Prea târziu te-am iubit…

(Unul singur este învăţătorul nostru, Cristos, iar noi toţi suntem fraţi!)

Familia – cadrul unic pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor!

Posted by Paxlaur pe 27/01/2016

coalitia-pentru-familie-logoComitetul de iniţiativă cetăţenească al Coaliţiei pentru Familie priveşte cu îngrijorare situaţia critică în care se află mai multe familii de cetăţeni români din Norvegia, din cauza separării forţate a copiilor de părinţii lor, în urma deciziei autorităţilor norvegiene.

Afirmând că respingem abuzul atât în familie, cât şi asupra familiei, fără să calificăm în niciun fel procedurile administrative şi juridice ale autorităţilor norvegiene în cazurile respective, ţinem să afirmăm că şi aici trebuie să primeze principiul prezumţiei de nevinovăţie până la pronunţarea unei condamnări definitive, într-o instanţă care să decidă asupra responsabilităţilor celor acuzaţi. De asemenea, ţinem să afirmăm că slujirea interesului superior al copilului trebuie să însemne aplicarea, în mod echilibrat, gradual şi proporţional cu responsabilitatea prezumată a părinţilor, a dreptului autorităţilor statului de intervenţie în mediul familial în cazul constatării unor abuzuri certe.

Rolul familiei naturale în creşterea copiilor nu poate fi înlocuit de nimeni şi de nimic, de aceea susţinem şi ne dorim ca, în funcţie de soluţiile juridice pe care instanţele le vor da şi în cazurile în care abuzurile nu pot fi dovedite în mod cert, familiile să fie reîntregite, copiii regăsindu-şi astfel mediul cel mai potrivit pentru devenirea lor ca fiinţe umane depline, fără handicapul unei traume ireversibile, aceea de a creşte fără părinţii naturali.

Comitetul de iniţiativă cetăţenească îşi exprimă şi pe această cale susţinerea pentru afirmarea familiei, ca fiind cadrul unic pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale ale civilizaţiei europene cu rădăcini creştine.

*

Coaliţia pentru Familie este o iniţiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic şi neafiliată confesional, deschisă celor care împărtăşesc valorile familiei. „Misiunea noastră este să protejăm şi să sprijinim familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Avem dreptul constituţional şi obligaţia morală de a o apăra de tendinţele societăţii moderne ce îi diminuează importanţa şi îi accelerează degradarea. Valorile morale şi culturale ale poporului nostru stau la baza misiunii noastre, alături de dorinţa ca întreaga societate civilă creştină din România să se alăture nouă”.

Comitetul de iniţiativă cetăţenească este format din 16 membri şi este multiconfesional: ortodocşi, catolici, baptişti şi penticostali. În cadrul coaliţiei, alcătuită din 23 de asociaţii şi ONG-uri, sunt şi asociaţii catolice.

Coaliţia pentru Familie are următoarele date de contact: Str. Matei Basarab, nr. 46, 030674-Bucureşti; tel. 0724/615143 (secretariat); fax 031/8152780; e-mail: contact@coalitiapentrufamilie.ro; www.coalitiapentrufamilie.ro.

Comitetul de iniţiativă cetăţenească al „Coaliţiei pentru Familie”

Preluat de http://www.ercis.ro

Anunțuri

Un răspuns to “Familia – cadrul unic pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor!”

  1. agnesD said

    Reblogged this on Blog de albina.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: