Lume, îți doresc o viață nouă!


După cum Cristos a înviat din morți prin gloria Tatălui, 
la fel și noi să umblăm într-o viață nouă” (Rom 6,4)
.

Cristos, speranța noastră, a înviat!

Lumea și zgomotul ei – mai ales zgomotul armelor! – ne-au furat liniștea și pacea. Însă Cristos, după zilele mormântului și ale tăcerii, ni le redă prin învierea sa glorioasă ca să putem umbla liniștiți, fără teamă, într-o viață nouă.

Lumea și consumismul ne-au amestecat valorile și prioritățile. Însă Cristos, prin învierea sa glorioasă, ne luminează cu claritatea învățăturii sale ca să putem umbla într-o viață nouă feriți de orice rătăcire, liberi de orice confuzie. Cristos înviat este calea, adevărul și viața. În lumina prezenței sale totul este clar!

Lumea și grijile ei ne risipesc viața și timpul. Însă Cristos înviat dăruiește vieții noastre veșnicie, nemurire, ca să putem umbla într-o viață nouă fără disperare în fața trecerii timpului și a morții. Duhul Sfânt, Domnul și de viață dătătorul, este arvuna moștenirii noastre (Ef 1,13-14).

Lumea și fricile ei ne închid în egoism. Însă Cristos, prin patima, moartea și învierea sa, ne înrădăcinează în iubirea generoasă față de aproapele ca să putem umbla într-o viață nouă slujind tuturor.

Lumea și păcatul vor să ne subjuge, să ne transforme în sclavi. Însă Cristos cel veșnic ne-a lăsat sacramentele eliberării ca să putem umbla într-o viață nouă liberi de orice păcat. 

Lumea și Diavolul, tatăl minciunii, încearcă să ne dezbine, să ne facă să ne simțim dușmani, orfani, singuri pe lume. Cristos prin învierea sa nu doar că ne unește, ci ne transformă în frați: Dumnezeu este Tatăl nostru, iar în Preacurata Fecioară Maria avem toți o mamă. Acum putem umbla ca frați într-o viață complet nouă.

Lumea și moartea din ea ne dau târcoale. Însă viața trăită alături de Cristos înviat nu e doar o pregătire pentru o moarte bună, ci e mult mai mult: este învingerea morții. Viața noastră este acum o pregătire continuă nu doar pentru a muri frumos, ci pentru a învinge moartea prin Cristos și cu Cristos. Pentru această, împreună cu Domnul vieții, umblăm și trăim zi de zi într-o viață nouă în care moartea a fost deja învinsă.

Lumea și iar lumea. Lumea… Dar să nu uităm: lumea suntem noi. Să veghem să nu fim prilej de neliniște sau de păcat pentru nimeni. Lumea suntem noi și tocmai pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire a venit Cristos, a trăit, a suferit, a murit răstignit și a înviat, pentru ca noi, lumea, să avem viață, pentru ca noi să umblăm într-o viață nouă. El singur este calea, adevărul și viața. El este pacea, libertatea și veșnicia noastră.

În mijlocul lumii asaltate de spaima morții, în această viață trăită între lume și Cristos, între moarte și înviere vă doresc o viață nouă, liberă, senină, plină de Cristos înviat. 

Tuturor celor care trec pragul acestui „loc”, vă doresc zile de har: Cristos înviat să se facă prezent în inima și în casa voastră! Să fiți binecuvântați cu o viață nouă!

Cristos, speranța noastră, a înviat!

Citire din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Romani 6,3-11
Fraţilor, nu ştiţi că noi, toţi care am fost botezaţi în Cristos Isus, am fost botezaţi în moartea lui? 4Aşadar, am fost înmormântaţi împreună cu el prin Botez în moartea lui pentru ca, după cum Cristos a înviat din morţi prin gloria Tatălui, la fel şi noi să umblăm într-o viaţă nouă. 5 Căci dacă am fost împreună sădiţi într-o moarte asemănătoare cu a lui, la fel vom fi în înviere, 6 ştiind bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu el, pentru ca trupul păcatului să fie nimicit, aşa încât să nu mai fim sclavii păcatului, 7 fiindcă cel care a murit a fost eliberat de păcat. 8 Dar dacă am murit împreună cu Cristos, credem că vom şi trăi împreună cu el, 9 ştiind că Cristos cel înviat din morţi nu mai moare, moartea nu mai are nicio putere asupra lui. 10 Când a murit, el a murit pentru păcat o dată pentru totdeauna, dar acum este viu; el trăieşte pentru Dumnezeu. 11 Tot aşa şi voi, consideraţi că sunteţi morţi pentru păcat, dar vii pentru Dumnezeu în Cristos Isus!

Cuvântul Domnului

Categorii:E bine de ştiut, Invierea Domnului (Pastele)Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: