Prea târziu te-am iubit…

(Unul singur este învăţătorul nostru, Cristos, iar noi toţi suntem fraţi!)

Biserica însoţeşte familia creştină pe drumul său

Posted by Paxlaur pe 06/04/2016

Casatoria Catehismul Bisericii CatoliceCa orice realitate vie, şi familia este chemată să se dezvolte şi să crească. După pregătirea logodnei şi celebrarea sacramentală a Căsătoriei, cuplul începe drumul zilnic pentru îndeplinirea progresivă a valorilor şi a îndatoririlor Căsătoriei.

În lumina credinţei şi în virtutea speranţei, şi familia creştină participă, în comuniune cu Biserica, la experienţa peregrinării pământeşti către deplina revelare şi realizare a împărăţiei lui Dumnezeu.

Pentru aceasta trebuie subliniată, încă o dată mai mult, urgenţa intervenţiei pastorale a Bisericii pentru susţinerea familiei. Trebuie folosite toate eforturile pentru ca pastoraţia familiei să se afirme şi să se dezvolte, dedicându-se unui sector cu adevărat prioritar, având certitudinea că evanghelizarea viitoare depinde în mare parte de Biserica domestică165.

Grija pastorală a Bisericii nu se va limita numai la familiile creştine care sunt mai aproape, ci îşi va lărgi orizontul după măsura inimii lui Isus şi se va arăta încă mai vie pentru toate familiile în general şi mai ales pentru acelea care sunt în situaţii dificile sau iregulare. Biserica va avea pentru toate un cuvânt de adevăr, de bunătate, de înţelegere, de speranţă, de participare vie la dificultăţile lor uneori dramatice. Tuturor le va da ajutorul ei dezinteresat, pentru a se putea apropia de modelul familiei pe care a voit-o Creatorul încă de „la început” şi pe care Cristos a reînnoit-o cu harul său mântuitor.

Acţiunea pastorală a Bisericii trebuie să fie progresivă şi în sensul că e necesar să urmeze familia, însoţind-o pas cu pas, în diversele etape ale formării şi dezvoltării acesteia.

(din Familiaris consortio, nr. 65)

Documentul poate fi citit în întregime pe: http://www.ercis.ro/magisteriu/ioanpaul2exo.asp?doc=fc

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: