Rugăciunea utilizatorului de facebook – sau un altfel de Tatăl nostru


Iată rugăciunea pe care am făcut-o în Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale:


Tatăl nostru care eşti în ceruri
şi care te zbaţi să câştigi un loc şi pe pământul pe care tu l-ai creat şi de unde oamenii te-au alungat, îţi oferim inima noastră ca să te simţi în ea ca şi în cerul tău măreţ, Tatăl nostru care eşti în ceruri.

Sfinţească-se numele tău prin orice mijloc de comunicare socială; sfinţească-se numele tău la televizor, la radio, în ziare şi pe internet. Numele tău sfânt să răsune în tot spaţiul mediatic şi toată lumea să cânte slavă ţie, Tatăl nostru care eşti în ceruri.

Vie împărăţia ta! Venirea împărăţiei tale să fie evenimentul aşteptat de toţi utilizatorii de reţele sociale şi toţi să se pregătească din timp pentru ziua venirii; venirea împărăţiei tale să fie refrenul tuturor melodiilor şi mesajul tuturor filmelor şi orice ziar să conţină un pas spre împărăţia ta, Tatăl nostru care eşti în ceruri.

Şi să se facă voia ta precum în cer aşa şi pe pământ! Voinţa ta să o facă şi cel care prezintă ştirile şi cel care postează ultimele sale fotografii pe internet; voinţa ta să o împlinească şi cel care scrie un articol pentru cel mai citit ziar, dar şi cel care comentează o competiţie sportivă; împlinirea voinţei tale să fie scopul urmărit de cei mai renumiţi actori, dar şi de toţi cei care se dedică slujirii tale, Tată care eşti în ceruri.

Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi dă-le-o şi celor pe care i-am văzut la ştiri că suferă de foame.  Revarsă râurile tale peste locurile secetoase pe care le-am văzut în filmuleţele de pe internet, ca să nu mai fie secetă şi foamete. Preabunule Tată, fă să nu apară şi în ziarul de mâine acea ştire tristă despre lipsa hranei şi binevoieşte ca la radio să răsune vestea bună că au ajuns alimentele la cei sinistraţi, căci şi pentru ei şi pentru noi eşti acelaşi Tată ceresc.

Şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri care ne supără sau ne ofensează prin ceea ce publică sau spun; iartă-ne păcatele pe care le-am făcut privind acele imagini, şi nu fi aspru cu noi la judecată pentru acele cuvinte pe care le-am pus în presă sau acele cuvinte pe care le-am adresat în acel schimb de replici; ne iartă, Tată, mai ales acele păcate de indiferenţă faţă de mulţimea răului din jurul nostru, iartă-ne că nu am umplut spaţiul virtual din viaţa noastră cu speranţă, credinţă şi dragoste, că nu le-am vorbit celor din lista noastră despre tine, Tată care eşti în ceruri.

Şi nu ne duce pe noi în ispită şi nu lăsa nici pe alţii să ne ducă prin ceea ce postează sau publică pe internet sau la televizor şi nu ne lăsa nici pe noi să devenim ispită prin ceea ce arătăm altora, prin ceea ce spunem sau scriem în mass-media; să nu devenim sursă de păcat, ci să luăm mereu aminte la cuvintele lui Cristos: „Vai de acela prin care vine scandalul, ispita, păcatul”, căci el, învăţătorul nostru, este Fiul tău, Tată care eşti în ceruri.

Ci ne mântuieşte de cel rău: mântuieşte-ne pe noi de toate relele, fereşte-ne pe noi şi  familiile noastre de tot răul care erupe ca un vulcan din mass-media; fii tu protectorul inimii noastre ca să nu se strecoare în ea viciile, păcatele şi nedreptăţile mediatizate; pe toţi cei dragi ai noştri îi încredinţăm bunătăţii tale ca să nu fie pătaţi de imaginile sau sunetele obscene ale celui rău şi fă să ajungem împreună cu ei la tine, Tatăl nostru care eşti în ceruri.

Amin.

Aici puteti găsi sursa fotografiei.

Categorii:Mass-media, Rugăciuni, Ziua Mondiala a Comunicatiilor SocialeEtichete:, , , , , , , ,

1 comentariu

  1. A republicat asta pe Prea târziu te-am iubit… și a comentat:

    Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi dă-le-o şi celor pe care i-am văzut la ştiri că suferă de foame. Revarsă râurile tale peste locurile secetoase pe care le-am văzut în filmuleţele de pe internet, ca să nu mai fie secetă şi foame-te. Preabunule Tată, fă să nu apară şi în ziarul de mâine acea ştire tristă despre lipsa hranei şi binevoieşte ca la radio să răsune vestea bună că au ajuns alimentele la cei sinistraţi, căci şi pentru ei şi pentru noi eşti acelaşi Tată din ceruri…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: