Rozariul: arma împotriva marelui acuzator care «umblă prin lume căutând cum să acuze». Numai rugăciunea îl poate înfrânge


diavolul existaPapa Francisc: „Cer credincioşilor să se roage pentru Biserica atacată de diavol”

De Andrea Tornielli

Biserica este sub atac şi papa Francisc, în ziua comemorării liturgice a celor trei arhangheli, Mihail, Gabriel şi Rafael, cere poporului creştin o rugăciune specială în luna octombrie. Este o iniţiativă care arată cât de mare este preocuparea episcopului de Roma pentru scandalul abuzurilor asupra minorilor dar şi pentru a ridicarea nivelului atacurilor împotriva papei, a curiei, a episcopilor, din partea celor care zilnic seamănă dezbinări şi inspiră ură şi batjocură faţă de succesorii apostolilor favorizând răspândirea unei mentalităţi schismatice. Faptele sunt sub ochii tuturor: folosirea instrumentală a scandalului pedofilia, utilizat pentru bătăliile de putere în Biserică, punerea în stare de acuzare a pontifului, criticarea feroce şi insistentă a persoanei sale, orice ar face sau ar spune el.

„Sfântul Părinte – informează Sala de Presă a Vaticanului – a decis să-i invite pe toţi credincioşii, din toată lumea, să se roage Sfântul Rozariu în fiecare zi, în timpul întregii luni mariane octombrie; şi să se unească astfel în comuniune şi în pocăinţă, ca popor al lui Dumnezeu, în a cere Sfintei Născătoare de Dumnezeu şi sfântului Mihail arhanghelul să ocrotească Biserica de diavol, care mereu încearcă să ne despartă de Dumnezeu şi între noi”.

În zilele trecute, Francisc l-a întâlnit pe părintele Fréderic Fornos, director internaţional al Reţelei Mondiale de Rugăciune pentru Papa; şi i-a cerut „să răspândească în toată lumea acest apel al său adresat tuturor credincioşilor, invitându-i să încheie recitarea Rozariului cu vechea invocaţie «Sub tuum praesidium», şi cu rugăciunea către sfântul Mihail arhanghelul care ne ocroteşte şi ne ajută în lupta împotriva răului. Rugăciunea – a afirmat pontiful în urmă cu puţine zile, la 11 septembrie 2018, într-o omilie la Sfânta Marta, citând cartea lui Iob – este arma împotriva marelui acuzator care «umblă prin lume căutând cum să acuze». Numai rugăciunea îl poate înfrânge. Misticii ruşi şi marii sfinţi din toate tradiţiile sfătuiau, în momentele de turbulenţă spirituală, să se refugieze sub mantia Sfintei Născătoare de Dumnezeu rostind invocaţia «Sub tuum praesidium»„.

Invocaţia «Sub tuum praesidium» spune aşa: „Sub ocrotirea ta alergăm, Sfântă Născătoare de Dumnezeu. Nu dispreţui rugăciunile noastre în nevoile noastre, ci ne mântuieşte pururi de orice primejdie, Fecioară Slăvită şi Binecuvântată”.

„Cu această cerere de mijlocire – mai informează Sala de Presă – Sfântul Părinte le cere credincioşilor din toată lumea să se roage pentru ca Sfânta Născătoare de Dumnezeu să pună Biserica sub mantia ei ocrotitoare: pentru a o feri de atacurile celui rău, marele acuzator, şi a o face în acelaşi timp tot mai conştientă de păcatele, de greşelile, de abuzurile comise în prezent şi în trecut şi angajată să lupte fără ezitare pentru ca răul să nu învingă. Sfântul Părinte a cerut şi ca recitarea Sfântului Rozariu în timpul lunii octombrie să se încheie cu rugăciunea scrisă de Leon al XIII-lea: „Sfinte arhanghel Mihail, apără-ne în luptă; ocroteşte-ne împotriva curselor diavolului. Cu smerenie te rugăm ca Dumnezeu să-l învingă, iar tu, Principele oştirii cereşti, prin puterea dumnezeiască, înlănţuieşte în iad pe satana şi pe celelalte duhuri rele, care umblă rătăcind prin lume spre pierderea sufletelor! Amin”.

„Dezbinările sunt arma pe care diavolul o are mai mult la îndemână pentru a distruge Biserica dinăuntru”, a spus pontiful în urmă cu doi ani. În zilele trecute, după răsunătorul memoriu al fostului nunţiu Viganò care se încheia cu cererea fără precedent a demisiei papei, Francisc a spus: „Cu persoanele care caută numai scandalul şi dezbinarea”, în faţa „câinilor sălbatici” care caută războiul şi nu pacea, singurul drum de parcurs este cel al „tăcerii” şi al „rugăciunii”.

Noul calendar liturgic a grupat într-o unică zi sărbătoarea celor trei arhangheli. Mihail este citat în Biblie în cartea lui Daniel ca primul dintre principii şi păzitorii poporului lui Israel; este definit arhangheli în Scrisoarea lui Iuda şi în cartea Apocalipsului. Şi el este cel care îi conduce pe ceilalţi îngeri în bătălia împotriva dragonului, adică a diavolului, şi îl înfrânge.

(După Vatican Insider, 29 septembrie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

Preluat de pe http://www.ercis.ro

Categorii:Lecturi, Papa Francisc, RugaciuneEtichete:, , , , ,

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: