O experiență frumoasă, dar foarte puternică!


Citirea Bibliei are diferite motivații, un doar spirituale. Nu toți o citesc în spirit de credință și, mai ales, nu toți o interpretează conform cu tradiția și învățătura Bisericii. Pentru unii e doar o operă literară, pentru alții e „un fel” de manual de istorie, pentru alții sursă de inspirație prin profunzimea ei poetică și proverbială.

Însă pentru noi cei care credem în Isus Cristos, Biblia este cuvântul lui Dumnezeu. Este mesajul lui Dumnezeu pentru noi. Această carte sfântă – sau culegere de cărți -cuprinde vestea cea bună, cea mai bună veste: împlinirea tuturor profețiilor în Isus din Nazaret, Dumnezeu adevărat și om adevărat, care ne-a adus mântuirea prin patima, moartea și învierea sa. 

O experiență frumoasă, rodnică, dar și foarte puternică pentru toți cei pasionați de acest cuvânt sacru este să citim Biblia – mai ales Evangheliile! – și acolo unde întâlnim un nume propriu să punem numele nostru. Făcând acest lucru ne trezim față în față cu Dumnezeu, cu Isus Cristos, și auzim cuvintele pe care el ni le adresează direct. Vom simți cum Dumnezeu ne spune pe nume întocmai ca femeii din Samaria sau ca Mariei Magdalena, sau ca lui Petru. Sau poate ca lui Iuda. Sau ca fariseilor. Sau ca bolnavilor vindecați sau morților înviați. Sau ca Mariei. Sau ca ucenicilor și apostolilor… 

Acest exercițiu spiritual este o experiență extraordinară, cutremurătoare. Poate învia „morții”, în special mai ales pe cei care zac în suferințe sufletești. 

Putem începe această experiență chiar cu evanghelia din această zi. Unde ne găsim? Astăzi răsună pentru noi: „”Vai ţie, …., vai ţie, …! Căci dacă s-ar fi făcut în Tir şi Sidon minunile făcute în voi, de mult s-ar fi convertit îmbrăcându-se în sac şi punându-şi cenuşă pe cap. 14De aceea, la judecată va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi” (Lc 10,13-14).

Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca 10,13-16
În acel timp, Isus a spus: „Vai ţie, Corazin, vai ţie, Betsaida! Căci dacă s-ar fi făcut în Tir şi Sidon minunile făcute în voi, de mult s-ar fi convertit îmbrăcându-se în sac şi punându-şi cenuşă pe cap. 14De aceea, la judecată va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi. 15 Şi tu, Cafarnaum, oare vei fi înălţat până la
cer? Până în iad te vei prăbuşi. 16 Cine vă ascultă pe voi, pe mine mă ascultă. Cine vă dispreţuieşte pe voi, pe mine mă dispreţuieşte, iar cine mă dispreţuieşte pe mine îl dispreţuieşte pe cel care m-a trimis”.

Cuvântul Domnului

Categorii:Predici si meditatii, ScripturaEtichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: