O inimă înțeleaptă pentru a deosebi binele de rău și să alegem binele

Inima de copilDoamne, te-am ascultat astăzi spunând ucenicilor tăi: „Orice veţi cere de la Tatăl în numele meu, vă va da” (In 16,23). Doamne, eu îți cer să ai milă de mine, păcătosul, și să purifici inima mea prea des copleșită de deșertăciune. Nu privi, Doamne, la întunericul strâns în sufletul meu, ci de pe tronul milostivirii tale străfulgeră interiorul vieții mele și spune ca-n prima zi: „Să fie lumină!” (Gen 1,3) și în viața mea va fi lumina care nu cunoaște apus.

Luminează-mi, Doamne, sufletul și privirea ca să cunosc cărarea pe care vrei să-mi porți pașii. Luminează, Doamne, capacitatea simțurilor mele, ca ele să fie toate în slujba Evangheliei tale. Fă din mine un slujitor al celor pe care i-ai iubit până la moarte, și încă moartea pe cruce. Pune în fața ochilor mei pătimirea ta ca să nu uit iubirea ce o porți celui pe care nu reușesc să-l înțeleg, celui care este atât de diferit de mine și în care se manifestă mulțimea darurilor tale.

Doamne, ține departe de mine calea amăgitoare a păcatului. Scutură ființa mea, zdruncină cu putere liniștea și siguranța mea când mă las amăgit de demonul mândriei, al invidiei, al discriminării. Ajută-mă să înţeleg că te pot iubi şi sluji doar atunci când sunt mic şi smerit. Învaţă-mă din nou să fiu copil, ca să ştiu că nu pot trăi fără tine.

Doamne, dintru-adâncuri strig către tine, iar tu din înălțimea cerurilor tale răspunde-mi și eliberează-mă de ignoranță. Ajută-mă să înţeleg cine eşti şi cât mă iubeşti. Luminează-mă ca să pricep o fărâmă din imensitatea care te face atât de strălucitor.

Doamne, nu lăsa să dau odihnă vieții mele, până nu voi învăța să te caut și, găsindu-te, să te iubesc. Atrage-mă la pieptul tău, ridică-mi ochii ca să te privesc numai pe tine, până când viața mea va face din tine singurul ei bine.

Doamne, fă ca soarele și luna, copiii și bătrânii, dulciurile și florile, cafeaua înmiresmată și cerul plin de strălucea stelelor, forța tunetului și lumina fulgerului, frumusețea prietenilor și înțelepciunea superiorilor, omul cu care călătoresc în tramvai și bolnavul care-mi cere ajutorul, tot ce mișcă în jurul meu și tot ce se întâmplă în viața mea să-mi vorbească numai despre tine.

Doamne, mii de oameni sunt martorii iubirii tale. Ei s-au bucurat de iertarea și vindecarea ta atunci când, plini de credință, s-au apropiat de tine. Slăbiciunea și micimea credinței mele să fie copleșite de puterea și mărinimia iubirii tale.

Dă-mi, Doamne, o inimă nouă. Ia această inimă de carne și dă-mi una plină de prezența ta. Vreau, Doamne, o inimă în care să răsune doar aceste cuvinte: „Eu, Domnul, sunt începutul și sfârșitul, alfa și omega. Al meu este prezentul și al meu este viitorul. Te iubesc și nu te voi părăsi niciodată”.


De la Dumnezeu putem cere orice,
însă plăcut îi este Domnului
să-i cerem în această zi o inimă înțeleaptă
ca să putem deosebi binele de rău
și să alegem binele (cf. 1Rg 3,9).


27 mai 2017 

Sâmbătă din săptămâna a 6-a a Paştelui
Sf. Augustin din Canterbury, ep. *
Fap 18,23-28; Ps 46; In 16,23b-28

LECTURA I
Apolo demonstra din Scripturi că Isus este Cristos.
Citire din Faptele Apostolilor 18,23-28
În zilele acelea, după ce a rămas câtva timp la Antiohia, Paul a plecat şi a străbătut pe rând ţinutul Galaţiei şi Frigia, întărindu-i pe toţi discipolii. 24 Un iudeu cu numele de Apolo, originar din Alexandria, bun orator şi cunoscător al Scripturilor, a venit la Efes. 25 Fusese educat în calea Domnului, vorbea cu duh înfocat şi învăţa fără greşeală cele despre Isus, deşi cunoscuse numai botezul lui Ioan. 26 El a început să vorbească în sinagogă cu curaj. Când l-au auzit, Priscila şi Acvila l-au luat la ei şi i-au arătat mai amănunţit calea lui Dumnezeu. 27 Deoarece dorea să treacă în Ahaia, fraţii l-au încurajat şi au scris discipolilor să-l primească bine. Când a ajuns acolo, a fost de mare ajutor celor care crezuseră datorită harului; 28 căci îi combătea cu tărie pe iudei în public, demonstrând din Scripturi că Isus este Cristos.

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL
Ps 46(47),2-3.8-9.10 (R.: 8a)
R.: Dumnezeu este rege peste tot pământul.
sau:
Aleluia.

2 Toate popoarele, bateţi din palme,
aclamaţi-l pe Dumnezeu cu strigăte de bucurie!
3 Căci Domnul Preaînalt este înfricoşător,
mare rege peste tot pământul. R.

8 Căci Dumnezeu este rege peste tot pământul,
cântaţi-i cu măiestrie!
9 Dumnezeu stăpâneşte peste neamuri,
Dumnezeu stă pe tronul său cel sfânt. R.

10 Nobilii popoarelor se adună
împreună cu poporul Dumnezeului lui Abraham.
Căci ai lui Dumnezeu sunt puternicii pământului,
el se înalţă cu măreţie. R.

ACLAMAŢIE LA EVANGHELIE Cf. In 16,28
(Aleluia) Am ieşit de la Tatăl şi am venit în lume; iarăşi las lumea şi mă duc la Tatăl. (Aleluia)

EVANGHELIA
Tatăl însuşi vă iubeşte, pentru că voi m-aţi iubit şi aţi crezut că eu am ieşit de la Dumnezeu.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Ioan 16,23b-28
În acel timp, Isus le-a zis discipolilor săi: „Adevăr, adevăr vă spun: orice veţi cere de la Tatăl în numele meu, vă va da. 24 Până acum nu aţi cerut nimic în numele meu. Cereţi şi veţi primi, pentru ca bucuria voastră să fie deplină! 25 Acestea vi le-am spus în asemănări. Vine ceasul când nu vă voi mai vorbi în asemănări, ci vă voi vesti deschis despre Tatăl meu. 26 În ziua aceea, veţi cere în numele meu şi nu vă spun că eu îl voi ruga pe Tatăl pentru voi; 27 de fapt, Tatăl însuşi vă iubeşte pentru că voi m-aţi iubit şi aţi crezut că eu am ieşit de la Dumnezeu. 28 Am ieşit de la Tatăl şi am venit în lume; iarăşi las lumea şi mă duc la Tatăl”.

Cuvântul Domnului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: