Fenomenul Bergoglio: am cerut un Papă şi tu ne-ai dat un (om) fenomen(al)!


Papa FransciscSe spune despre Dumnezeu că dăruieşte cu îmbelşugare, boiereşte (şi gândul îmi fuge la părintele N. Steinhardt). Domnul este cel care ne-a învăţat: „Cereţi şi vi se va da!” (cf. Mt 7,7). Nu cu mult timp în urmă, zile întregi am stat şi ne-am rugat pentru viitorul Bisericii, în special pentru un nou Sfânt Părinte pe care ni-l doream după inima Domnului. Eram ca nişte oi fără păstor şi simţeam nevoia unui părinte aşa cum unui copil i se face dor de mama sa. După zilele pline de arşiţa singurătăţii, a neliniştii, a dorului, s-a făcut lumină. Am auzit cuvintele Habemus Papam şi am văzut omul îmbrăcat în alb. Când a început să vorbească am simţit toţi că Domnul ne-a îndrăgit rugăciunile şi ni le-a ascultat. În câteva clipe s-a făcut lumină şi am înţeles generozitatea lui Dumnezeu: noi am cerut un papă, iar el ne-a dat mult mai mult: ne-a dat un fenomen, un om fenomenal! În doar câteva zile s-a răspândit ca o blândă şi benefică adiere de vânt „fenomenul Bergoglio” sau „stilul Francisc”.

Legat de ceea ce cerem în rugăciunile noastre şi ceea ce primim de la Domnul, îmi vin în minte cuvintele unei rugăciuni:

Ti-am cerut, Doamne putere ca sa am succes in viata,

Dar m-ai facut neputincios ca sa invat sa ma supun.

Ti-am cerut sanatate ca sa infaptuiesc lucruri mari,

Dar am ajuns infirm ca sa savarsesc lucruri si mai mari

Si astfel viata mea sa primeasca o alta valoare.

Ti-am cerut bogatie ca sa fiu fericit,

Dar m-ai facut sarac ca sa fiu smerit.

Ti-am cerut stapanire ca sa fiu pretuit de oamnei,

Dar am primit neputinta ca sa am mereu nevoie de Tine.

Ti-am cerut prietenia celorlalti ca sa nu traiesc singur,

Dar  Tu mi-ai dat o inima mareca sa-i iubesc pe toti.

Ti-am cerut toate lucrurile care mi-ar fi putut face bucurie,

Dar Tu mi-ai dat viata ca sa ma bucur de toate lucrurile ei.

Nu am primit nimic din ceea ce nu nadajduisem.

Fara sa vreau, rugaciunile pe care nu le-am rostit , au fost auzite.

Sunt cel mai fericit dintre toti oamenii.

Da, pot să spun că sunt cel mai fericit dintre toţi oamenii. Şi aceasta nu pentru că avem un Păstor atât de blând şi smerit, ci pentru că Biserica străluceşte din nou după o noapte îndelungată. De aceasta radiere de lumină avea nevoie omenirea şi Biserica: de un fenomen, fenomenul Bergoglio, fenomenalul Francisc.

Sfantul Parinte papa Francisc saruta un bolnavI-am cerut lui Dumnezeu un păstor cu inima blândă şi smerită ca inima sa, iar el ne-a dat un păstor trup şi suflet după chipul şi asemănarea sa.

I-am cerut Domnului un conducător pentru Biserica sa, iar el ne-a dat un slujitor în care s-a împlinit cuvântul Evangheliei: „cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru, căci oricine se va înălţa va fi umilit şi oricine se va umili va fi înălţat” (Mt 23,11-12).

I-am cerut lui Dumnezeu un om care să vină şi să aducă linişte în inima Bisericii, iar el ne-a dat unul care a făcut ca vocea Bisericii şi puterea cuvântului divin să răsune în întreaga lume iar inima Bisericii să bată din nou cu putere!

I-am cerut lui Dumnezeu un papă, iar el ne-a dat un tată care nu conteneşte să-i surprindă pe fiii săi prin simplitatea şi iubirea sa.

I-am cerut lui Dumnezeu om care să ne vorbească despre iubire, iar el ne-a dat un om care trăieşte iubirea.

Noi i-am cerut lui Dumnezeu un papă care să-i iubească pe bolnavi şi să se roage pentru ei, iar el ne-a dat un mângâietor al suferinzilor, un om care le sărută chipul apăsat de sudoarea suferinţei.

În aceste zile am simţit că atunci când îi ceri lui Dumnezeu un om, el îţi trimite un înger.

Vrem sau nu, toţi trebuie să recunoaştem încă o dată că Dumnezeu se pricepe la oameni. Dumnezeu are gusturi bune, cele mai bune.

PS. Cine mai are dubii, să caute pe google stirile despre papa Francisc. Toate smulg inimilor noastre un „wow… ce om!” (ultima, pe care am citit-o astăzi, e aceasta: http://www.money.ro/papa-francisc-a-sunat-la-un-chiosc-de-ziare-din-buenos-aires-pentru-a-anula-abonamentul_1244360.html). Dumnezeu să-l binecuvânteze iar nouă să ne dăruiască inspiraţia de a ne ruga mereu pentru el. E abia începutul!


SPRIJINĂ și tu UN COPIL care riscă să abandoneze ȘCOALA și VIAȚA!

Cei care doresc pot susține proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€4,00

Categorii:Papa FranciscEtichete:, , ,

10 comentarii

 1. Va multumesc!

  Apreciază

 2. Emotionant!Dumnezeu sa-l binecuvinteze!LAUDAT SA FIE ISUS !

  Apreciază

 3. O sa aveti o mare surpriza cu acest papa smerit va schimba dogmele si va cauta sa unifice toate religiile este Profetul mincinos .Stiu nu ve-ti crede. dar este iezuit daca va spune ceva asta.El va pregati calea antihristului nu va lasati inselati.

  Apreciază

  • Lăudat să fie Domnul Isus.
   Să ştiţi că v-am publicat comentariul nu doar pentru că mi-aţi smuls un zâmbet, ci şi pentru că mi-aţi făcut o bucurie şi spre să fiţi profet: să vă audă Domnul şi să reuşească acest sfânt Părinte să facă o singură Biserică, o singură turmă şi un singur păstor, „ca toţi să fie una” (Oare nu scrie asta în Sfânta Scriptură, în cuvintele lui Isus? (cf. In 17,20-23)).

   Legat de Scriptură şi de Anticrist, mi-aţi amintit de un text foarte potrivit pentru ceea ce spuneţi: „Atunci i a fost adus un posedat de diavol, orb şi mut, iar el l a vindecat aşa încât mutul vorbea şi vedea. Toate mulţimile erau cuprinse de uimire şi spuneau: „Oare nu este acesta fiul lui David?” Dar fariseii, când au auzit, spuneau: „Acesta nu scoate diavolii decât cu Beelzebul, căpetenia diavolilor!” Cunoscând gândurile lor, le a spus: „Orice împărăţie dezbinată în ea însăşi se ruinează şi orice cetate sau casă dezbinată în sine, nu va dăinui. Iar dacă Satana îl alungă pe Satana, se dezbină în el însuşi; aşadar cum va dăinui împărăţia lui? Şi dacă eu scot diavolii cu Beelzebul, fiii voştri cu cine îi scot? De aceea ei vor fi judecătorii voştri. Dar dacă eu scot diavolii cu Duhul lui Dumnezeu, împărăţia lui Dumnezeu a ajuns cu adevărat la voi.
   Sau cum ar putea cineva să intre în casa unui [om] puternic şi să i ia bunurile, dacă nu l ar lega mai întâi pe cel puternic? Într adevăr, numai atunci îi va prăda casa.
   Cine nu este cu mine, este împotriva mea şi cine nu adună cu mine, risipeşte. De aceea vă spun, toate păcatele şi blasfemiile vor fi iertate oamenilor, însă blasfemia împotriva Duhului nu va fi iertată. Şi dacă cineva ar spune un cuvânt împotriva Fiului Omului va fi iertat, dar dacă ar vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în lumea aceasta, nici în cea care va veni (Mt 12,22-32).
   Domnul să vă binecuvânteze şi să vă umple inima de iubire!

   Apreciază

 4. Mi-a plăcut enorm această destăinuire, pentru că până la urmă este un fel de rugăciune, în care Dumnezeu este preamărit pentru bucuriile pe care li le dă oamenilor și pentru minunile pe care le săvârșește. Mi-a plăcut enorm pentru că se simte inima sinceră și, într-o lume care nu vrea să mai lase să se vadă o fărâmă de sentiment, Dumnezeu și oamenii Săi au curajul să spună că Dragostea învinge. Mi-a plăcut enorma pentru că am întâlnit această frază *În aceste zile am simţit că atunci când îi ceri lui Dumnezeu un om, el îţi trimite un înger.* care este cel mai mare adevăr pe care l-am citit vreodată – și pentru lumea noastră, dar și pentru fiecare în parte.
  Mulțumesc Domnului pentru oamenii care încă Îl iubesc.

  Apreciază

 5. A republicat asta pe Prea târziu te-am iubit… și a comentat:

  În aceste zile am simţit că atunci când îi ceri lui Dumnezeu un om, el îţi trimite un înger…

  „Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România, a informat astăzi Biroul de presă al Sfântului Scaun. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc” (http://www.bisericacatolica.ro/).

  Mai multe despre „fenomenul Bergoglio” sau „stilul Francisc” de acum 6 ani…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: