Inimă (ne-)cioplită?


prietenie inima carismaRâde inima în tine, îți crește inima atunci când cineva îți spune: „Ai o inimă de aur”. Însă ți se rupe inima când ți se zice: „Ești un om cu inimă neagră! Ai o inimă de piatră”. Am avut zile când ne-am simțit inima albastră, zile în care umblam cu inima friptă/frântă și căutam cu ardoare un om cu inima bună în fața căruia să ne răcorim inima. Uneori ne-am luat inima în dinți și am vorbit despre ceea ce purtăm în „ascunzinșurile inimii”, în acel loc sacru pe care numai Domnul îl cunoaște (cf. Ps 44,22)!

Fiecărui om i s-a încredințat o inimă de care să se îngrijească și pe care trebuie să o modeleze. Ba mai mult, unora li s-au încredințat și inimile celor de lângă ei. Cum este inima ta și cum ai grijă de ea? Cum o șlefuiești, cum o modelezi? Ai o inimă cioplită sau ne-cioplită? Ce înseamnă pentru tine să ai inimă? Cât de importantă este pentru tine inima celuilalt?

Să luăm inima în serios! Să ne îngrijim de ea! Chiar dacă ne-am obișnuit să ne recunoaștem între noi după înfățișare, Dumnezeu ne cunoaște după inimă. El – cel venit să-i vindece pe cei cu inima zdrobită (cf. Lc 4,19) – privește direct inima, nu chipul, nu hainele, nici măcar cuvintele sau faptele, știind că multe sunt făcute de „ochii lumii” (cf. 1Sam 16,7).

Auntci când, privindu-ne inima împovărată, ne rugăm: „Creează în mine o inimă curată, Dumnezeule, şi un duh statornic înnoieşte înăuntrul meu” (Ps 51,12), Cristos ne răspunde: „Veniţi la mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi da odihnă! Luaţi asupra voastră jugul meu şi învăţaţi de la mine că sunt blând şi umil cu inima şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” (Mt 11,28-29).

Dacă ne pasă cu adevărat de inima noastră trebuie să învățăm de la Isus. Numai prin el putem să dăm inimii noastre cea mai frumoasă formă, să ne „cioplim” inima de piatră și să o transformăm într-o inimă blândă și smerită, într-o inimă de carne, mereu atentă la aspirațiile inimilor din jur (cf. Ez 36,26).

În luna Inimii Preasfinte, modelează-ți inima! Fă din ea o operă de artă în care să locuiască Isus Cristos și vei cunoaște iubirea sa infinită și valoarea fiecărei inimi (cf. Ef 3,17-19).

Categorii:Luna iunie: inima lui Isus, Preasfânta Inimă a lui Isus, Predici si meditatiiEtichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: