E bine de ştiut: 4 martie 2012 – Prima duminica nelucratoare


Am primit prin email această ştire şi mi se pare necesar să contribui şi eu, măcar modest, la răspândirea acestui proiect. Trebuie să ne reamintim să respectăm duminica, Ziua Domnului. Trebuie să redescoperim valoarea acestui timp destinat pentru „activităţile spirituale, odihnă, timp petrecut cu familia şi pentru slujirea aproapelui, ieşiri în natură, activităţi culturale şi recreative şi, în general, pentru interacţiunea cu frumosul, cu binele, cu pacea interioară”.
Pe cei care au posibilitatea (blog, email, facebook etc.) îi invit să dea mai departe acest anunţ pentru a fi o zi cu adevărat îndreptată spre valorile pe care le putem descoperi în ceilalţi, în natură şi, mai ales, în Dumnezeu!

Iată despre ce este vorba.

Având ca punct comun de pornire rădăcinile creştine ale Europei, mai multe ţări de pe acest continent au propus ca data de 4 martie 2012 să fie o duminică nelucrătoare. În consens cu această iniţiativă a organizaţiei European Sunday Alliance (www.europeansundayalliance.eu), care are printre membri asociaţia FAFCE (Federations de l’Associations Familiale Catholiques d’Europe), Asociaţia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”, în calitate de membru FAFCE se alătură iniţiativei la nivel European pentru a readuce în atenţie semnificaţia biblică a zilei Domnului (ca zi de odihnă si de sfinţire personală) şi face un apel pentru declararea oficială a zilei de 4 martie ca prima duminică nelucrătoare în România.

În acest sens, facem apel la instituţiile abilitate ale statului (în principal Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale) să elaboreze baza legislativă pentru susţinerea acestei iniţiative a societăţii civile. De asemenea, facem apel la adresa angajatorilor (fie ei instituţii publice, antreprenori, companii private) la respectarea dreptului angajaţilor de a se odihni duminica. Totodată, invităm toţi cetăţenii consumatori să achiziţioneze mărfurile sau serviciile dorite în oricare din celelalte şase zile ale săptămânii, pentru a nu încuraja lucrul în ziua de duminică. Reamintim ca ziua de duminică este un prilej excelent pentru activităţile spirituale, odihnă, timp petrecut cu familia şi pentru slujirea aproapelui, ieşiri în natură, activităţi culturale şi recreative şi, în general, pentru interacţiunea cu frumosul, cu binele, cu pacea interioară.

Ne exprimăm încrederea că atât instituţiile statului, cât şi societatea civilă vor percepe necesitatea promovării acestei iniţiative şi vor contribui corespunzător pentru legiferarea ei. (Iulian Oanţă, preşedintele Asociaţiei Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”, telefon 0723 176240)

Preluat de pe:http://www.catholica.ro/2012/03/01/4-martie-prima-duminica-nelucratoare/

Categorii:Duminica, E bine de ştiutEtichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: