Nu mai cumpăr nimic de la magazinele Lidl… De ce?


Lidl si stergerea cruciiProbabil decizia mea nu-i interesează pe cei de la Lidl (și sigur nici pe alții!), dar pe mine mă interesează (și afectează!) decizia lor: „Lidl a sters de pe un ambalaj crucile care apar pe acoperisurile bisericilor: Suntem o companie care respecta diversitatea… Evitam folosirea simbolurilor religioase deoarece nu dorim sa excludem nicio credinta religioasa”, a spus un purtător de cuvânt al magazinelor Lidl.

Hmm.. ei bine, eu cred altceva: prin acest gest arătați că nu respectați diversitatea religioasă, ci că vreți o societate areligioasă! Nu cred că nu doriți să excludeți nicio credință religioasă pentru că tocmai ați exclus una: creștinismul. I-ați exclus pe acei creștini care, în mare parte, respectă crucea și prin asta nu ofensează pe nimeni!

Ceea ce urmează să spun, sună ciudat și aberant acum, știu, dar nu știu dacă, în ritmul ăsta, va suna ciudat și peste zece ani. Nu departe de unde locuiesc zilele acestea este un magazin Lidl… De la intrarea în magazin se vede turnul bisericii, care are o cruce destul de mare. Din magazin la fel, se vede destul de bine turnul bisericii și crucea. Oare mai e mult până când vor cere să fie dată jos crucea de pe turn sau măcar mutată, ca să nu stânjenească privirile celor care vor să intre sau sunt deja în magazin și nu sunt creștini sau iubitori de cruce?! Nu ar fi primii! Au mai fost solicitări la fel de „înțelepte”!

Uneori mă gândesc: oare cu ce vor înlocui „mințile luminate” semnul plus (+) din matematică atunci când își vor da seamănă că prea seamănă cu o cruce? Ba chiar și semnul înmulțirii (x) că este asemănător cu crucea sfântului Andrei?!

Ceea ce pentru ei e politically correct – să dea crucea jos pentru că nu corespunde cu afacerea lor! – e politically correct și pentru mine: să nu mai intru în afacerea lor care nu corespunde cu inima și mintea mea, „ca nu cumva să fie zădărnicită crucea lui Cristos” (1Cor 1,17). Da, de-asta nu mai cumpăr: ca să nu fie zădărnicită crucea lui Cristos!

E incredibil cât de bine se adeverește cuvântul Scripturii despre Înțelepciunea crucii:

„Într-adevăr, cuvântul crucii este nebunie pentru cei care se pierd,
dar pentru noi, cei care ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
Căci este scris:

Voi nimici înțelepciunea celor înțelepți

și priceperea celor pricepuți o voi distruge.

Unde este înțeleptul? Unde-i cărturarul? Unde-i cercetătorul acestei lumi?

Oare n-a dovedit Dumnezeu că înțelepciunea acestei lumi este nebunie?

Dar pentru că lumea, prin înțelepciunea ei, nu l-a cunoscut pe Dumnezeu,
i-a plăcut lui Dumnezeu să-i mântuiască pe cei care cred prin nebunia predicării.

În timp ce iudeii cer semne, iar grecii caută înțelepciunea,
noi îl predicăm pe Cristos cel răstignit,
scandal pentru iudei și nebunie pentru păgâni,
dar pentru cei chemați, fie iudei, fie greci,
Cristos este puterea lui Dumnezeu și înțelepciunea lui Dumnezeu.

Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înțeleaptă decât oamenii
și slăbiciunea lui Dumnezeu este mai puternică decât oamenii” (1Cor 1,18-25).

 

ave cruxSursa știre: http://www.hotnews.ro/stiri-international-21981593-lidl-sters-ambalaj-crucile-care-apar-acoperisurile-bisericilor-suntem-companie-care-respecta-diversitatea.htm

NB. Îmi pare rău pentru oamenii nevinovați care lucrează pentru această companie și sunt nevoiți să trăiască sub presiunea a ceea ce „mințile luminate de întuneric” numesc politically correct! Eu prefer „nebunia” crucii, înțelepciunea lui Dumnezeu… și orice alt magazin, mai puțin cele anticreștine!

PS. Uneori îmi pare rău că Dumnezeu nu bate cu parul! Dar poate bate cu falimentul… Sau poate nu. Dar de cruce sigur nu scapă nimeni, căci toți știm că „cine fuge de cruce va sfârși prin a fi strivit de ea”… Vorba străbunilor care au supraviețuit și fără Lidl: „De ce ți-e frică, de aia nu scapi”!

Domnul este pacea si siguranta noastra

 

 

Categorii:E bine de ştiut, Sfânta cruceEtichete:, , , , , , , ,

5 comentarii

  1. Mysterium iniquitatis. Misterul nelegiuirii/al impietatii. Sa recitim atent scrisoarea 1 a sf Paul catre Tesaloniceni…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: