Mulțumesc, Doamne! 


În pofida tuturor greutăților și a suferințelor cauzate de sărăcie, pandemie, război și altele, viața ne oferă cu generozitate semne de speranță, urma prezenței lui Dumnezeu și frumusețea operei sale. Zilnic avem posibilitatea să admirăm răsăritul soarelui sau apusul; ori să ne bucurăm de parfumul sau de culorile unei flori mici ce crește tăcută în preajma noastră; ori să străbatem munții și să admirăm măreția lor sau frumusețea pădurilor colorate de toamnă; sau marea sau delta sau râurile; sau o carte bună, un film bun, o operă de artă, o muzică bună; sau copiii din jurul nostru, cu zâmbetul și inocența lor; sau bătrânii plini de istorii și seninătate; sau orice om frumos, om bun din casa noastră, de la serviciu, de la școală. Câtă frumusețe ne oferă natura, arta și câtă forță primim din prietenia cu oamenii frumoși, colegi sau rude, părinți sau frați, bunici sau nepoți…

Viața e plină de lucruri mărețe și astăzi e timpul potrivit pentru a ne opri și să admirăm frumusețea pitită în jurul nostru, să descoperim ceva frumos din viața noastră și să spunem: mulțumesc, Doamne. 

Și apoi – fără a nesocoti lumea, viața, suferința, problemele din jur și din noi înșine – să ne ridicăm ochii spre cer. Credința ne va ajuta să vedem ceva extraordinar: oricât de frumoase ar fi realitățile din această lume, Domnul ne-a pregătit „lucruri și mai mari” (In 1,50). Vom vedea și noi „cerul deschis și pe îngerii lui Dumnezeu urcând și coborând deasupra Fiului Omului” (In 1,51). Da, „lucruri pe care ochiul nu le-a văzut și urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a pregătit Dumnezeu celor care îl iubesc pe el” (1Cor 2,9).

Pentru toate acestea, mulțumim, Doamne! Însuflețiți de iubirea ta, plini de recunoștință, credem cu tărie și așteptăm cu speranță neclintită ziua în care „vom vedea lucruri mai mari decât acestea” (In1,50)!


Veţi vedea cerul deschis şi pe îngerii lui Dumnezeu urcând şi coborând deasupra Fiului Omului.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Ioan 1,47-51
În acel timp, Isus l-a văzut pe Natanael venind la el şi a zis despre el: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este viclenie!” 48 Natanael i-a zis: „De unde mă cunoşti?” Isus i-a răspuns şi i-a zis: „Înainte de a te fi chemat Filip, te-am văzut stând sub smochin”. 49 Natanael i-a răspuns: „Rabbi, tu eşti Fiul lui Dumnezeu, tu eşti regele lui Israel”. 50 Isus a răspuns şi i-a zis: „Pentru că ţi-am spus că te-am văzut sub smochin crezi? Vei vedea lucruri mai mari decât acestea”. 51 Şi i-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: veţi vedea cerul deschis şi pe îngerii lui Dumnezeu urcând şi coborând deasupra Fiului Omului”.

Cuvântul Domnului

Categorii:E bine de ştiut, Predici si meditatiiEtichete:, , , , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: