Gânduri pentru şi despre preoţie


„Lumea este a celui care o iubeşte şi ştie mai bine să‑i dovedească asta”. Cât de adevărate sunt aceste cuvinte! În inima oricărei persoane există o infinită sete de iubire şi noi, cu acea iubire pe care Dumnezeu a revărsat‑o în inimile noastre, putem s‑o săturăm.

Dar este nevoie ca iubirea noastră să fie „artă”, o artă care depăşeşte capacitatea pur şi simplu umană de a iubi. Mult, să nu spun totul, depinde de asta.

Prea târziu te-am iubit...

Lumea este a celui care o iubeşte

Uneori, există plângerea că în societatea de astăzi creştinismul este o prezenţă tot mai marginală, că a devenit dificil să se transmită tinerilor credinţa, că sunt tot mai puţine vocaţii. Şi s‑ar putea continua să se prezinte motive de îngrijorare…

De fapt, destul de des, în lumea de astăzi, noi ne simţim perdanţi. Însă aventura speranţei ne duce mai departe. Într‑o zi am găsit scris pe un calendar aceste cuvinte: „Lumea este a celui care o iubeşte şi ştie mai bine să‑i dovedească asta”. Cât de adevărate sunt aceste cuvinte! În inima oricărei persoane există o infinită sete de iubire şi noi, cu acea iubire pe care Dumnezeu a revărsat‑o în inimile noastre, putem s‑o săturăm.

Dar este nevoie ca iubirea noastră să fie „artă”, o artă care depăşeşte capacitatea pur şi simplu umană de a iubi. Mult, să nu spun…

Vezi articolul original 75 de cuvinte mai mult

Categorii:Predici si meditatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: