În fiecare zi…

Inima de copil

Ne plac zilele când oamenii devin mai buni, când singura lor dorință este să facă binele și să evite răul, orice fel de rău, oricât de mic ar fi. Cât de dragi ne sunt acele zile albastre ca un cer din poveste când oamenii se trezesc hotărâți să fie generoși, să iubească, să ierte. Ce parfum frumos are ziua în care omul încearcă să fie om prin tot ceea ce face, spune și gândește. Acele zile sunt ca o sărbătoare! Deseori, tocmai timpul Postului Mare este o astfel de sărbătoare. Am început de ieri, cu sau fără o listă, timpul de post, drumul renunțărilor noastre, drumul crucii, lupta noastră cu slăbiciunile.

Astăzi Cristos ne repetă: „Dacă cineva vrea să vină după mine, să renunţe la sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să mă urmeze”. Obișnuiți cu suferința, nu mai tresărim când auzim de renunțare și cruce. Însă, neobișnuiți cu fidelitatea și statornicia în a face binele suntem zdruncinați când auzim: „în fiecare zi”! De undeva, parcă din adâncurile ființei, răsună: „Citește din nou! Poate Cristos a vrut să spună: În fiecare zi a Postului Mare!”. Însă citim și recitim și vedem că Isus a spus doar atât: în fiecare zi!

Da, în fiecare zi a vieții tale să-ți porți crucea și să-ți ții cuvântul dat, în fiecare zi să iubești, să ierți, să faci binele, să renunți la tine, să fii om. În fiecare zi! Nu știm cine a inventat „listele” pentru Postul Mare, dar Cristos ne vrea pe umele sale în fiecare zi, nu doar până la Paște! Iar fericirea vine din a fi statornic „acum”, căci „în fiecare zi” nu înseamnă „în fiecare zi începând de mâine”, ci înseamnă „în fiecare astăzi”.

Împodobește-te cu fidelitate, colorează-te cu statornicie și-ți va fi cerul albastru și viața senină… în fiecare zi!


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca 9,22-25
În acel timp, Isus le-a zis discipolilor săi: „Fiul Omului trebuie să sufere multe, să fie respins de bătrâni, de arhierei şi de cărturari, să fie ucis şi a treia zi să învie”. 23 Apoi le spunea tuturor: „Dacă cineva vrea să vină după mine, să renunţe la sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să mă urmeze! 24Căci cine vrea să-şi salveze viaţa o va pierde, cine însă îşi va pierde viaţa pentru mine, acela o va salva. 25 Aşadar, ce-i foloseşte omului dacă a câştigat lumea întreagă, dar se pierde sau se ruinează pe sine?”

Cuvântul Domnului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: