Singuri pe lume, osteniți și împovărați, vrem să recuperăm entuziasmul așteptării


Isus Rastignit ne atrage la sine_Mathis Gothart GrünewaldViața noastră este marcată de aglomerație și agitație. Este suficient să te oprești în centrul unui oraș și să privești lumea care trece, în mașini sau pe jos. E uimitor: toți sunt grăbiți, îngrămădiți, cu ochii lipiți de un telefon sau adânciți în gânduri și probleme. Privindu-i îi simți pierduți, îndepărtați, îngândurați, oameni „osteniți și împovărați”. Deși ești cu ei, poate chiar în mijlocul lor, te simți singur pe lume: nu ești ascultat, nu ești observat. Pentru ei tu nu exiști. Iar asta se întâmplă și în familie, la școală sau la serviciu, în centrele comerciale, în spitale etc. Peste tot! Uneori chiar și în biserică. Găsești cu greu un om liniștit, odihnit, prezent trup și suflet.

Așa spunem că sunt ceilalți. Dar noi? Oare noi suntem mai liniștiți? Îi vedem, îi ascultăm pe frații noștri? Oare sufletul nostru și-a găsit odihna?

Este un mare har să știi să priețuiești liniștea și să înveți să te oprești din ceea ce faci pentru a privi în jur și, mai ales, în inima ta, pentru a te observa pe tine și pe aproapele. Dacă nu ne oprim din goana după marile realizări, riscăm să construim cele mai frumoase castele, dar… pe nisip. Și tocmai aceste „castele mărețe”, în prăbușirea lor, ne vor zdrobi, ne vor îngropa împreună cu iluziile după care am alergat.

Să ne oprim. Să (re)învățăm calmul, răbdarea și liniștea. Să recuperăm entuziasmul așteptării: așteptarea omului de lângă noi, dar și așteptarea lui Cristos. Cu inima deschisă să ne pregătim pentru primirea celui care vrea să vină în casa noastră. Domnul Isus vine! Și vine tocmai pentru a ne elibera de sufocarea păcatului, activismului, agitației. Așadar, dacă vrei să fii odihnit, oprește-te, fă liniște, așteaptă-l răbdător pe Domnul și fii primitor.

Meditație din cadrul proiectului:
O ancoră pentru inima mea:

itinerar pentru tineri…

Detalii AICI.


SPRIJINĂ și tu UN COPIL care riscă să abandoneze ȘCOALA și VIAȚA!

Cei care doresc pot susține proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€4,00


12 decembrie 2018 

Miercuri din săptămâna a 2-a din Advent
Ss. Fc. Maria de la Guadalupe *; Epimah şi Alexandru, m.
Is 40,25-31; Ps 102; Mt 11,28-30

LECTURA I
Domnul atotputernic îi dă puteri celui obosit.
Citire din cartea profetului Isaia 40,25-31
Cel Sfânt spune: „Cu cine mă veţi asemăna sau cu cine sunt deopotrivă?. 26 Ridicaţi-vă ochii spre înălţimi! Cine le-a creat? El face să iasă, după număr, oştirile lor şi le cheamă pe toate pe nume. De mulţimea puterii şi de mărimea tăriei, nimeni nu este lipsit. 27 De ce spui, Iacob, şi de ce vorbeşti, Israel: este calea mea ascunsă de Domnul şi judecata mea, trecută cu vederea de Dumnezeul meu? 28 Oare nu ştii sau nu ai auzit că Domnul este Dumnezeu veşnic? El, care a creat marginile pământului, nu oboseşte şi nu se osteneşte, iar inteligenţa lui nu poate fi pătrunsă. 29 El dă putere celui ostenit şi înmulţeşte tăria celui vlăguit. 30 Cei tineri obosesc, iar cei maturi se ostenesc şi se poticnesc, 31 dar cei care speră în Domnul îşi întăresc puterea, se înalţă ca pe aripi de vultur, aleargă, dar nu ostenesc, umblă, dar nu obosesc”.

Cuvântul Domnului

PSALMUL RESPONSORIAL
Ps 102(103),1-2.3-4.8 şi 10 (R.: 1a)
R.: Binecuvântează-l, suflete al meu, pe Domnul.

1 Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul
şi tot ce este în mine să binecuvânteze numele său cel sfânt!
2 Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul
şi nu uita nicicând de binefacerile sale! R.

3 El îţi iartă toate nelegiuirile
şi te vindecă de orice boală.
4 El îţi răscumpără viaţa din adânc
şi te încununează cu dragoste şi îndurare. R.

8 Domnul este îndurător şi milostiv,
el este îndelung răbdător şi plin de îndurare.
10 El nu face după greşelile noastre,
nici nu ne răsplăteşte după fărădelegile noastre. R.

ACLAMAŢIE LA EVANGHELIE
(Aleluia) Iată, Domnul vine ca să mântuiască poporul său; fericiţi cei pregătiţi să iasă în întâmpinarea lui! (Aleluia)

EVANGHELIA
Veniţi la mine toţi cei osteniţi.
Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei 11,28-30
În acel timp, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Veniţi la mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi da odihnă! 29 Luaţi asupra voastră jugul meu şi învăţaţi de la mine că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi alinare pentru sufletele voastre! 30 Căci jugul meu este plăcut , iar povara mea este uşoară”.

Cuvântul Domnului

Categorii:Advent, Diverse, Imagini si fotografii, Predici si meditatiiEtichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: