De la inimă la inimă

Opt zile mai târziu, ucenicii lui erau iarăşi în casă şi Toma era împreună cu ei. A venit Isus, deşi uşile erau încuiate, a stat în mijloc şi a zis: „Pacea să fie cu voi!” Apoi i-a zis lui Toma: „Adu-ţi degetul încoace, vezi mâinile mele; întinde-ţi mâna şi pune-o în coasta mea şi nu fi necredincios, dar credincios”. Toma i-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!” I-a zis Isus: „Pentru că m-ai văzut, Toma, de aceea crezi; fericiţi sunt cei care cred fără să fi văzut!” (In 20,26-29).

„Domnul meu și Dumnezeul meu” strigăm împreună cu Toma către tine Isuse prezent în preasfântul Sacrament. Înaintea ta suntem îngenuncheaţi şi în prezenţa ta euharistică îi aducem pe toţi cei dragi ai noştri pentru acest moment de adoraţie.

„Domnul meu şi Dumnezeul meu”, primeşte adoraţia noastră pentru Biserică, pesntru sfântul părinte Papa Benedict, pentru episcopi şi preoţi, pentru persoane consacrate şi seminarişti, pentru cei bolnavi, dar în mod deosebit pentru cei care au nevoie de milostivirea ta, pentru noi cei păcătoşi şi slabi în credinţă.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” e strigătul nostru ce ia forma rugăciunii şi a adoraţiei! Înălţăm această rugăciune pentru iertarea păcatelor noastre şi ale lumii întregi.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” noi avem încredere în milostivirea ta, căci tu eşti cel care ai murit pe cruce pentru noi şi pentru împăcarea noastră cu Tatăl.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” noi avem încredere în tine pentru că ştim că doar împreună cu tine vom învinge moartea şi păcatul, doar împreună cu tine vom depăşi toate dificultăţile pe care viaţa ni le aduce înainte, doar împreună cu tine vom face faţă asaltului Diavolului care vrea moartea şi rătăcirea noastră.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” noi avem încredere în tine pentru că tu ne-ai pregătit un loc în casa Tatălui şi ne-ai făcut fii ai lui Dumnezeu, tu ne ţii paşii pe calea cea dreaptă a poruncilor tale, a respectului faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” noi avem încredere în tine pentru că tu eşti cel care ne cauţi atunci când rătăcim departe de tine şi de idealul nostru, pentru că tu nu te descurajezi din cauza păcatelor noastre, pentru că tu rămâi mereu mântuirea noastră, Domnul şi Dumnezeul nostru care nu renunţi niciodată la noi. Da, tu eşti singurul care chiar şi atunci când toţi ne părăsesc din cauza slăbiciunilor noastre rămâi lângă noi şi ne susţii, ne încurajezi, ne redai tinereţea şi forţa de a lupta.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” noi avem încredere în tine pentru că tu ne usuci lacrimile, ne aduci liniştea şi ne redai fericirea. Tu eşti mângâierea noastră în clipele de singurătate şi întristare. Tu eşti cel care atingi cu duioşie chipul nostru brăzdat de urmele neputinţei şi ale descurajării.

„Domnul meu și Dumnezeul meu” , tu eşti cel în faţa căruia vrem  să rămânem în adoraţie şi cu care vrem să vorbim ca de la inimă la inimă în această duminică a Divinei Milostiviri. Primeşte viaţa noastră şi binecuvântează-ne în tot ceea ce facem. Primeşte în special aceste clipe de tăcere şi adoraţie în  care vrem să te ascultăm pe tine, Domnul şi Dumnezeul nostru. Amin.

Rugăciune de adoraţie în faţa Preasfântului Sacrament
în Duminica Divinei Îndurări, 15 aprilie 2012

2 comentarii la „De la inimă la inimă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat: