Nu, nu este normal să fie respins chiar de tine!

 

Haiti-adoption-programTrăim ca și cum Cristos a trecut și nu se mai întoarce, deși el însuși ne-a spus: „ Nu vă voi lăsa orfani. Voi veni la voi… mă duc să vă pregătesc un loc și mă voi întoarce” (cf. In 14,3.18). Deși ne-a spus că va veni din nou, pe chipul și în faptele noastre se vede clar că nu trăim suspansul unei așteptări. Aceasta nici măcar acum când ne apropiem de Crăciun. Am golit această sărbătoare de semnificația ei: Dumnezeu se face om între oameni. Mai mult, am golit întraga noastră viață de toată tensiunea așteptării lui Cristos. Ne-am lepădat de el, îl respingem, îl negăm. Nu credem! În inima noastră nu mai simțim vibrațiile strigătului speranței creștine: „Marantha! Vino, Doamne Isuse”.

În fața lui Cristos este normal ca unii să se întrebe dacă tocmai el este cel care trebuie să vină sau trebuie să aștepte altceva. Mai mult, este normal ca Isus să fie respins, negat, alungat. El însuși, Domnul și Dumnezeul nostru, a spus că Fiul Omului trebuie „să sufere multe şi să fie respins de această generaţie” (Lc 17,25). „Această generație” care nu l-a cunoscut îl poate respinge, însă tu nu! Nu este normal să fie respins de tine! Tu l-ai cunoscut și ai beneficiat de harurile sale. Tu știi că te iubește! Tu știi că-i aparții lui! Tu știi că Isus Cristos trebuie să vină, tu știi că Domnul este aproape.

Cristos, cel care trebuie să vină, îți spune astăzi: „De atâta vreme sunt cu tine și tu nu m-ai cunoscut?” (In 14,9). Să ne înălțăm ochii spre cer, să ne umplem inima de lumina care vine de sus și să strigăm plini de speranță: „Vino, Doamne Isuse! Vino! Eu cred și mărturisesc: fericit este cel care nu se scandalizează de tine și te așteaptă”!


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 11,2-11

În acel timp, auzind Ioan, în închisoare, de faptele lui Cristos, i-a trimis pe unii dintre discipolii săi 3 ca să-i spună: „Tu eşti cel care trebuie să vină, sau să aşteptăm un altul?4 Isus, răspunzând, le-a spus: „Mergeţi şi faceţi-i cunoscut lui Ioan ceea ce auziţi şi vedeţi: 5 orbii văd, şchiopii umblă, leproşii sunt curăţaţi şi surzii aud, morţii învie, iar săracilor li se aduce vestea cea bună! 6 Şi fericit este cel care nu se scandalizează de mine„. 7 După ce au plecat aceştia, Isus a început să le vorbească mulţimilor despre Ioan: „Ce aţi ieşit să vedeţi în pustiu? O trestie legănată de vânt? 8 Sau ce altceva aţi ieşit să vedeţi? Un om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei care poartă haine moi sunt în casele regilor! 9 Dar ce aţi ieşit să vedeţi? Un profet? Da, vă spun, chiar mai mult decât un profet. 10 Acesta este cel despre care s-a scris: «Iată, eu îl trimit pe îngerul meu înaintea feţei tale; el va pregăti calea înaintea ta». 11 Adevăr vă spun, nu s-a ridicat, dintre cei născuţi din femeie, unul mai mare decât Ioan Botezătorul. Însă cel mai mic din împărăţia cerurilor este mai mare decât el”.

 


http://itinerar-advent2016.blogspot.it

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: