Până și supereroii au nevoie de el…


Isus si supereroiiÎți mai amintești când te-ai visat ultima dată erou? Îți amintești ziua când te vedeai un comandant puternic în fruntea unei armate cu care cucereai lumea și o făceai mai bună? Sau o regină care rânduia cu înțelepciune regatul și era iubită de tot poporul? Îți amintești când ai vrut ultima dată să ai puteri extraordinare și să salvezi lumea sau măcar un prieten, o rudă, un muribund?

În timp ce unii doar ne-am visat eroi, comandanți, regine, oameni înzestrați cu puteri deosebite, alții chiar au avut astfel de daruri. Unii au condus regate, alții armate, alții sute de oameni, ca și centurionul din evanghelie. Dar iată că și ei – oameni puternici! – au nevoie de cineva mai mare decât ei: „Doamne, ajută-mi servitorul care zace paralizat și suferă groaznic” (cf. Mt 8,6)!

Chiar și cei mai mari eroi au nevoie de Cristos. Și dacă ei, oameni puși să comande, înzestrați cu putere și hotărâți să cucerească și să schimbe lumea, au nevoie de Dumnezeu și apelează la el, oare noi – mici, tineri, fragili, simpli muritori – cum de îndrăznim să ne construim viitorul fără Dumnezeu?!

Adevărații eroi – oamenii care dau o nouă strălucire acestui pământ! – se lasă luminați și conduși de Dumnezeu (cf. 2Tim 1,10b). Ceilalți (ne) rătăcesc, pierd! Tu unde ești? Cum te vezi erou: cu Dumnezeu sau fără?

Nu te amăgi! Fii smerit! Nu refuza un Dumnezeu care vrea să vină în viața ta: „Voi veni și te voi vindeca! Voi veni și voi face din tine un adevărat erou, un om care știe drumul spre casă, spre fericire. Voi veni și voi șterge orice lacrimă din ochii tăi” (cf. Ap 21,5).

Cristos se naște pentru tine ca să-ți arate drumul spre casă, spre fericirea de a fi erou, de a fi copilul lui Dumnezeu (cf. In 1,12).


Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 8,5-11
În acel timp, intrând Isus în Cafarnaum, a venit la el un centurion, rugându-l: 6 „Doamne, servitorul meu zace în casă paralizat, suferind groaznic”. 7 El i-a spus: „Voi veni eu însumi şi-l voi vindeca”. 8Dar centurionul, răspunzând, i-a zis: „Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperişul meu, dar spune numai un cuvânt şi va fi vindecat servitorul meu! 9 Căci şi eu sunt un om supus autorităţii; având soldaţi în subordine, spun unuia: «Du-te!», iar el se duce, şi altuia: «Vino!», iar el vine, şi servitorului meu: «Fă aceasta!», iar el face”. 10 Auzind, Isus s-a mirat şi le-a spus celor care îl urmau: „Adevăr vă spun că la nimeni în Israel nu am găsit o astfel de credinţă. 11 De aceea vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus şi vor sta la masă în împărăţia cerurilor împreună cu Abraham, Isaac şi Iacob”.


Te invit cu drag să urmărești zi de zi itinerarul „Drumul spre acasă: o călătorie a sufletului” (detalii AICI), prin care fiecare „este invitat să primească călăuza Cuvântului lui Dumnezeu ce îl va însoţi zi de zi, să-şi găsească un timp de linişte şi de meditaţie, să ia hotărâri concrete pe care să le pună în practică, pentru ca astfel întreaga sa viaţă să se transforme, iar sărbătoarea Naşterii lui Cristos să îl găsească mai plin de strălucire şi de pace”.

Citește meditația zilei AICI!

 

Categorii:Advent, E bine de ştiut, Predici si meditatiiEtichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: