Rugăciune


Consacrarea episcopului de Baruipur - Calcutta - India

Consacrarea episcopului de Baruipur – Calcutta – India

Părinte sfânt şi milostiv, tu care veghezi şi orânduieşti încă de la începutul creaţiei cursul istoriei şi însoţeşti fiecare om cu mână grijulie arătându-i calea; tu, care cunoşti inima fiecăruia şi binele care pătrunde inima omului în ciuda infidelităţilor sale; tu, care pe căi insesizabile, poţi da speranţă chiar şi celor care au uitat-o sau pierdut-o, asistă umanitatea noastră neliniştită!

Asistă umanitatea noastră sfâşiată de egoism şi de tulburările acestor vremuri, influenţată de utopiile acestei lumi care caută binele în excesele materiale şi nu ştie să se recunoască drept parte a familiei umane; care se teme de celălalt, de cel diferit, de cel care fuge de pe meleaguri nefericite pentru a ajunge la viaţă!

Asistă umanitatea noastră care nu ştie să mai întindă o mână de ajutor celor mulţi, mai ales tinerilor, siliţi să migreze în căutarea unui loc de muncă şi a unui viitor!

Fă ca cei care suferă, în orice colţ al lumii, din cauza opresiunii puterii şi a banului, care sunt nevoiţi să migreze în masă de pe alte continente pentru a căuta adăpost şi ospitalitate în altă parte, să găsească caritatea de bun venit şi dragostea frăţească!

Fă ca cei ce trăiesc în bunăstare să-şi deschidă inima primindu-i pe refugiaţii şi migranţii care au supravieţuit războiului şi opresiunii, sărăciei şi foamei, şi caută cu orice preţ să ajungă pe celălalt mal al mării care, în ciuda riscului călătoriei, reprezintă unica posibilitate de salvare!

Fă ca toţi, migranţi şi rezidenţi, să regăsească bucuria şi frumuseţea de a se întâlni şi recunoaşte în mod reciproc ca aparţinând aceleaşi familii umane! Amin.

(Rugăciune pentru Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului
autor – Salvatore Martino)


SPRIJINĂ și tu UN COPIL care riscă să abandoneze ȘCOALA și VIAȚA!

Cei care doresc pot susține proiectele Paxlaur (în special ajutorul acordat copiilor săraci pentru a nu abandona școala și viața!) fie prin PayPal (paxlaur@yahoo.com), fie prin contul RO53BTRLRONCRT0378224401 (RON), Banca Transilvania, Dăncuță Laurențiu. Pentru alte detalii: paxlaur@yahoo.com Vă mulțumesc! Domnul să vă binecuvânteze! Pr. Laurențiu Dăncuță

€4,00

Categorii:Diverse, Lecturi, Rugaciune, Ziua Mondiala a Migrantului si a RefugiatuluiEtichete:, , , ,

3 comentarii

  1. Bunul Dumnezeu sa rinduiasca lumea spre pace și adevăr în fiecare clipa. Amin!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: