Când e Ziua Mondială a Păcii?

“Pace vă las vouă, pacea mea v-o dau vouă. Eu nu v-o dau aşa cum o dă lumea” (In 14,27).

S-ar putea face un studiu pentru a se analiza în ce măsură a influenţat acest cuvânt al lui Cristos – care ne dăruieşte o altfel de pace – decizia Organizaţiei Naţiunilor Unite de a constitui o altă zi mondială a păcii. Căci la 7 septembrie 2001 ONU a adoptat rezoluţia 55/282 prin care prevedea ca din anul 2002, Ziua Mondială a Păcii să fie celebrată anual la 21 septembrie. Hotărârea aceasta venea după ce încă din 1981, în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, se hotărâse ca „în fiecare an să fie alocată o zi în care ONU, statele membre şi întreaga omenire să promoveze idealurile păcii prin fapte concrete”… Şi a fost aleasă ziua deschiderii Sesiunii Adunării Generale a ONU.

Poate nimic nou până aici! Dar… e bine de ştiut că încă din 1968 se sărbătorea anual o astfel de sărbătoare în întreaga lume. Aceasta pentru că la 1 ianuarie 1968 papa Paul al VI-lea a instituit Ziua Mondială a Păcii şi a dorit ca aceasta să se celebreze anual, în prima zi a anului calendaristic.

Aşadar anul acesta avem cea de-a 43-a Zi Mondială a Păcii (1 ianuarie) şi totodată şi cea de a 9-a Zi Mondială a Păcii (21 septembrie)… Dar la câtă pace e pe pământ, ne-ar trebui nu doar două zile, ci măcar Două Luni Mondiale ale Păcii!

E bine să ne întrebăm: care e ultimul gest care l-am făcut pentru pace?

Reclame

1 gând despre „Când e Ziua Mondială a Păcii?

  1. Cred ca, atunci cand stim ca aceia pe care inima ii pretuieste in Domnul sunt fericiti si in pace cu EL si cu cei din jurul lor, aici si oriunde se vor fi afland, e un motiv indestulator de a sarbatori pacea in fiecare zi, nu numai de 1 ianuarie! Cand si daca stii ca aceia pe care ii doresti la liman de pace, ocrotiti si binecuvantati de EL, sunt adapostiti cu intelegere,hraniti si adapati cu bunatate,iubire si in siguranta, in staulul LUI cald si primitor,chiar de te afli in necuvant pana la capat si in pustiu departe, mult prea departe de esti…,insusi pustiul pare ca … te … rabda mai usor … trecandu-te cu … blandete …in si dincolo de moarte … prin „grija” si sub paza atator corbi, hiene si vulturi flamanziti imprejur , pusi sa-ti vegheze drumurile de nisip din pricina nelinistilor lor prea lumesti, pe care cauta sa si le indestuleze pandindu-te, spre a sfasia din tine … desi pustiul ti-e departe,mult prea departe de lumea zbaterilor lor agitate, de pe pamant sau din inaltimi … Atunci cand EL este PASTORUL, nu numai in valea umbrei mortii, dar si in moarte e cu tine … Si, dupa cuvantul binecuvantatului pr.Rafail Noica, moartea nu e decat o nastere spre ceva mai bun-ACASA CU EL- atunci cand ramai cu EL, stiind ca aceia din inima ta sunt si-i lasi cu bine … Asa sa va binecuvanteze Bunul Dumnezeu si pe Sfintia Voastra, Parinte bun, in si prin DIVINA LUI MILOSTIVIRE : cu o sarbatoare a pacii de toata vremea, de aici si pana in vesnicia SA,cu EL! Amin. Pt ca , dupa cum se spune la sfarsitul unui film pe care il indragesc, cu Scrisori catre un (alt) preot, de aici http://www.harrdelos.com/2011/02/freevideocoding.html , ” ceea ce la oameni pare uneori cu neputinta, este posibil la Bunul si PreaSfantul Dumnezeu!”.Amin.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: