Înălțarea Domnului risipeşte teama

A crede fără a ezita în ceea ce scapă vederii materi­ale și a fixa dorința acolo unde nu se poate ajunge cu privirea este o putere a inimilor cu adevărat mari și o lumină a sufletelor puternice.

Prea târziu te-am iubit...

Prima zi de după înălţare ne propune ca rugăciune şi meditaţie un text din predicile sfântului Leon cel Mare, un fragment care ne întăreşte credinţa prin misterul înălţării. Prezint acest text în speranţa că şi în viaţa noastră, asemenea vieţii apostolilor, unele din temerile noastre vor dispărea lăsând loc bucuriei. Iată despre ce este vorba:

Înălțarea Domnului mărește credința noastră

Sărbătoarea Paștelui, Învierea Domnului, a fost motiv de mare bucurie pentru noi. La fel este acum cauză de bucurie inefabilă înălțarea sa la cer. Într-adevăr, astăzi amintim și celebrăm ziua în care natura noastră săracă a fost înălțată cu Cristos până la tronul lui Dumnezeu Tatăl, deasupra tuturor oștirilor cerești, deasupra tutu­ror ierarhiilor îngerești, deasupra înălțimii tuturor puteri­lor. Întreaga existență creștină se înteme­iază și se înalță pe o serie tainică de acțiuni divine, prin care iubirea lui Dumnezeu revelează mai mult toate minunățiile sale. Deși este vorba despre mistere care…

Vezi articolul original 476 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: