Devieri ale credinţei. Vremuri grele! Tu, însă…


noaptea intunecata si lumina credințeiDacă nu pentru astăzi, dacă nu tocmai pentru noi și trezirea noastră, atunci pentru cine au fost scrise aceste cuvinte acum 2000 de ani?

Să le citim cu atenție, să le medităm și, mai ales, să ne rugăm pentru Biserică, pentru Sfântul Părinte și, nu în ultimul rând, pentru convertirea noastră!

Uniți în rugăciune, să străbatem împreună („Episcop și popor”), drumul spre Adevărul care ne va face liberi, acel Adevăr care nu este o idee, ci o persoană: Isus Cristos (cf. In 8,32, In 14,6)!

Devieri ale credinţei în timpurile de pe urmă

1 Dar să ştii acestea: în zilele de pe urmă vor fi vremuri grele2 pentru că oamenii vor fi egoişti, lacomi de bani, lăudăroşi, aroganţi, defăimători, neascultători faţă de părinţi, nerecunoscători, sacrilegi, 3 lipsiţi de iubire, neînduplecabili, perfizi, indisciplinaţi, cruzi, duşmani ai binelui, 4 trădători, obraznici, orbiţi de mândrie, iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu, 5 având înfăţişarea evlaviei, dar renegând puterea ei. Şi de aceştia fereşte-te! 6 Dintre ei sunt aceia care se strecoară prin case şi ademenesc femeiuşti încărcate de păcate, frământate de pofte de tot felul, 7 [gata] mereu să înveţe, dar incapabile să ajungă vreodată la cunoaşterea adevărului. 8 Căci aşa cum Iánes şi Iambrés i s-au opus lui Moise, tot aşa şi aceştia se opun adevărului, oameni stricaţi la minte, găsiţi nevrednici în privinţa credinţei, 9 dar nu vor ajunge prea departe, pentru că nebunia lor va fi dezvăluită tuturor aşa cum a fost şi a acelora.

Atitudinea ideală a omului lui Dumnezeu

10Tu, însă,ai urmărit îndeaproape învăţătura [mea], purtarea mea, hotărârea, credinţa, îndelunga răbdare, iubirea, statornicia mea 11 în persecuţii şi suferinţele care au venit asupra mea în Antiohía, în Icóniu şi în Lístra. Câte persecuţii am îndurat! Şi Domnul m-a salvat din toate. 12 Dar toţi cei care vor să trăiască în Cristos Isus cu evlavie vor fi persecutaţi. 13 Însă oamenii răi şi impostori vor merge din rău în mai rău, înşelând şi fiind înşelaţi.

14Tu, însă, rămâi statornic în cele pe care le-ai învăţat şi în care crezi, ştiind de la cine le-ai învăţat! 15 Din copilărie cunoşti Sfintele Scripturi care îţi pot da înţelepciunea spre mântuire prin credinţa care este în Cristos Isus. 16 Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi este de folos pentru a învăţa, a dojeni, a îndrepta, a educa în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, pe deplin pregătit pentru orice lucrare bună.

(din Scrisoarea a doua sf. apostol Paul către Timotei, cap. 3)

Cu gândul la încercările prin care trece Biserica și Sfântul Părinte/papalitatea, recitesc cele scrise acum 5 ani, când a fost ales Sfântul Părinte papa Francisc:

și

Cred și astăzi ceea ce spuneam atunci: când îi ceri lui Dumnezeu un om, el îţi trimite un înger.

Categorii:Biserica, E bine de ştiut, Papa Francisc, ScripturaEtichete:, , , , , , , , , , ,

3 comentarii

  1. Doamne ajuta sa ramanem langa tine

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: