Urmează-mă!


Adevăratele schimbări nu încep în urma unor discursuri sofisticate sau planuri bine întocmite. Adevărate schimbări au loc atunci când ascultăm șoapta Duhului Sfânt, atunci când în tăcerea inimii simțim mâna creatoare a lui Dumnezeu care ne atinge sufletul și ne șoptește irezistibil: „Urmează-mă!”. Atunci trebuie să te ridici, să lași totul și să pleci!

Prea târziu te-am iubit...

caravaggio-chemarea lui MateiCine vizitează Roma, fie că este sau nu pasionat de artă, de pictură, de Caravaggio, trebuie să-și treacă în obiective biserica „San Luigi dei Francesi”. Această biserică adăpostește una dintre cele mai celebre picturi ale italianului Caravaggio și anume „Chemarea lui Matei”, apostolul pe care Biserica îl sărbătorește în această zi.

Fragmentul evanghelic și această pictură ne permit să experimentăm toată tensiunea și forța cuvântului ieșit ca o suflare de Duh creator din gura lui Cristos: „Urmează-mă”. De fapt, degetul creator al lui Dumnezeu, prezent în această pictură, ne amintește de degetul creator din picturile lui Michelangelo (Crearea lui Adam). La începutul lumii, ca și în timpul lui Cristos, precum și astăzi, Dumnezeu creează prin Cuvânt: Dumnezeu lucrează și creează făpturi noi prin cuvântul său: „Urmează-mă”. A fost suficient un gest, un cuvânt și viața sa a devenit alta, inima sa a început să bată pentru alte valori. Câtă forță…

Vezi articolul original 1.108 cuvinte mai mult

Categorii:Predici si meditatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: