Test de fidelitate


Dacă nu suntem fideli
este pentru că nu ne pasă nici de oameni,
nici de Dumnezeu.
Vom deveni fideli
în momentul în care vom începe să-i iubim pe oameni
şi să credem în veşnicie.
E atât de trist că uneori conştientizăm acest lucru
când deja e prea târziu.

De fiecare dată când auzim de Abraham, simţim ecoul a cel puţin două cuvinte: credinţă şi fidelitate. Abraham este omul statorniciei până la sfârşit. Este cel care se regăseşte în cuvintele lui Isus: „Cine păzeşte cuvântul meu nu va vedea moartea în veciˮ. Ca să folosim un limbaj modern, deseori întâlnit în mass-media, el este omul care a trecut întotdeauna cu bine testul de fidelitate.

Păşind acum pe tărâmul sufletului nostru ne putem întreba: noi cum stăm cu fidelitatea? În cercul nostru de prieteni, cu ce ne lăudăm: cu fidelitatea sau cu trădările noastre? Pe cei din jurul nostru ce-i învăţăm: autenticitatea vieţii sau metode de infidelitate faţă de angajamentele lor? Ce promovăm?

Fidelitatea este statornicia în convingeri, în sentimente, în atitudini.

Fidelitatea înseamnă devotament.

Fidelitatea înseamnă respectarea cuvântului dat: „cuvântul vostru să fie da, da şi nu, nu. Ce-i în plus e de la Diavol”, cum spune Domnul (cf. Mt 5,37).

Fidelitatea înseamnă să nu mergi după regula „mă descurc”, „mă fofilez şi voi supravieţui”, „merge şi aşa”.

Să fii fidel nu înseamnă să fii demodat, depăşit, îngust.

Să fii fidel nu înseamnă să nu ştii să-ţi trăieşti viaţa.

Să fii fidel nu înseamnă să fii plictisit şi plictisitor.

Dimpotrivă! Să fii fidel înseamnă să ai verticalitate.

Să fii fidel înseamnă să ţii la demnitatea ta de om şi de creştin şi mai presus de toate să ţii la cei dragi şi să te gândeşti mereu la viaţa veşnică şi la Dumnezeu.

Fidelitatea înseamnă să-ţi pese de om, de cel de lângă tine. Să te doară numai până şi gândul că l-ai putea face pe celălalt să sufere din cauza infidelităţii tale. Să te gândeşti la cel iubit şi să pui binele lui mai presus de plăcerile tale, să pui virtuţile mai presus de viciu, să pui onoarea mai presus de orgoliu. Dar mai presus de orice, fidelitatea înseamnă să-ţi pese de viaţa veşnică, să-ţi pese de Dumnezeu.

E o onoare să fii fidel şi va fi la fel şi peste 2000 de ani. Toţi vrem să ne înconjurăm de oameni fideli, atunci de ce nu începem prin a oferi fidelitate?!


Citire din cartea Genezei 17,3-9
În zilele acelea, Abram a căzut cu faţa la pământ şi Dumnezeu i-a vorbit: 4 „Iată, eu închei alianţa mea cu tine: vei fi tatăl unei mulţimi de popoare. 5 Nu te vei mai numi, de acum încolo, Abram, ci numele tău va fi Abraham, fiindcă te-am pus ca tată al unei mulţimi de popoare. 6 Te voi face rodnic nespus de mult; din tine voi face neamuri şi regi vor ieşi din tine. 7 Voi pune alianţa mea între mine şi tine şi sămânţa ta după tine, din neam în neam: o alianţa veşnică. Eu voi fi Dumnezeu pentru tine şi pentru descendenţa ta după tine. 8 Vă voi da ţie şi descendenţei tale după tine o ţară în care să locuieşti ca străin, toată ţara Canaan, ca stăpânire veşnică. Eu voi fi pentru ei Dumnezeu”. 9Dumnezeu i-a zis lui Abraham: „Tu să păzeşti alianţa mea, tu şi urmaşii tăi după tine, din neam în neam!”

Cuvântul Domnului


Mulțumesc celor care au susținut Proiectele Paxlaur dedicate celor 28 de copii (Detalii aici https://paxlaur.com/2022/03/29/alege-un-nume-de-copil/ ). Raul este unul dintre ei. Toată recunoștința mea și a părinților lui. Dumnezeu deja ne-a răsplătit cu acest prunc (https://paxlaur.com/2022/04/06/ni-s-a-nascut-un-prunc-raul/): încă o speranță pentru o lume mai bună!

Continuăm să fim alături de ei cu convingerea că noi suntem răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile pe care ei le înalță cu lacrimi și uneori cu disperare pentru că au pierdut totul. Totul! Le-a rămas doar Dumnezeu și noi!

Vă mulțumesc celor care ajutați 

prin PayPal (paxlaur@yahoo.com

prin Revolut:

cont în Lei: IBAN: RO12 BREL 0005 5067 6349 0100 (RON), Ion Daria Anca

cont în Euro: IBAN: LT84 3250 0867 5258 7205 (EUR), Ion Daria Anca.

prin Banca Transilvania:

cont în Lei: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Dăncuță Laurențiu 

cont în Euro: RO03BTRLEURCRT0378224401 (EUR), Dăncuță Laurențiu.

DUMNEZEU VEDE TOT!

ALEGE UN COPIL, ALEGE VIITORUL LUI ȘI AL TĂU

Poți ajuta prin Banca Transilvania: cont în Lei: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Dăncuță Laurențiu cont în Euro: RO03BTRLEURCRT0378224401 (EUR), Dăncuță Laurențiu; prin Revolut: cont în Lei: IBAN: RO12 BREL 0005 5067 6349 0100 (RON), Ion Daria Anca cont în Euro: IBAN: LT84 3250 0867 5258 7205 (EUR), Ion Daria Anca. sau prin PayPal: paxlaur@yahoo.com.

€10.00

Categorii:Predici si meditatiiEtichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: