Puterea Pruncului


Isus e ajutat sa isi duca cruceaSplendoarea Crăciunului nu reușește să elimine prezența răului. Dimpotrivă, lumina Crăciunului evidențiază și mai bine răul din jur: sărăcia, nedreptatea, boala, singurătatea. Partea frumoasă a Crăciunului este că, în fața acestor rele, simțim și mai puternic imboldul Duhului de a lua atitudine. Acum Spiritul Crăciunului ne împinge, ne constrânge să facem ceva. Și care este prima reacție ce ne trece prin minte în fața răului? De cele mai multe ori, forța!

Când răul ni se înfățișează, primul gând – exprimat sau nu! – este: „Dacă aș putea (adică dacă aș avea forța necesară!) aș distruge ticăloșii… aș lupta cu teroriștii… Dacă aș putea aș consolida străzile și casele… Aș construi spitale, orfelinate… Aș educa, învăța… Aș…”. Prin forță (fizică, politică, financiară, culturală) am vrea să scăpăm lumea de oamenii răi și de situațiile care ne smulg lacrimi și ne amărăsc tocmai Crăciunul. Însă nu avem acea forță pe care o visăm ca soluție pentru problemele noastre și ale omenirii. Noi nu suntem atotputernici! Însă știm pe cineva care este: Dumnezeu!

Dar ce face Dumnezeu în fața răului? Cum reacționează? La ce forță recurge? Cum intervine el în viața omului suferind? Se face prunc! Ia chipul slujitorului suferind (Is 53)!

Forța lui Dumnezeu este slujirea. Se face prunc și vine în mijlocul celor suferinzi ca să-i slujească! Vine în mijlocul nostru și ne spune că soluția pentru o lume mai bună nu este forța, ci slujirea, oferirea propriei vieți. Ni se descoperă plin de milostivire și iertare (Lc 10,29-37; 15,11-32; In 8,1-11).

Slujirea în Cristos și prin Cristos este mai puternică decât moartea, decât suferința. Nu există rău pe care slujirea – devenită prin întruparea, viața, moartea și învierea lui Cristos sinonim cu iubirea celuilalt până la disprețul de sine! – să nu-l poată vindeca sau distruge! Slujirea lui Cristos a vindecat cel mai mare rău, moartea veșnică, oferindu-ne fericirea veșnică, nemurirea (In 3,16; 10,10; Mc 10,41-45; In 15,12-17).

Lumea devine mai bună nu prin forță, ci prin slujire. Doar slujirea, în Duh și adevăr, poate schimba fața pământului și reda omenirii o nouă strălucire (In 4,23; 2Tim 1,10; Ps 104,30; Ap 21,5). Acolo unde domnește slujirea acolo Crăciunul și oamenii au cu adevărat farmec și strălucire. Acolo e iubire! Acolo e Dumnezeu, Pruncul divin, slujitorul tuturor!

Crăciun fericit, plin de forța vindecătoare a slujirii!

Categorii:Craciun, DiverseEtichete:, , ,

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: