Există persoane care ar asculta cuvântul cel bun, însă lipsesc predicatorii.


Trimis doi cate doiDomnul îi trimite pe ucenici doi câte doi, ca să predice, pentru că sunt două porunci ale dragostei: adică iubirea față de Dumnezeu și iubirea față de aproapele.
Domnul îi trimite pe ucenici doi câte doi, ca să predice pentru a ne arăta în mod tacit că nu trebuie să-și asume misiunea de a predica acela care nu are dragoste față de alții…
Să ascultăm ce le spune predicatorilor atunci când îi trimite: Secerișul este mare, dar lucrătorii sunt puțini. Rugați, deci, pe stăpânul secerișului să trimită lucrători în secerișul lui (Mt 9,37-38). Pentru un seceriș mare, lucrătorii sunt puțini. Despre acest număr mic nu putem să vorbim fără o tristețe adâncă, deoarece există persoane care ar asculta cuvântul cel bun, însă lipsesc predicatorii. Iată, lumea este plină de preoți, și totuși, destul de rar se găsește cine să lucreze în secerișul Dom­nului. Ne-am asumat oficiul preoțesc, dar nu îndeplinim faptele pe care le comportă oficiul.
De aceea, fraților preaiubiți, reflectați cu atenție la cuvântul Domnului: Rugați pe stăpânul secerișului să trimită lucrători în secerișul lui. Rugați-vă voi pentru noi, ca să fim în stare să lucrăm pentru voi așa cum se cuvine; pentru ca limba să nu obosească în a îndemna, iar tăcerea noastră să nu ne condamne, pe lângă jude­cătorul cel drept, pe noi, care ne-am asumat oficiul de predicatori.

Din Omiliile asupra Evangheliilor de sfântul Grigore cel Mare, papă
Omil. 17, 1-3: PL 76, 1139:
Domnul își caută predicatorii săi

Categorii:LecturiEtichete:, , , , , ,

1 comentariu

  1. Ridica Doamne propovaduitori ai Adevărului!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: