Fiii sunt scutiţi!


Cristos a realizat pentru noi partea cea mai grea: ne-a eliberat. Însă ne-a lăsat și nouă ceva de făcut, ceva deloc simplu: să înțelegem ce este libertatea și cum trebuie folosită această „libertate de fiu”. Se pare că două mii de ani nu au fost suficienți pentru a învăța, pentru că și astăzi ne spunem cu Apostolul: „Pentru libertate ne-a eliberat Cristos. Aşadar, rămâneţi tari şi nu luaţi din nou jugul sclaviei!… Voi aţi fost chemaţi la libertate; numai ca această libertate să nu fie ocazie pentru a sluji trupului, ci slujiţi-vă prin iubire unii pe alţii! 14 Căci toată Legea este împlinită într-o singură poruncă: „Să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi!”. 15 Dar dacă voi vă muşcaţi şi vă mâncaţi între voi, aveţi grijă să nu vă nimiciţi unii pe alţii! (Gal 5,1.13-15).

Așadar, ce fac cu libertatea primită de la Cristos? Construiesc sau nimicesc viața celuilalt? Dacă suntem cu adevărat liberi, dacă trăim ca fii, dacă ne comportăm ca frați, nu avem nimic de plătit, suntem scutiți de „taxa pe păcat”. Dar dacă nu, costurile vor fi infernale.

Modul în care am înțeles și ne-am folosit de libertatea primită de la Cristos se va vedea cel mai bine în „Ziua de facturare”… 


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 17,22-27
În acel timp, pe când erau adunaţi în Galileea, Isus le-a spus discipolilor săi: „Fiul Omului are să fie dat în mâinile oamenilor. 23 Îl vor ucide, dar a treia zi va învia”. Iar ei s-au întristat foarte mult. 24După ce au venit la Cafarnaum, cei care încasau contribuţia s-au apropiat de Petru şi i-au zis: „Învăţătorul vostru nu achită cele două drahme?” 25 El a spus: „Da!” Venind în casă, Isus i-a luat-o înainte, spunând: „Simon, ce crezi, regii de pe pământ de la cine iau taxa sau tributul: de la fiii lor sau de la străini?” 26 Când el a spus: „De la străini”, Isus i-a zis: „Aşadar, fiii sunt scutiţi. 27 Totuşi, ca să nu-i scandalizăm, mergi pe ţărmul mării, aruncă undiţa şi ia primul peşte care va veni! Deschizându-i gura, vei găsi o monedă. Ia-o şi dă-le-o pentru mine şi pentru tine!”

Cuvântul Domnului

Categorii:Predici si meditatiiEtichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: