Dumnezeu are cel mai frumos zâmbet pe care l-am văzut vreodată

Batrana doamna zambindÎntr-un orășel trăia un copil care voia să-l cunoască pe Dumnezeu. El auzise că trebuie să străbați un drum lung și anevoios pentru a-l întâlni. Și-a pregătit o gentuță cu un pachet de mâncare și câteva sticle cu suc și a pornit să străbată drumul spre locul unde avea să-l întâlnească pe Dumnezeu. Străbătând aleile unui parc a văzut o bătrânică așezată pe o bancă și hrănind porumbeii. S-a așezat lângă ea și a început să mănânce. Văzând cum îl privea bătrânica, a înțeles că-i era și ei foame și i-a oferit din pachețelul său. Ea, foarte fericită, i-a zâmbit și i-a mulțumit. Copilul era atât de fericit. Și-a împărțit totul cu ea. I-a dăruit și din sucul său, doar să o vadă din nou zâmbind. Era atât de fascinat. Și-au petrecut ziua împreună. Când a început să se întunece s-a ridicat să plece. A făcut câțiva pași, apoi s-a întors și a cuprins-o într-o îmbrățișare gingașă, iar ea i-a dărui un zâmbet și mai frumos decât cele de până atunci.

Întors acasă, mama a rămas surprinsă de fericirea care strălucea pe fata lui și l-a întrebat: „Ce ai făcut? De ce ești atât de fericit?” El i-a zis: „Astăzi am mâncat cu Dumnezeu. Și știi ceva? Dumnezeu are cel mai frumos zâmbet pe care l-am văzut vreodată”.

În același timp ajunsese acasă și bătrâna, iar cei din casă au întrebat-o de unde are această nouă strălucire pe chip, de unde această fericire. Și ea le-a răspuns: „Astăzi am mâncat cu Dumnezeu. Și știți ceva? Dumnezeu este cu mult mai tânăr decât mi-am închipuit eu!”

Nu știu de câte ori am avut ocazia ca atunci când, în drumul nostru, în viața noastră, ne așezăm lângă cineva și privindu-l să vedem că în el este Dumnezeu; să observăm că are chipul lui Dumnezeu, zâmbetul lui, tinerețea lui. Ni se poate întâmpla asta stând în biserică, privind în stânga sau în dreapta, sau poate acasă, la serviciu sau la școală, oriunde. De câte ori l-am văzut pe Dumnezeu prezent în ceilalți? Dacă am reuși să descoperim chipul lui Dumnezeu în cel de lângă noi, cu siguranță atunci am descoperi și valoarea pe care o are: nu l-am mai disprețui, nu l-am mai vorbi de rău, nu l-am mai face pe cel drag să sufere, pentru că am ști că-l facem să sufere pe Dumnezeu prezent în el. Dacă am simți prezența lui Dumnezeu în fratele nostru atunci cu siguranță nu ne-am lăsa tulburați de nicio grijă și ne-am îndrepta doar spre ceea ce este adevărat și vrednic de cinste.

Reține

Singurul stăpân al lumii și al viei rămâne Domnul, noi toți suntem administratori. Și nimeni nu este mai presus de fratele său în care locuiește Dumnezeu.

Duminică, 5 octombrie 2014 

† DUMINICA a 27-a de peste an
Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Faustina Kowalska, calug.; Ff. Albert Marvelli; Bartolo Longo
Is 5,1-7; Ps 79; Fil 4,6-9; Mt 21,33-43

LECTURA I
Via Domnului universului este casa lui Israel.
Citire din cartea profetului Isaia 5,1-7
1 Voi cânta pentru prietenul meu cântecul celui ce mi-e drag despre via sa. Prietenul meu avea o vie pe o coastă mănoasă. 2 El a săpat-o, a curăţit-o de pietre şi a sădit viţă de soi bun. A zidit un turn în mijlocul ei şi a săpat un teasc. El trăgea nădejde să-i facă struguri buni, dar a făcut struguri sălbatici. 3 Acum, aşadar, voi locuitori ai Ierusalimului şi bărbaţi din Iudeea, fiţi judecători între mine şi via mea. 4 Ce-aş mai fi putut face viei mele şi nu i-am făcut? Eu am aşteptat să-mi rodească struguri buni. Pentru ce mi-a rodit struguri sălbatici? 5 Vă voi spune acum ce voi face viei mele: îi voi smulge gardul, ca să pască în ea vitele; îi voi dărâma zidul, ca s-o calce toţi în picioare. 6 Voi face din ea o coastă pustie; nu va mai fi nici curăţată, nici săpată; o vor năpădi spinii şi bălăriile. Voi porunci norilor să nu mai plouă peste ea. 7 Via Domnului universului este casa lui Israel, iar bărbaţii din Iudeea sunt viţa pe care el o iubea. El se aştepta la dreptate şi iată vărsare de sânge. El nădăjduia judecată dreaptă şi iată strigătele celor nedreptăţiţi.

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL Ps 79,9 şi 12.13-14.15-16.19-20 (R.: Is 5,7a)
R.: Mântuieşte, Doamne, pe poporul tău, căci el este via ta!
9 Poporul tău era ca o vie; tu ai smuls-o din Egipt
şi ai alungat popoare, ca s-o sădeşti.
12 I-ai întins mlădiţele până la mare
şi lăstarii ei ajungeau până la Eufrat. R.

13 Pentru ce i-ai smuls gardul acum,
încât toţi trecătorii o jefuiesc?
14 O pustieşte mistreţul din pădure
şi o pasc animalele sălbatice. R.

15 Doamne, Dumnezeul universului, întoarce-te iarăşi!
Priveşte din cer şi vezi,
îngrijeşte-te de via aceasta
16 şi ocroteşte ceea ce a sădit mâna ta puternică. R.

19 Atunci nu ne vom mai îndepărta de tine;
tu ne vei da viaţă şi vom invoca numele tău.
20 Întoarce-ne, Doamne, Dumnezeul universului,
fă să ne strălucească faţa ta şi vom fi mântuiţi! R.

LECTURA A II-A
Aşa să faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi.
Citire din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Filipeni 4,6-9
6 Fraţilor, nu vă lăsaţi tulburaţi de nici o grijă, dar în orice împrejurare arătaţi lui Dumnezeu trebuinţele voastre prin rugăciuni, prin cereri şi aduceri de mulţumire. 7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice închipuire, va păzi inimile şi cugetele voastre în Isus Cristos. 8 În sfârşit, fraţilor, îndreptaţi-vă gândul şi cugetul la tot ceea ce este adevărat şi vrednic de cinste, la tot ceea ce este drept şi curat, la tot ceea ce este vrednic de iubire şi cu faimă bună, la tot ceea ce este virtute şi vrednic de laudă. 9 Ceea ce aţi învăţat şi aţi primit, ceea ce aţi văzut şi auzit de la mine, acelea să le faceţi. Şi Dumnezeul păcii va fi cu voi.

Cuvântul Domnului

ALELUIA In 15,16
(Aleluia) Eu v-am ales pe voi din lume,
ca să mergeţi şi să aduceţi roade, dar roade care să rămână. (Aleluia)

EVANGHELIA
Via o va arenda altor viticultori.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 21,33-43
În acel timp, Isus a spus mai-marilor preoţilor şi fariseilor: 33 „Ascultaţi această parabolă: Un om a plantat o vie, a înconjurat-o cu un gard, a săpat în ea un teasc şi a ridicat un turn de pază, apoi a dat-o în arendă unor viticultori şi a plecat într-o călătorie. 34 Când a sosit timpul culesului, şi-a trimis slujitorii la viticultori, ca să-şi ridice roadele. 35 Dar viticultorii au pus mâna pe slujitori şi pe unul l-au bătut, pe altul l-au ucis, după un al treilea au aruncat cu pietre. 36 Atunci a trimis alţi slujitori, mai mulţi decât prima dată, dar şi cu aceştia s-au purtat la fel. 37 În cele din urmă l-a trimis pe fiul său, zicându-şi: «Pe fiul meu îl vor respecta». 38 Dar viticultorii, când l-au văzut pe fiul stăpânului, au spus între ei: «Acesta este moştenitorul; haideţi să-l ucidem şi să luăm noi în stăpânire moştenirea lui». 39 Au pus deci mâna pe el, l-au îmbrâncit afară din vie şi l-au ucis. 40 Ei bine, când va veni stăpânul viei, ce le va face acestor viticultori?” 41 Ei îi răspund: „Ca pe nişte răi ce sunt îi va ucide fără milă, iar via o va arenda altor viticultori, care îi vor da recolta la timpul cuvenit”. 42 Isus le zice: „Nu aţi citit niciodată în Scripturi: «Piatra pe care au aruncat-o zidarii a ajuns în capul unghiului. Domnul a făcut acest lucru şi este minunat în ochii noştri?». 43 De aceea vă spun: împărăţia lui Dumnezeu va fi luată de la voi şi va fi dată unui popor, care o va face să aducă roade”.

Cuvântul Domnului

2 comentarii la „Dumnezeu are cel mai frumos zâmbet pe care l-am văzut vreodată

 1. LAUDA TIE CRISTOASE!
  Pe Dumnezeu il vedem in aproapele nostru. Este foarte adevarat: cind facem o fapta buna ne apropiem mai mult de Tatal nostru ceresc si simtim si pacea sufleteasca ca am reusit sa facem pe cineva fericit.
  Multumesc

  Apreciază

  1. Adevarata fericire vine din interior, vine mai ales din bucuria de a împărți, de a oferi, de a iubi… Dumnezeu să binecuvânteze viața noastră cu forța de a oferi. Să fim mereu plini de curajul necesar pentru a ieși din șabloanele omenirii egoiste care doar așteaptă fără să ofere nimic.
   Domnul să vă binecuvânteze!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: