Locul meu sub cruce – Itinerar pentru tineri


Cruce„Postul Mare
este timpul în care să îţi aminteşti
că ai şi tu un loc sub cruce
şi că acela este doar al tău!”

Şi în acest timp sfânt al Bisericii, Acţiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi propune membrilor sectorului tineri şi tuturor celor care se simt tineri în inima lor un itinerar spiritual personal care să ne aducă mai aproape de Isus şi de biruinţa sa. Activitatea este coordonată de echipa formativă.

Itinerarul din acest an stă la umbra crucii: Locul meu sub crucehttp://itinerar-postulmare2018.blogspot.ro. În fiecare zi, pe blog vor fi postate scurte reflecţii la Evanghelia zilei, redactate de un asistent spiritual, alături de rugăciuni şi alte modalităţi de trăire a credinţei (îndemnuri, provocări, muzică, citate) alese cu grijă de o echipă frumoasă de tineri îndrăgostiţi de Cristos.

„Postul Mare este timpul în care să îţi aminteşti că ai şi tu un loc sub cruce şi că acela este doar al tău! Este locul sub privirea eliberatoare a lui Cristos care a fost înălţat pe cruce pentru ca tu să nu fii strivit de Cel Rău, să nu fii apăsat de povara greşelilor, să nu fii încercat de tristeţe. Cu toată suferinţa sa, Cristos doreşte să întâlnească privirea ta şi să atingă inima ta aşa cum a atins inima centurionului care, privind la el cum se jertfeşte, înţelege totul: „Cu adevărat acesta era Fiul lui Dumnezeu!” (Mt 27,54).

Nu poţi să stai cu ochii închişi şi să strigi că soarele nu există! De aceea, îţi propunem să-ţi ridici privirea, să parcurgi zi de zi acest itinerar, să te opreşti la picioarele Crucii şi să întâlneşti privirea lui Isus. Ai nevoie de această întâlnire, ai nevoie să te opreşti şi să te bucuri de această prezenţă!”

Meditațiile și rugăciunile pot fi citite AICI: http://itinerar-postulmare2018.blogspot.it

Acţiunea Catolică

Preluat de pe http://www.ercis.ro

Categorii:E bine de ştiut, Lecturi, Postul MareEtichete:, , , , , ,

2 comentarii

  1. Aleluia! Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: