Criza promisiunilor împlinite


„Dumnezeu ne este Tată
nu pentru că împlinește toate dorințele noastre,
ci pentru că își ține toate promisiunile”.

Una dintre bucuriile pe care ni le facem unii altora este împlinirea promisiunilor. Este un mare dar să fii om de cuvânt, să împlinești ceea ce ai promis. Sunt impresionante legăturile generate de împlinirea promisiunilor: prietenie, încredere, stabilitate. Împlinirea cuvântului dat este semnul maturității personale și al responsabilității comunitare. 

Însă astăzi trăim o criză a promisiunilor împlinite: oamenii nu mai respectă cuvântul dat. Această criză a generat o lipsă de încredere în oameni și în instituții. Să-ți dai cuvântul sau să faci un jurământ era cândva ceva sacru: mai bine mureai decât să nu respecți promisiunea. Astăzi? Ce se întâmplă cu jurămintele? Ce se întâmplă cu ceea ce promitem oamenilor și lui Dumnezeu? 

Trebuie să soluționăm această criză a încrederii împlinindu-ne toate promisiunile. Avem multe motive să fim oameni de cuvânt. Împlinirea promisiunilor stă la baza realizării autentice a vieții și a relațiilor noastre. Respectarea promisiunilor, sinceritatea jurământului și împlinirea cu fidelitate a cuvântului dat construiesc și consolidează persoana umană, familia, comunitatea, ordinea socială, dreptatea, întreaga societate. 

Raportat la timp, cuvântul dat are valoare tridimensională: deși orice cuvânt rostit devine imediat trecut, împlinirea sau neîmplinirea lui în prezent  are consecințe până și asupra celui mai îndepărtat viitor. Să nu ne amăgim: trecerea timpului nu rezolvă problema cuvântului dat fără împlinirea lui. 

Să învățăm de la Dumnezeu. Spunea Dietrich Bonhoeffer: „Dumnezeu ne este Tată nu pentru că împlinește toate dorințele noastre, ci pentru că își ține toate promisiunile”. Tot ceea ce Dumnezeu ne-a promis a împlinit în Isus Cristos: săracilor li se vestește evanghelia, cei cu inima zdrobită sunt vindecați, cei orbi văd, cei asupriți primesc libertatea (Lc 4,14-22). Să ne întipărim acest adevăr în inimă și să urmăm exemplul Domnului. 

Să ne facem o regulă de viață din respectarea cuvântului dat. Nicio legătură creată în această viața nu va rezista dacă nu se bazează pe adevăr și pe împlinirea promisiunilor făcute. Doar fiind oameni de cuvânt și ucenicii Cuvântului vom ajunge să cunoaștem „ceea ce ochiul nu a văzut, urechea nu a auzit, ceea ce la inima omului nu a ajuns”: fericirea veșnică (1Cor 2,9).Să ne rugăm zilnic cu psalmistul: „Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut? Voi lua potirul mântuirii și voi invoca numele Domnului. Voi împlini promisiunile făcute Domnului de față cu tot poporul său” (Ps 116,12-14).

copil-abandonat

Proiectul lunii noiembrie 2021: salvează o copilărie furată, ajută o mamă singură

Dacă vrei să ajuți, susține Paxlaur și proiectul lunii noiembrie 2021 prin: PayPal: paxlaur@yahoo.com. Sau prin Banca Transilvania: în RON: RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON) – Dăncuță Laurențiu. Sau în EURO: RO03BTRLEURCRT0378224401. Vă mulțumesc! Domnul să ne țină uniți în rugăciune și în facerea de bine!

€9.00

Aici puteți citi detalii despre cele trei copilării furate și alte proiecte Paxlaur:

Detalii aici (Prima copilărie furată) 


și aici (A doua copilărie furată) 

și aici (A treia copilărie furată)… !

Aici DETALII despre alte proiecte PAXLAUR

Cazul lunii noiembrie se referă la prima copilărie furată (https://paxlaur.com/2020/11/14/cele-trei-copilarii-furate-si-cele-trei-zile-in-care-putem-reda-copiilor-copilaria-prima-zi/): copii, adolescenți și tineri care și-au jertfit copilăria și viitorul ca să-și crească frații mai mici. Unii, chiar dacă este târziu, au încă posibilitatea de a-și recupera copilăria furată și să-și construiască viitorul. Să nu-i abandonăm!

Categorii:E bine de ştiut, Predici si meditatiiEtichete:, , , , ,

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: