Ce au în comun oamenii care îl văd pe Dumnezeu?


Ceea ce au în comun oamenii care îl văd pe Dumnezeu – acei oameni care așteaptă, caută și simt imediat prezența lui Dumnezeu, asemenea Anei – nu este inteligența sau vârsta, nici bogăția sau funcția, nici sărăcia sau suferința, ci iubirea. Iar cine-l iubește cu adevărat, îl caută și îl strigă cu ardoare: vrem să vedem chipul tău! Arată-ne, Doamne, fața ta! Fă să strălucească fața ta asupra noastră și vom fi mântuiți (cfr. Ps 27,8-14; 80,7).

Și Dumnezeu li se arată. Domnul ni se arată! Se face prezent! Se face om! 

Cuvântul făcut trup, Dumnezeu făcut om: e mult mai mult decât poate suporta logica acestei lumi dacă nu e susținută de harul credinței. Nimeni în afară de Isus Cristos nu ar fi putut să umple acest abis între Dumnezeu și om. Cu adevărat e mai mare mister în faptul că Dumnezeu s-a făcut om, decât în faptul că un om a murit pentru noi. Distanța dintre Dumnezeu și om e mai mare decât distanța dintre om și moarte! Numai un Dumnezeu iubitor de oameni putea păși peste acest abis. 

Ferice de cel care răspunde cu iubire la iubire! Ferice de cel care străbate lumea căutând chipul lui Cristos, căutând prezența lui Dumnezeu în Euharistie, în Scriptură și în cei săraci!


Aleluia.
Ne-a strălucit o zi sfântă. Veniţi, neamuri, şi adoraţi-l pe Domnul! Astăzi a coborât pe pământ o lumină mare.
Aleluia

EVANGHELIA
Vorbea despre copil tuturor celor care aşteptau eliberarea Ierusalimului.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Luca 2,36-40
În acel timp, era acolo şi Ana, profetesa, fiica lui Fanuel, din tribul lui Aşer. Aceasta era mult înaintată în vârstă. După ce trăise cu bărbatul ei şapte ani de la fecioria ei, 37 era acum văduvă şi ajunsese la optzeci şi patru de ani. Ea nu părăsea templul, slujind zi şi noapte prin posturi şi rugăciuni. 38 Fiind prezentă şi ea, îl mărturisea pe Dumnezeu şi vorbea despre copil tuturor celor care aşteptau eliberarea Ierusalimului. 39 Când au împlinit toate după Legea Domnului, s-au întors în Galileea, în cetatea lor, Nazaret. 40 Iar copilul creştea şi se întărea, plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era asupra lui.

Cuvântul Domnului

Categorii:Craciun, E bine de ştiut, Predici si meditatiiEtichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: