Despre renunţările moderne!


Postul Mare, care cuprinde toată luna martie, este un timp al rugăciunii, al pocăinţei şi al renunţărilor. Înainte se renunţa doar la mâncare, băutură, petreceri, podoabe vestimentare etc. Mai apoi unii renunţau la anumite hobbyuri: excursii, lecturi, emisiuni tv sau radio etc. Timpul recent aduce o nouă posibilitate: renunţarea la computer şi internet.

Într-o lume dependentă de tehnologie (un sondaj recent, făcut pe tineri între 16 şi 24 de ani, arată că 75% dintre ei nu pot trăi fără internet, iar în majoritatea ţărilor europene 8 din 10 tinerii accesează zilnic internetul) este binevenită o astfel de renunţare: să ne impunem un timp de purificare, de dezintoxicare, de deconectare. Acest drog electronic, ce pune stăpânire pe copii, tineri şi adulţi, poate deveni acum un prilej de verificare a voinţei şi a capacităţilor de renunţare!

Da, e bine de ştiu că ochii noştri merită o zi fără obositoarea lumină a monitorului, mintea noastră merită un repaus revigorant de la avalanşa informaţiilor din reţea şi, mai ales, Dumnezeu merită un surplus de atenţie de care putem face rost reducând consumul de internet!

Să ne amintim: consumul excesiv de … internet dăunează grav sănătăţii (trupului şi sufletului!)…şi dacă nu reuşim un Post fără internet, măcar o săptămână. Dacă şi o săptămână e prea mult, să fie măcar o zi! Dar acea zi să fie azi, nu mâine, pentru că „cine spune mâine spune niciodată”!

Un timp de post binecuvântat!

Categorii:E bine de ştiut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: