Alege un (nume de) copil… 


Alege un (nume de) copil… Fiecare are o vârstă fragedă, o familie îndurerată, o istorie tristă, un prezent întunecat… Acum își dorește un viitor mai bun și chiar îl merită!

Nu există alegere mai grea decât să decizi pe cine salvezi și pe cine lași să moară, pe cine aduci în casă ta și pe cine lași afară, pe cine saturi și pe cine lași flămând, pe cine îmbraci și pe cine lași gol. Indiferent ce alegem, vom da cont și de celălalt pe care nu l-am ales. Asta pentru că toți sunt frații Lui mai mici, adică și frații noștri!

A trecut mai mult de o lună și războiul – această fabrică de orfani și sărăcie! – nu s-a oprit. Important este să nu ne oprim nici noi. Nu trebuie să ne concentrăm doar pe răul pe care îl produce acest masacru, acest măcel nesăbuit, ci trebuie să vedem ce bine mai putem face noi pentru a salva vieți, pentru a salva viitorul. Să nu cumva să ne obișnuim cu războiul, cu răul, cu orfanii, cu morții… Să rămânem treji. Să muncim pentru pace și pentru salvarea celor mici și suferinzi. 

Mulțumesc din inimă celor care au sprijinit proiectul celor șase frați mai mici (Detalii AICI: https://paxlaur.com/2022/03/07/astazi-am-primit-sase-frati-mai-mici-unul-inca-nenascut/ și AICI unde puteți să-i auziți pe unii dintre ei cântând cu RECUNOȘTINȚĂ https://paxlaur.com/doneaza-sustine-proiectele-paxlaur/).

Acum sunt mai mulți (28 de copii, plus părinții) și am zis că e bine să-i cunoașteți măcar după nume. E bine să știți cine sunt frații noștri, cine sunt destinatarii binelui făcut de dvs.. Fiecare are o istorie, unii mai au încă familie. Sau măcar mamă. Însă toți își doresc și merită un viitor. Toți tânjesc binele și pacea. Pe ei i-ați ajutat și sper să-i ajutați în continuare. Le scriu numele pentru că vreau ca lumea să știe că sunt oameni reali, că sunt ca noi, că au nevoie de noi:

 1. Alexei, 
 2. Firuze, 
 3. Victor, 
 4. Yaryna, 
 5. Marya, 
 6. Sofia, 
 7. Anastasia, 
 8. Aftenie, 
 9. Victoria, 
 10. Pavel, 
 11. Karyna, 
 12. Katia, 
 13. Boris, 
 14. Elina, 
 15. Vika, 
 16. Mișa, 
 17. Iulian, 
 18. Marta
 19. Alexandru, 
 20. Zahar, 
 21. Daniela, 
 22. Petru, 
 23. Anna, 
 24. Pantilimon, 
 25. Natașa, 
 26. Vusal.

Mai sunt încă doi: 27. Raul și 28. Anișca. Ei încă nu s-au născut… Unul se va naște în preajma Paștelui. Vor vedea lumina zilei în țara noastră. Să onorăm și să îngrijim cum se cuvine aceste suflete care sunt viitorul nostru. Onoare și responsabilitate! Da, acești copii minunați nu sunt doar viitorul Ucrainei, ci sunt și viitorul nostru. Cum avem grijă de ei întocmai așa va arăta viitorul nostru. Ei nu sunt numere, sunt nume, sunt copii strigați pe nume de mamele lor, de frații lor, de însuși Domnul. Așa cum ne strigă și pe noi.

Acești copii au nevoie de noi, de noi și de rugăciunea noastră și de ajutorul nostru. Dacă poți, alege unul… sau i-ai pe toți în grija rugăciunilor tale. Sau în casa ta. Oferă-le speranță. Ajută-i. Tu nu-l cunoști, chiar dacă acum îi știi numele. Nici el nu te cunoaște. Nu-ți va putea răsplăti, dar… Cel care vede în ascuns îți va răsplăti ție (cfr. Mt 6,1-4).

ALEGE UN COPIL, ALEGE VIITORUL LUI ȘI AL TĂU

Poți ajuta prin Banca Transilvania: cont în Lei: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Dăncuță Laurențiu cont în Euro: RO03BTRLEURCRT0378224401 (EUR), Dăncuță Laurențiu sau prin PayPal: paxlaur@yahoo.com.

€10.00

PS. Fotografia este din arhiva Paxlaur. Dacă cineva dorește să vadă fotografii recente sau clipuri cu acești copii din Ucraina, îl rog să-mi lase un mesaj pe paxlaur@yahoo.com sau un mesaj privat pe facebook (https://www.facebook.com/paxlaur/) și-i trimit. Mulțumesc din inimă pentru tot. 

Categorii:Diverse, E bine de ştiutEtichete:, , , , , , ,

9 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: