Medjugorje – Mladifest 2013 (Festivalul tinerilor) în imagini


În ultimul timp a fost linişte pe acest blog. Acum vreau să împărtăşesc cu voi câteva imagini şi gânduri de la festivalul tinerilor de la Medjugorje (Mladifest), ediţia a XXIV-a.

Medjugorje a însemnat chemarea Sfintei Fecioare Maria în jurul Bisericii şi a Sacramentelor, pentru a fi uniţi în rugăciune cu zeci de mii de tineri şi sute de preoţi, veniţi din 62 de ţări.

01 2 3_a 3_b 3_c

 

Mladifest a însemnat întâlnirea cu Dumnezeu prezent în celebrarea sfintei Liturghii.

4

Mladifest a însemnat întâlnirea cu Dumnezeu prezent în sfânta Euharistie. În fiecare seară au fost momente de adoraţie. Toţi s-au bucurat în linişte, în rugăciune şi apoi în cântec de prezenţa lui Dumnezeu care ne binecuvântează viaţa.

5 6

Mladifest a însemnat întâlnirea cu Dumnezeu prezent în momentele de rugăciune. Astfel ne-am rugat sfântul Rozariu în fiecare zi, fie lângă biserică, fie pe Colina Apariţiilor (Colina Podbrdo), fie în alte locuri pe care le simţeam prielnice pentru rugăciune.

7 8

Un moment special de rugăciune, prin care ne-am întâlnit cu Dumnezeu, a fost Calea Sfintei Cruci pe muntele Krizevac. Pe acest munte toţi simt cum suferinţele lor se unesc cu suferinţele Mântuitorului şi primesc alinare şi vindecare.

9 10 11 12 13

Mladifest a însemnat întâlnirea cu Dumnezeu prezent în cei care şi-au schimbat radical viaţa şi au înviat creând comunităţi precum „Castel” sau trăind în comunităţi precum „Cenacolo” sau „Satul Mamei”. Ei ne-au încurajat şi ne-au arătat că învierea noastră este posibilă împreună cu învierea lui Cristos. Putem învia la o viaţă nouă împreună cu Cristos care a venit tocmai pentru a ne smulge din lanţurile răului şi ale păcatului.

014 14 15

Mladifest a însemnat o oază de răcoare pentru sufletul înfierbântat de agitaţia timpurilor, dar a însemnat (pentru câteva ore!) şi un moment de răcorire pentru trup, în arşiţa aridă a zilei.

16

Totul a fost spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor şi mulţumesc celor care mi-au făcut posibilă această aventură a sufletului. Mulţumesc, Doamne, pentru fiecare om pe care l-am cunoscut şi pentru fiecare nou prieten pe care mi l-am făcut. Mulţumesc, Mamă, că ne chemi şi ne aduni mereu în jurul tău.

Regina păcii şi a tinerilor, roagă-te pentru noi.

Categorii:Imagini si fotografii, MedjugorjeEtichete:, , ,

14 comentarii

 1. Cu adevarat:”întâlnirea cu Dumnezeu prezent” M-a impresionat trairea spirituala care se vedea pe fetele fiecaruia, dar mai ales cum arata Soarele. Miscator!!! Multumesc parinte, multumesc mult! Cred ca sunteti plin de Dumnezeu! Frumos!

  Apreciază

 2. E prea putin spus in cuvinte cita credinta exista acolo! Atita lume si toti sa recite rozariu sau Calea Crucii! Numai privind aceste imagini te emotionezi, dar sa fii la fata locului… Ferice de cel ce are posibilitatea si ajunge in acele locuri sfinte.
  Multumesc!

  Apreciază

  • Da, așa este! Trebuie să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să-i ajute pe cât mai mulți să ajungă acolo. Sfânta Fecioară Maria, Mama noastră și Regina păcii să-i cheme pe toți acolo, în locul prezenței lui Dumnezeu. Amin!

   Apreciază

 3. Am fost si eu acolo si a fost cu adevarat minunat. Nu se poate spune in cuvinte ce simti cand peste o suta de mii de oameni ridica mainile cerand indurare divina.Ii multumesc lui Isus si Maicutei sfinte ca mi-au prilejuit acest pelerinaj. Daca Dumnezeu ne va ajuta, vreau sa mergem acolo toata familia pentru ca nu pot sa-i frustrez de o traire minunata pe cei pe care-i iubesc.

  Apreciază

 4. Multumesc Parinte Laurentiu pt postarile din acest articol privitor la fenomenul Medjugorge, pt imaginile elocvente si mai ales pt cuvintele care exprima cu adevarat ceea ce ati trait acolo. Astfel mi-ati oferit posibilitatea de a retrai acele momente pe care cu ani in urma, mai precis in octombrie 2000 – Anul familiilor, a fost si pt mine cadoul Providentei si al Fecioarei Maria de a fi in acel loc de pace, rugaciune, har, bucurie si comuniune… tocmai cand implineam 33 de ani. Doresc tuturor sa ajunga in acest loc binecuvantat de Dumnezeu si de prezenta Mamei noastre ceresti.
  O saptamana minunata!

  Apreciază

 5. I-am cerut un raspuns lui DUMNEZEU la rezolvarea problemelor noastre si l-am primit acolo! Ii multumesc Lui, Fecioarei MARIA si oamenilor de bine ca am ajuns acolo impreuna cu o parte din familie, locul in care am avut parte de trairi spirituale deosebite! dar acum, intorsi acasa si impartasind experienta traita, avem de luptat cu mentalitatea semenilor, neincrederea, nepasarea si lipsa de credinta a acestora!

  Apreciază

 6. Un loc special, un loc in care daca ajungi o data, ai vrea tot timpul sa fi acolo.Am fost si eu de festival anul acesta si sper ca Fecioara Maria sa ma ajute sa ajung si la anul!

  Apreciază

  • Da, într-adevăr ceva deosebit. Şi aceasta este şi dorinţa mea: să mă reîntorc la Medjugorje, în special de Festival. Dar cine ştie dacă dorinţa mea „coincide” cu cea a lui Dumnezeu?! Sper să ne mai rabde bunul Dumnezeu până la anul! 🙂

   Apreciază

 7. Salutari parintelui Laurentiu.
  Pastram vie amintirea pelerinajului de Pasti din acest an. Multumim pentru clipele frumoase, de neuitat, petrecute impreuna.
  Locul acesta este un balsam pentru suflete aflate in suferinta si un loc unde speranta renaste.
  Maica Domului sa ne aiba in paza sa.
  Laudat sa fie Isus!

  Apreciază

  • Ce bucurie! Vă salut și cu cu drag, în speranță unor noi și frumoase pelerinaje. Atât de adevărat este: „Medjugorie este unul dintre locurile în care speranța renaște!”.
   Domnul să vă binecuvânteze și să ne revedem cu bine!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: