An nou, inimă nouă


1 ianuarie inima de carneDe multe ori considerăm că suntem prea tineri pentru a ne gândi la problemele inimii, cu atât mai puțin la o inimă nouă. Și totuși, orice început (de an!) aduce dorința unei inimi mai bune. Vrem să dispară inima de piatră, inima prefăcută, inima împărțită și în locul ei să primim o inimă de carne, o inimă pură, blândă și smerită, capabilă să iubească dezinteresat (Ez 36,26; Mt 11,29).

La început de an, plini de smerenie și speranță, implorăm de la Domnul o inimă nouă, curată, căită și smerită, o inimă în care să sălășluiască adevărul (Ps 51).

Vrem o inimă care, însetată de Dumnezeu, să-și afle toată bucuria în Cristos și comoara ei să fie Cerul. O inimă de fiu iubit care se roagă spunând mereu „Abba”! O inimă deschisă la șoaptele Duhului care ne invită să-l căutăm pe Dumnezeu, să-l ascultăm, să-l slujim, să-l iubim și să-l preamărim prin gând, cuvânt și faptă (Ps 42; 105,3; Lc 1,47; 11,2; Mt 6,21; Gal 4,6-7).

Vrem o inimă din care să nu iasă nimic rău, ci doar ceea ce-l ajută pe aproapele. O inimă care să nu treacă nepăsătoare pe lângă cel suferind, o inimă care să nu se teamă să împartă, ci să dăruiască totul. De fapt, vrem să punem inimă în tot ceea ce facem, dar nu orice fel de inimă, ci o inimă simplă, dreaptă, pură, lipsită de orice ipocrizie sau viclenie (Mc 7,21-23; Lc 10,29-37; In 1,47).

La începutul anului implorăm de la Domnul o inimă săracă, dar care să-i poată îmbogăți pe mulți. Vrem o inimă care să nu se piardă în „goana după vânt”, după nimicuri și deșertăciune, ci să caute înțelepciunea care vine de Sus, cuvântul viu și plin de putere al lui Dumnezeu, atitudinea care este în Cristos Isus (2Cor 6,10; Qoh 1,13-14; Înț 9,4; Evr 4,12; Fil 2,5; Ps 119,11).

Inimile sunt fragile! Să veghem ca nu cumva prin slăbiciunile nostre să le zdrobim călcându-le în picioare. Să cerem harul de a nu scandaliza, îmbolnăvi, împietri sau întrista vreo inimă (Lc 17,1; Ps 69,7).

Doamne, e Anul Nou! Creează în noi o inimă nouă, blândă și smerită. Dăruiește-ne o inimă pură capabilă să recunoască Esențialul, să-l aleagă și să-l iubească.


SPRIJINĂ și tu UN COPIL care riscă să abandoneze ȘCOALA și VIAȚA!

Cei care doresc pot susține proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€4,00

Categorii:Diverse, Luna iunie: inima lui Isus, Preasfânta Inimă a lui Isus, Predici si meditatii, tineriEtichete:, , ,

2 comentarii

  1. Mulțumim pentru tot ce ne-ai dăruit în 2018!
    În 2019 îți doresc realizarea tuturor dorințelor!
    La mulți ani!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: