O veste bună la început de an…

vestea-buna„Nu mai eşti sclav, ci fiu!” (Gal 4,7). Aceasta este vestea cea bună cu care începem anul: împlinirea timpurilor l-a adus în viața noastră pe Cristos care ne-a eliberat și ne-a redat demnitatea de fii. Pe acest adevăr trebuie să ne construim fiecare zi a vieții.

Dar ce înseamnă să fii fiu? Ce înseamnă că „Dumnezeu l-a trimis pe Duhul Fiului său în inimile noastre, care strigă: «Abba, Tată!»”? Ce simțim în sufletul nostru la auzul acestor cuvinte încurajatoare: „Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească! Domnul să facă să strălucească faţa lui spre tine, să se îndure de tine şi să-ţi dăruiască pacea”?

Începem noul an cu certitudinea că suntem fii, că avem un Dumnezeu atât de aproape de noi încât putem să-i spunem „Tăticule!”. Nimeni nu trebuie să se simtă orfan, singur, părăsit. Și aceasta nu doar pentru că Dumnezeu este Tatăl nostru, ci și pentru că, prin Cristos, toți suntem frați. Să ne lăsăm priviți și să-i privim pe ceilalți cu dragoste frățească, să-i slujim și să-i iubim ca pe noi înșine. Să fim o binecuvântare pentru ei prin prezența și prin faptele noastre.

Suntem fiii lui Dumnezeu, ceea ce însemană că suntem liberi și puternici. Să conștientizăm și să valorificăm aceste realități. Să trăim ca oameni liberi, fără ipocrizie, departe de răutate. Să alegem adevărul și să iubim fără prefăcătorie. Să avem simplitatea copiilor și înțelepciunea bătrânilor. Să dăruim pace și zâmbete, speranță și credință. Nimeni să nu plece trist și sărac de la noi. Avem în noi puterea de a face frumoasă viața aproapelui.

Dacă am conștientiza cât suntem de puternici, am putea schimba viața noastră și a celor din jur. Este adevărat că suntem ființe fragile și că ne regăsim în imaginea „vaselor de lut” sau a „trestiei frânte”. Însă la fel de adevărat este că am fost înzestrați cu o forță încredibilă, că ni s-a dat puterea de a construi sau de a distruge. Suntem noi cei care trebuie să alegem cum ne folosim energiile. Este suficient să privim în jurul nostru și să vedem că suntem capabili să distrugem într-o clipă o floare sau un copac care a crescut atât de greu. Avem nevoie doar de câteva momente pentru a ruina o viață, o casă, un oraș. Avem cuvinte și arme cu care putem să distrugem și să ne autodistrugem. Este imensă această capacitate cu care am fost înzestrați, însă măreția acestei forțe se vede atunci când construim, nu când distrugem; atunci când salvăm vieți, nu când le ruinăm; atunci când binecuvântăm, nu când invidiem.

Forța cu care am fost înzestrați se vede cel mai bine în sfânta fecioară Maria. În umilința și credința ei strălucește cea mai mare forță a omului: să-l nască și să-l dăruiască omului pe Cristos, Pricipele păcii. Să păstrăm acest adevăr în inima noastră și să medităm la el.

Reţine

Amintește-ți în fiecare zi că ești fiu, că ești liber, că ești binecuvântat, că ești puternic. Folosește aceste daruri pentru a trăi în pace.


1 ianuarie 2017 

A 8-a zi din octava Crăciunului (1 ianuarie)
† SF. MARIA, NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU (Anul Nou); 
Fer. Marian, pr. m.
Num 6,22-27; Ps 66; Gal 4,4-7; Lc 2,16-21

LECTURA I
Să pună numele meu peste fiii lui Israel şi eu îi voi binecuvânta!
Citire din cartea Numerilor 6,22-27
În zilele acelea, Domnul i-a zis lui Moise: „Spune-le lui Aaron şi fiilor lui: «Aşa să-i binecuvântaţi pe fiii lui Israel: 24 ‘Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească! 25 Domnul să facă să strălucească faţa lui spre tine şi să se îndure de tine! 26 Domnul să-şi înalţe faţa spre tine şi să-ţi dăruiască pacea!’ 27 Să pună numele meu peste fiii lui Israel şi eu îi voi binecuvânta!»”

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL
Ps 66(67),2-3.5.6 şi 8 (R.: 2a)
R.: Dumnezeu să fie milostiv cu noi şi să ne binecuvânteze!

2 Dumnezeu să aibă milă de noi şi să ne binecuvânteze;
să-şi îndrepte spre noi faţa senină,
3 ca să fie cunoscută pe pământ calea ta
şi mântuirea ta la toate popoarele! R.

5 Să se veselească şi să strige de bucurie popoarele,
pentru că judeci popoarele cu dreptate
şi călăuzeşti neamurile pe faţa pământului! R.

6 Să te laude popoarele, Dumnezeule,
toate popoarele să te laude!
8 Să ne binecuvânteze Dumnezeu
şi să se teamă de el toate marginile pământului! R.

LECTURA A II-A
Dumnezeu l-a trimis în lume pe Fiul său, născut din femeie.
Citire din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Galateni 4,4-7
Fraţilor, când a venit împlinirea timpului, Dumnezeu l-a trimis în lume pe Fiul său, născut din femeie, născut sub Lege, 5 ca să-i răscumpere pe cei care sunt sub Lege, ca să primim înfierea. 6Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu l-a trimis pe Duhul Fiului său în inimile noastre, care strigă: „Abba, Tată!” 7 Aşa încât nu mai eşti sclav, ci fiu; iar dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor prin Dumnezeu.

Cuvântul Domnului

ACLAMAŢIE LA EVANGHELIE Evr 1,1-2
(Aleluia) După ce în trecut a vorbit în multe rânduri şi în multe moduri părinţilor noştri prin profeţi, Dumnezeu, în aceste zile din urmă, ne-a vorbit nouă prin Fiul. (Aleluia)

EVANGHELIA
Păstorii au plecat şi i-au găsit pe Maria, pe Iosif şi copilul culcat în iesle.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca 2,16-21
În acel timp, păstorii au plecat deci în grabă şi i-au găsit pe Maria, pe Iosif şi copilul culcat în iesle. 17 După ce l-au văzut, au făcut cunoscut ceea ce le fusese spus despre acest copil. 18 Toţi cei care auzeau se mirau de cele spuse lor de către păstori. 19 Maria însă păstra toate aceste cuvinte, meditându-le în inima ei. 20 Apoi păstorii s-au întors glorificându-l şi lăudându-l pe Dumnezeu pentru tot ce au auzit şi au văzut, după cum le-a fost spus. 21 Când s-au împlinit cele opt zile pentru circumciderea lui, i s-a pus numele Isus, aşa cum a fost numit de înger mai înainte de a fi fost zămislit.

Cuvântul Domnului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

paxlaur@yahoo.com 7:00 - 22:00
%d blogeri au apreciat asta: