Prioritățile și „visele”: o singură listă


lista prioritati viseNe-am început vara cu o listă întreagă de lucruri pe care am fi vrut să le realizăm: să ne relaxăm, să ne facem prieteni noi (nu doar pe facebook, ci în realitate!) și să consolidăm vechile prietenii prin revederi și excursii. Ne-am propus să citim cărți bune, să vedem filme bune, să călătorim și să facem fapte bune, poate chiar să ajutăm ca voluntari în diferite locuri și instituții. Multe planuri, poate chiar prea multe pentru un timp atât de scurt. Însă oare timpul este scurt sau nu am reușit noi să ne organizăm bine, să ne alegem cu grijă prioritățile? Nu cumva deși visăm mult, ne organizăm puțin și mergem prea mult pe improvizații?

Viața nu poate fi trăită pășind dintr-o imporivizație în alta. Inima nu iubește improvizațiile și nu poate ajunge la fericire parcurgând drumuri improvizate. Și chiar dacă aparent improvizațiile ne pot ajuta sau salva uneori, de cele mai multe ori ele ne distrug visele și fericirea.

Așadar, unde e și cum arată lista noastră de priorități pentru această zi, această lună, acest an? Ce am realizat în această vacanță? Care sunt speranțele noastre? Suntem convinși că putem trăi mai bine luna august decât luna iulie? Care ne sunt prioritățile și care este visul nostru cel mai mare? Ce facem pentru a ni-l împlini?

Prioritatea timpului liber trebuie să fie cum să ne apropiem unii de alții, cum să creștem împreună, cum să punem împreună bunurile, bucuriile, viața, tot ceea ce avem și suntem.

Prioritatea trebuie să fie cunoașterea celuilalt, dar și cunoașterea de sine și a lui Dumnezeu. Cât timp am acordat celuilalt? Dar lui Dumenzeu? Dar cunoașterii de sine? Calea spre împlinire, spre o viață fericită trece prin aceste cunoașteri. Trebuie să (re)cunoaștem cum suntem, unde suntem și ce anume putem îmbunătăți în viața noastră.

Prioritățile vacanței trebuie să cuprindă prioritățile vieții, speranțele pe care le avem pentru viitorul nostru. Nu există un timp potrivit pentru a ne opri din visare. Nu există un timp în care să încetăm să luptăm pentru visele noastre. Nu doar vacanța trece, ci viața! De aceea, să ai o listă cu priorități înseamnă să ai vise și să trăiești bucuria împlinirii lor. De fapt, înseamnă să trăiești fericit!

Categorii:Predici si meditatii, tineriEtichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: