Prea târziu te-am iubit…

(Unul singur este învăţătorul nostru, Cristos, iar noi toţi suntem fraţi!)

Tu ești un om rău?

Posted by Paxlaur pe 17/05/2017

pandac_rau_rautate

Dacă nu afli astăzi adevărul despre tine,
mâine îl vei afla din lacrimile altora.

Într-o zi, demult, un tânăr s-a apropiat de Isus din Nazaret, a îngenunchiat în fața lui și l-a întrebat: „Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?”. Iar Domnul i-a răspuns: „De ce-mi spui bun? Nimeni nu este bun decât numai Dumnezeu” (cf. Mc 10,17-18).

Dar dacă numai Dumnezeu este bun, noi cum suntem? Tu cum ești? Tu ești un om rău? Dacă astăzi se apropie cineva de tine și te întreabă: „Tu ești un om rău?”, tu ce ai răspunde? Dacă te privești în oglindă, ce vezi? Cât reziști să te privești în oglindă, nu pentru a te aranja, ci pentru a-ți analiza viața? Ai încercat vreodată să faci cercetarea cugetului în fața oglinzii, privindu-te? Când te uiți în sufletul tău, ce vezi? Ești un om rău? Dar când te uiți la trecutul tău, ce vezi? Ești un om rău?

Nu te grăbi să-ți răspunzi. Privește-te atent. Uită-te în inima ta, la ceea ce ai adunat în ea. Uită-te și răscolește cu grijă prin amintirile tale: cum ești? Ești un om rău sau un om bun? Uită-te la planurile tale: cât bine conțin ele? Fii sincer: ce faci astăzi ca să fii un om bun? Ce vei purta în viața celor din jurul tău dacă planurile, visurile, speranțele tale se vor împlini?

Nu fugi de tăcere, de singurul „loc” în care poți afla răspunsul cu privire la tine. Închide televizorul, lasă telefonul sau calculatorul, oprește muzica, deconectează-te zilnic măcar pentru câteva minute și rămâi în tăcere. Astăzi! Dacă nu afli acum adevărul despre tine, mâine îl vei afla din lacrimile altora. Suferințele sau bucuriile pe care le aducem în viața celor din jurul nostru sunt adevăratul răspuns cu privire la caracterul nostru. Nu te mulțumi să fii fericit singur, ci fii cu adevărat mulțumit doar atunci când ceilalți sunt mai fericiți decât tine.

Nu fugi de Cristos, de Dumnezeu, de omul care si(n)gur știe ce este cu adevărat în adâncul sufletului tău. Privind la el în tăcere și lăsându-l să-ți vorbească, vei găsi sensul vieții tale. Lasă-l să-ți vorbească despre „lucrul care îți lipsește pentru a fi desăvârșit”, pentru a fi cu adevărat bun, un tânăr de caracter, o speranță pentru cei care te iubesc (cf. Mt 19,21).

Anunțuri

Un răspuns to “Tu ești un om rău?”

  1. Paxlaur said

    A republicat asta pe Prea târziu te-am iubit… și a comentat:

    Dacă nu afli astăzi adevărul despre tine,
    mâine îl vei afla din lacrimile altora.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: