” 17 Isus i-a zis: „Nu mă atinge, căci nu m-am urcat încă la Tatăl meu, dar mergi la fraţii mei şi spune-le că mă urc la Tatăl meu şi la Tatăl vostru, la Dumnezeul meu şi la Dumnezeul vostru”. 18 Maria Magdalena a mers şi le-a spus ucenicilor: „L-am văzut pe Domnul şi mi-a spus aceste lucruri!”

Cuvântul Domnului

3 comentarii la „„Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe brațul tău! Căci tare ca moartea este iubirea…”

  1. LAUDA TIE CRISTOASE!
    Nimic nu se compara pe lumea asta cu dragostea Tatalui ceresc. In momentul in care il cunosti nu mai esti singur. In cuvinte nu poti sa explici ce simti cind il ai pe Dumnezeu aproape. Doamne ajuta-ma si tine-ma aproape de tine. Amin.
    Multumesc!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat: