Fii locul în care Dumnezeu și omul se întâlnesc!


Era un timp când Dumnezeu abia putea fi visat, doar din când în când și doar de unii. Nimeni nu-l putea vedea, cu atât mai puțin atinge. Și iată că acum, în Cristos Isus, Dumnezeu se face văzut, se lasă atins. Dumnezeu vine și ne prinde de mână, ne trezește la viață, la adevărata viață. Ce facem noi cu această prezență reală a lui Cristos în mijlocul nostru? Ne dorim noi să stăm de vorbă cu Cristos, să-l atingem, să-l invităm în casa noastră pentru a ne trezi pe noi și pe cei dragi ai noștri din somnul morții sufletești?

Vedem cu ușurință că …

Prea târziu te-am iubit...

Cristos salvatorul si tamaduitorulToți oamenii sunt visători. Istoria omenirii cunoaște multe tratate despre interpretarea viselor: cauza viselor, durata și culoarea lor etc. Însă dincolo de toate aceste studii, noi știm că viața nu este cea din vis. Viața este ceea ce trăim atunci când stăm cu ochii deschiși și acționăm.

Putem spune că lecturile de astăzi sunt tocmai trecerea de la vis la realitate: în timp ce în prima lectură Iacob îl visează pe Dumnezeu, femeia din evanghelie îl atinge. Ba mai mult, însuși Dumnezeu, în Cristos Isus, ne prinde de mână în viața reală, în mod real, nu doar în vis, întocmai cum a prins-o pe fiica funcționarului și a trezit-o din somnul morții.

Sufletul nostru trebuie să se umple de entuziasm și fericire urmărind această trecere de la Vechiul la Noul Testament. Era un timp când Dumnezeu abia putea fi visat, doar din când în când și doar de unii. Nimeni…

Vezi articolul original 1.013 cuvinte mai mult

Categorii:Diverse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: