De unde această sete de iubire?


iubirea inima imbratisareCât de admirabile sunt lucrările Domnului și cât de minunate sunt făpturile sale! Ce ființă uimitoare este omul: din iubire intră în această viață și conștientizează imediat cât este de iubit (cf. Ps 139,14).

Cei mai mulți „ne trezim” înconjurați de iubirea părinților și a bunicilor, a fraților și a surorilor, a prietenilor și a colegilor. O adevărată binecuvântare! Treptat simțim cum se naște și în noi dorința de a răspunde la iubire dăruind iubire. Suntem iubiți și vrem să iubim. E un foc pe care „apele mari nu-l pot stinge și nici râurile să-l spele” (Ct 8,7).

De unde această dorință arzătoare de a iubi și de a fi iubiți? Cine a sădit în noi, bărbați și femei, mici și mari, buni și răi, această aspirație a inimii?

Iubirea și nemurirea sunt primele daruri cu care Dumnezeu ne compleșește încă din momentul conceperii. Izvorâm din iubire pentru nemurire! Tocmai prin iubire și nemurire se vede cel mai bine că suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (cf. Gen 1,26-27).

Dorința noastră de a iubi și de a fi iubiți a fost pusă în noi tocmai ca imagine a dragostei pe care Dumnezeu o are pentru noi. O dragoste „nebună”, o iubire până la moarte și încă moartea pe cruce (cf. In 3,16; Fil 2,8)! Numai iubind putem „cunoaște” iubirea Domnului: „Pentru că iubirea este de la Dumnezeu şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi-l cunoaşte pe Dumnezeu! Cine nu iubeşte nu l-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire” (1In 4,7-8).

Inima celui care iubește înțelege profunzimea cuvintelor: „Dilige et quod vis fac”! Iubește și fă ce vrei, pentru că „iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se umflă. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul primit. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură” (1Cor 13,4-7).

Această este iubirea după care tânjim și prin care ne împlinim. Aceasta este iubirea care a fost revărsată în inimile noastre prin Duhul Sfânt: iubirea lui Dumnezeu față de noi și iubirea noastră față de el și față de aproapele, iubiri arzătoare și inseparabile (cf. Rom 5,5; 1In 3,11-18; 4,20-21).

SPRIJINĂ și tu UN COPIL care riscă să abandoneze ȘCOALA și VIAȚA!

Cei care doresc pot susține proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€4,00

Categorii:Iubirea lui Dumnezeu, Predici si meditatiiEtichete:, ,

1 comentariu

  1. A republicat asta pe Cronopedia.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: